Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg ennyire bántó, hogy...

Tényleg ennyire bántó, hogy szeretnék tartani egy rendes szülinapi bulit?

Figyelt kérdés

Sosem szerettem a meglepetésbulikat, egyszer leptek meg a baránőim még 14 éves koromban. Reggel fél 7-re odajöttek hozzánk, hoztak a kedvenc reggelimből, a szobámat telerakták héliumos lufikkal, amiknek a végén a közös képeink voltak, szóval aranyos ötlet volt, de közben kínos is. Mert én ott szuszogtam, aztán álmos, kócos fejjel hirtelen azt sem értettem, miért áll az ágyam körül 12 ember. Szóval örültem, de azért jobb lett volna máshogy. Akkor anyukám lelkére kötöttem, hogy több ilyet meg ne engedjen, sőt, ha valaki ilyet talál ki, beszélje le. Szóval mindig én szerveztem a szülinapi, névnapi bulijaimat, és mind jók voltak, imádom azokat a heteket.

Most leszek 18 éves, és most anya szervezett nekem egy bulit, barátokkal, családdal közösen így előre. Nem számítottam rá, ezért mikor mondta, hogy edzés után menjek be a kedvenc éttermünkbe, mert otthon nincs kaja és ők megkívánták a férjével, nem is volt fura. Szóval odamentem félig edzős cuccban, hajmosásra érett hajjal, smink nélkül, és ott volt 55 ember. Ők szépen kiöltözve, sminkben stb, én meg mint valami homeless. Mindenki felköszöntött, aztán volt vacsi, de igazából nem volt az a fergeteges bulihangulat.

Nyilván nem iszom magam részegre úgy, hogy ott vannak a dédszüleim, vagy a nagyiék, és így a barátnőim, barátaim is kicsit feszengtek, mert olyan volt inkább, mint egy látogatás a nagyszülőknél. Hosszúhétvége is volt, ezért két nagyon jó barátnőm el sem tudott jönni, mert nem voltak itthon. Több olyan embert nem hívtak meg, akik nekem az első 20 meghívott között lettek volna. Ráadásul én már elkezdtem szervezni korábban a szülinapomat, amit jövőhéten tartanék, és úgy gondoltam, hogy ettől függetlenül meg is tartom, mert az nem ilyen vacsorázós, asztalnál beszélgetős dolog lenne. Mondtam is anyának, hogy akkor majd a tortát segít-e elhozni, erre hogy milyen tortát?! Mondtam, hogy hát szombatra, és ezen kiakadt, hogy miért akarok még egy bulit, mikor ő szívét-lelkét beletette ebbe... Mondtam, hogy tudom és nagyon jó volt, de szeretnék egy másikat, egy olyan igazi hajnalig bulizósat. És most meg van sértődve szinte, hogy miért nem volt nekem jó a tegnapi.

2019. márc. 17. 22:15
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
22%

"Azt mondjuk nem értem, hogy miért nem mostál hajat edzés után. Én akkor sem mennék edzőcuccba étterembe, ha azt hiszem, csak a szülők várnak ott."

Szerintem kajáért ment a pulthoz, elhozatalra, hogy hazavigyen dobozolt kaját, ez volt a beugratás, ezért ment be az étterembe.

2019. márc. 18. 12:29
 22/30 anonim ***** válasza:
62%

Aki azt kritizálta, hogy "ünnepelteti magát" a szülinapos, ha szervez egy szülinapi bulit, azzal nagyon nem értek egyet.

És az mennyivel kulturáltabb, amikor "bejelentkezik" valaki, hogy felköszöntsön? Tehát úgy zajlik, bejelentkezik hozzám Micike és családja, mert fel akarnak köszönteni szülinapra. Lényegében arról van szó, hogy lássam őket vendégül, főzzek, készüljek. Mondjuk van 5-6 ilyen csoport, hát sokkal strapásabb is. (meg szerintem ez a "bejelentkezős" figura nekem bunkó is.)

Akkor már inkább eldöntöm, hogy KIKKEL szeretném ünnepelni, és megszervezem magamnak az összejövetelt/bulit.

2019. márc. 18. 12:35
 23/30 anonim ***** válasza:
29%

Aki nem ért egyet a kérdezővel az miért irigy? :D Én sem értek vele egyet, mégsem vagyok irigy. Mire lennék? Ja és "öreg banya" sem vagyok 24 évesen, de tényleg nem egy nagy szenzáció a 18. szülinap. Nekem is volt, és akkori barátaim közül kb senkivel nem tartom a kapcsolatot már. Volt azóta sokkal jobb szülinapom a párommal pl.

Anyukád meg örömet akart neked okozni, jó hogy meg van sértődve. Na de te kijelentetted, hogy mindig az van amit te akarsz. Most is meg fogod oldani,mivel neked egyedül az számít, hogy neked legyen igazad, akkor is ha megsértesz másokat ezzel. Nem éppen felnőttes viselkedés ez :) Na de nyomkodd a pirosat továbbra is.

2019. márc. 18. 12:44
 24/30 anonim ***** válasza:
50%
Anyuka nem akart örömet okozni. Ahhoz kell egy kis utánajárás.
2019. márc. 18. 15:52
 25/30 anonim ***** válasza:
36%
Azért ahhoz se kicsit kell hülyének lenni, hogy az edzős cuccodban beállíts az étterembe, nhogy már ők legyenek ezért a hibásak.
2019. márc. 18. 17:07
 26/30 anonim ***** válasza:
51%

Biztos azt is tudta, hogy a lánya ad a megjelenésére es neki ez fontos

Pont ezért nem gondolta, hogy akkora hülye, hogy macinaciban beállít egy étterembe...

2019. márc. 18. 17:08
 27/30 anonim ***** válasza:
52%

akkor most biztos lepontoznak az emberek, mert a kérdező pártját fogom... nálunk picur korunk óta külön köszönt minket a család és a barátok, mert kérdezőnek tök igaza van, nagyon szeretem a dédit és a kétéves uncsimat is, de nyilván velük másképp bulizok mint a barátaimmal.

különben is emberek, ha az anyám szívét-lelkét beleteszi a szervezése, akkor nem szervez olyan dolgot, ahol rosszul érzem magam. pl nem csinál meglepetésbulit ha tudja hogy nem szeretem a meglepetésbulikat. mert mondjuk figyel rám ennyire. szóval itt anyuci igazából magának szervezett családi találkozót, a lánya szülinapja meg inkább ürügy volt. meg különben is, ha tudja hogy a lánya szervez valamit, akkor miért szervez rá önhatalmúlag valami totál mást?

kérdező, szerintem tartsd meg azt a bulit nyugodtan, nem árt, ha anya 18 év után végre elkezdi megtanulni,mit szeret és mit nem szeret a lánya. önállósodj egy picit :) hajrá, én szurkolok!

juj, és boldogat! :)

2019. márc. 18. 18:21
 28/30 anonim ***** válasza:
61%

Pocskondiázza mindenki a kérdezőt, de szerintem tök normális amit akar.

Ha én ünnepelni akarnám a születésnapomat akkor magam akarnám megválogatni kikkel és hol teszem. A saját baráti körömmel lenne jó, pont úgy ahogy bulizni sem a rokonokkal meg szüleimmel mennék vagy akár kirándulni, kikapcsolódni sem a nagyit hívnám. Egyszerűen nem ugyanaz a kategória mint a haverokkal elmenni bárhova.

Az anyukától meg elég kicsinyes dolog a sértődés. Persze megértem őt is, de ha ennyire jót akar, akkor inkább próbálja megismerni a lányát és nem a maga akaratát rá erőltetni.

A csapzott külsős dolgot is meg tudom érteni pedig én aztán ronda férfiként messze állok a plázacicától. Nekem is volt olyan régebben, mikor beállított rokonság, ismerős, haverok, bárki én meg otthon voltam a 2 napos pólóban és éppen akkor keltem fel az egész hétvége óta tartó gép előtti recskázásból. Persze hogy kellemetlenül éreztem magam.

Vagy én úgy vagyok, szeretem anyámat, tisztelem. De biztos, hogy nem tudna olyan "bulit" összehozni amilyet én szeretnék. Jól esne persze, de mégsem ugyanaz. Pedig én bulizós sem vagyok, de meg tudom érteni, hogy valakinek ez jön be.

2019. márc. 18. 20:12
 29/30 anonim ***** válasza:
75%

Ha össze akarnám foglalni:

Megnézni anyámmal az esti TV műsort nem ugyanaz mint a kiszemelt álmaim nőjével elmenni moziba. Mind a kettő jó a maga módján, de azért a második mégis csak jobban vonz.

2019. márc. 18. 20:13
 30/30 anonim válasza:
60%

Mik ezek a válaszok:D Ezen az oldalon mindig a kérdezők a sz...rszemetek?

Szerintem 17-18 évesen mindenki jobban érezte magát a barátai körében, és senki nem kezdett el shotokat letolni úgy, hogy vele szembe ültek éppen a szülei/nagyszülei... Az meg, hogy minek kerít ekkora feneket a szülinapjának... Könyörgöm, én 25 éves vagyok, már anyuka, de mégis meg van ünnepelve rendesen minden születésnapom. És igen, előre készülök, várom, izgatott vagyok miattam. Nem értem, miért kell ilyen stílusban írni egy fiatal lánynak?

2019. márc. 20. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!