Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan értessem meg anyámmal,...

Hogyan értessem meg anyámmal, hogy hagyjon békén?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok, van egy mennyaszonyom. Együtt élünk, mind ketten dolgozunk és az esküvőt tervezzük. Anyám mióta élek félt és mindig le kellett jelentkeznem, ha valahova (hosszabb út) odaértem. Ha munkába jártam a szüleimtől régebben akkor is. Ha elindultam és ha odaértem. Ha az út 1 órás volt akkor kerek 1 óra múlva hívott, hogy mi a helyzet?

Most már a munkahelyem városában lakom így ez elmúlt. Ezt gondoltam eddig.

Mivel most megint messzire kell járnom egy másik munka miatt ugyanez van. Szóltam neki, hogy ez már gyerekes. Ezután a páromat hívogatta, hogy mivan velem. Ezért is szóltam. Most szintén a páromat hívogatja mindenféle kamu dolgokkal, csak hogy a végén megkérdezi, minden oké-e velem.

Ma is megbeszéltek valamit 12.00 kor, majd 17 óra 00 perckor felhívta, hogy ugyanazt elmondja. Ezután rögtön megkérdezte, hogy hazaértem e. Tudta, hogy 15.00 kor indulok haza, kb 17 óra 00 ra érek haza. ű

Felhívtam apámat, hogy szóljon neki mert idegesít. Apám közölte, hogy kihangosít, elmondtam a bajom, erre apám a szavamba vágott, hogy jó akkor most fejezd be , itt be van fejezve szia.

Mit tegyek??????

2019. márc. 28. 18:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%

Jól tetted, hogy szóltál neki, most persze próbálnak érzelmileg zsarolni, hogy még te érezd rosszul magad, de nehogy bedőlj ennek!

Nagyon beteges, hogy egy felnőtt dolgozó embert elszámoltatnak napjában többször, meg a menyasszonyát hivogatják... Semmi köze anyádnak ilyen szinten az életedhez, hogy mikor hol vagy és épp mit csinálsz.

Ha legközelebb hív, mondd meg neki, hogy ha ellenőrizgetni akar téged, ne hívjon, mert le fogod tenni, aztán fel sem fogod venni többet. Akkor hívjon, ha baj van, vagy ha indokolt idő eltelt és általánosságban érdeklődik, hogy hogy vagytok. Ha ezt nem képes betartani, és tiszteletben tartani a magánszférátokat, én a helyetekben nem venném fel a telefont.

2019. márc. 28. 18:47
 2/12 anonim ***** válasza:
77%
Ilyen előzmények után azt mondom, menyasszonyod ne vegye fel neki a telefont, vagy cseréljen telefonszámot és ne adjátok meg az új számot.
2019. márc. 28. 18:49
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Most en nem ertem, mi a gond azzal, ha aggodik miattad edesanyad. 31 eves vagyok, a varosban lakom a ferjemmel, de hetvegente hazajarok a szuleimhez es vasarnap este, mikor visszaindulok, anyukam mindig megker, hogy hivjam fel, ha megerkeztem. Nekem jolesik :)
2019. márc. 28. 21:01
 4/12 anonim ***** válasza:
77%

#3, ez más élethelyzet. Ha felnőtt fejjel elszámoltatnának naponta többször, mint egy tizenéves kollégista gyereket, akkor az nem esne olyan jól.

Kérdező, a szüleid szerint ez nem probléma, anyukád lassan kimeríti a zaklatás fogalmát, apukád meg csendben ráhagyja. Nem szabad így rátelepedni senkire, és az sem indok, hogy az anyád. Nem felügyelheti minden lépésed és ha szóban nem érti meg, akkor marad az, hogy ritkábban beszélsz vele. Heti párszor veszed fel, akkor is elhadarod a fontosabb változásokat és valami sürgős dologra hivatkozva leteszed a telefont. Lesz ott önsajnálat meg sírás/harag, és befolyásolás ezerrel, de majd a gyakorlattal megszokja, hogy nem tarthat szemmel állandóan.

2019. márc. 28. 22:00
 5/12 A kérdező kommentje:
Örülök hogy mások is így látják. Igazából ez a saját megnyugtatása hogy hívogat és nem úgy csinálja hogy látszódjon hogy ez kötelező nekem, hanem burkoltan mint ha csak egy általános kérdés lenne az, amikor felőlem kérdez.. csak ugye mi tudjuk, hogy ez nem így van...
2019. márc. 29. 04:09
 6/12 anonim ***** válasza:
69%

Anyukád kontroll mániás, de ez legyen az ő problémája. Mindenképpen szabj korlátokat, mert ez tönkreteheti akár a párkapcsolatodat is. Tisztázd velük, hogy már felnőttél, önálló életet élsz, szereted, tiszteled őket, de az önállósodás része az is, hogy már nem kell minden percedet ellenőrizniük neked pedig nem kell beszámolni minden lépésedről. Értesd meg velük, hogy csak akkor tudsz velük normális kapcsolatot ápolni, ha leállnak erről. Ez nem hálátlanság. Hatalmas teher a gyerek számára, ha a szülő nem tudja elengedni a gyerekét, nem mit kezdeni magával és az "aggódás" teszi ki a napjai java részét.

Nekem is két felnőtt gyerekem van, de sose zaklattam a gyerekeimet napi szintem, mert én is megőrülnék, ha ezt tennék velem a szüleim.

Nem, ez nem a szeretet kimutatása, ez csak az elengedni nem tudásé.

2019. márc. 29. 07:41
 7/12 anonim ***** válasza:
14%
És ha felhívnád, most ennyit nehezedre esik megtenni édesanyádnak? Ez kb 5 másodperc lenne. Szia, hazaértem. Ha egyszer félt. Nem halnál bele.
2019. márc. 29. 17:51
 8/12 anonim ***** válasza:
81%
7-es, az anyja sem halna bele, ha nem ellenőrizgetné folyton. Az legyen az ő baja, hogy betegesen félti, küzdje le, kérjen segítséget, ha magától nem megy, de nehogy már minden egyes nap többször be kelljen jelentkeznie az anyjának. Nem kell asszisztálni a beteges viselkedéséhez.
2019. márc. 29. 20:11
 9/12 anonim ***** válasza:
17%

Szerintem meg az beteges, mikor közeli családtagok hetekig nem is tudnak arról hogy meghalt szerettük. Több napos, hetes hullákat találnak. Múltkor egy imádott apucit már eltemettek közpénzen, tömegsírba, mire feltűnt családnak nem ért haza a boltból.

Másrészt én úgy érzem-persze tévedhetek, idős szülőkről van szó, fiatal 40-es aktív anyáról nem tudom ezt elképzelni, meddig élnek még? Ha idősek bizony hogy belehalhatnak a bánatba. Pár év és mennek, most minek kell ezt csinálni velük, szerintem gyereknek kéne alkalmazkodni és egy hívást megereszteni egy nap egyszer!, tényleg 3 másodperc a kérdező életéből. De ha ennyit sem tud megtenni a valaki a tulajdon édesanyjáért.

2019. márc. 30. 10:34
 10/12 anonim ***** válasza:
52%
10.34-es, a kérdező 24 éves, a szülei mindketten élnek, valószínűleg fiatalok még, tehát itt nem arról van szó, hogy az idős, magányos szülőre figyelni kell. Az egy másik fázisa az életnek.
2019. márc. 30. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!