Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg ennyire bántó, hogy...

Tényleg ennyire bántó, hogy szeretnék tartani egy rendes szülinapi bulit?

Figyelt kérdés

Sosem szerettem a meglepetésbulikat, egyszer leptek meg a baránőim még 14 éves koromban. Reggel fél 7-re odajöttek hozzánk, hoztak a kedvenc reggelimből, a szobámat telerakták héliumos lufikkal, amiknek a végén a közös képeink voltak, szóval aranyos ötlet volt, de közben kínos is. Mert én ott szuszogtam, aztán álmos, kócos fejjel hirtelen azt sem értettem, miért áll az ágyam körül 12 ember. Szóval örültem, de azért jobb lett volna máshogy. Akkor anyukám lelkére kötöttem, hogy több ilyet meg ne engedjen, sőt, ha valaki ilyet talál ki, beszélje le. Szóval mindig én szerveztem a szülinapi, névnapi bulijaimat, és mind jók voltak, imádom azokat a heteket.

Most leszek 18 éves, és most anya szervezett nekem egy bulit, barátokkal, családdal közösen így előre. Nem számítottam rá, ezért mikor mondta, hogy edzés után menjek be a kedvenc éttermünkbe, mert otthon nincs kaja és ők megkívánták a férjével, nem is volt fura. Szóval odamentem félig edzős cuccban, hajmosásra érett hajjal, smink nélkül, és ott volt 55 ember. Ők szépen kiöltözve, sminkben stb, én meg mint valami homeless. Mindenki felköszöntött, aztán volt vacsi, de igazából nem volt az a fergeteges bulihangulat.

Nyilván nem iszom magam részegre úgy, hogy ott vannak a dédszüleim, vagy a nagyiék, és így a barátnőim, barátaim is kicsit feszengtek, mert olyan volt inkább, mint egy látogatás a nagyszülőknél. Hosszúhétvége is volt, ezért két nagyon jó barátnőm el sem tudott jönni, mert nem voltak itthon. Több olyan embert nem hívtak meg, akik nekem az első 20 meghívott között lettek volna. Ráadásul én már elkezdtem szervezni korábban a szülinapomat, amit jövőhéten tartanék, és úgy gondoltam, hogy ettől függetlenül meg is tartom, mert az nem ilyen vacsorázós, asztalnál beszélgetős dolog lenne. Mondtam is anyának, hogy akkor majd a tortát segít-e elhozni, erre hogy milyen tortát?! Mondtam, hogy hát szombatra, és ezen kiakadt, hogy miért akarok még egy bulit, mikor ő szívét-lelkét beletette ebbe... Mondtam, hogy tudom és nagyon jó volt, de szeretnék egy másikat, egy olyan igazi hajnalig bulizósat. És most meg van sértődve szinte, hogy miért nem volt nekem jó a tegnapi.

2019. márc. 17. 22:15
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
93%
Anyud csak aranyos próbált lenni. Mondd meg neki, hogy azért, mert nem érezted jól magad. Oda mentél edzős cuccban ráadásul néhány embert kifelejtett, akik neked fontosak. Biztos megérti majd.
2019. márc. 17. 22:22
 2/30 anonim ***** válasza:
21%

Nagyon felszínes ember vagy, a külsőségek rabja. Sok ember egy egyszerű tortának is örülne.

Próbálj meg kicsit lazább, rugalmasabb lenni. Nem kell annyira kimértnek lenni, főleg szülinapon. Sokkal könnyebben telik úgy az élet :)

2019. márc. 17. 22:54
 3/30 A kérdező kommentje:
Nem vagyok felszínes, de tény, hogy határozott vagyok. És már kb 2 hónapja ötletelek, milyen legyen a bulim, hol legyen, milyen legyen a dekor, stb. Nem ezen pörgök 24/7, de azért vártam már, igen. Szerintem ez nem gond. :)
2019. márc. 17. 22:56
 4/30 anonim ***** válasza:
48%

Jesszusom... micsoda elkènyeztetett kis liba vagy! Inkàbb légy hálás a sorsnak hogy annyi pénzetek van hogy egy szimpla 18-adik születésnapi bulira 55 embert meghìvtok és megkajáltattok. Másnak az esküvőjèn nincs ennyi ember. Ha csak belegondolok hogy mennyibe került 10-20 főre a kajarendelés mikor ballagás vagy ilyesmi volt a csalàdban...

Kérdező, inkàbb értékeld hogy mennyi pénzetek van, meg hogy anyád ilyen aranyos volt ès ezt mind leszervezte neked!!

2019. márc. 17. 23:08
 5/30 anonim ***** válasza:
43%

Nekem annyira furi, ha valaki ünnepelteti a szülinapját :\ Vagyis az tök oké nekem is, ha a barátai szerveznek egy bulit, de ha saját maga csinálja, hogy ünnepeltesse magát... nem is tudom, hogy fejezzem ki magam. Egy kicsit öncélunak érzem. Az meg, hogy számodra ez ennyire fontos...

Nagyon más személyiség juuj... xd

2019. márc. 17. 23:16
 6/30 A kérdező kommentje:
Nem kell azonnal kígyót, békát kiabálni rám, ugyanis kétlem, hogy pár sor alapján annyira megismertetek volna... Igen, sokkal egyszerűbb szerintem tartani egy olyan bulit, ahol minden olyan, amilyenre szeretném/elképzeltem, és mindenki ott van. Nem pedig még hetekkel a szülinapom után is inni menni 3-5 fős csapatokkal, mert folyton mondják, hogy ünnepeljük meg a szülinapomat. Így legalább van egy normális esemény, tortával, lufikkal, mindennel. Sokkal jobb, mint csak úgy beülni valahová páran. Az én szülinapom, hadd döntsem már el, hogyan szeretném megünnepelni.
2019. márc. 17. 23:24
 7/30 anonim ***** válasza:
63%

"Nem vagyok felszínes, de tény, hogy határozott vagyok."

Lefordítom magyarra: Csak úgy jó neked minden, ahogyan te akarod.

:DDDD

2019. márc. 17. 23:25
 8/30 A kérdező kommentje:
Igen, általában. :D Nyilván így éppen 18 évesen még nem sok olyan helyzet volt, ahol nem érvényesülhetett az akaratom.
2019. márc. 17. 23:39
 9/30 anonim ***** válasza:
53%
Pontosan ugyanúgy magyarázd el anyukádnak, ahogy itt nekünk. És köszönd meg neki, hogy szervezett egy ünnepélyes nagykorúvá avatást, és a nagyit és a dédit is meghívta, mert te biztosan nem velük tartanád a bulidat.Aztán tarts egy bulit a lemaradt haverjaid kedvéért is. Ennyi.
2019. márc. 18. 00:23
 10/30 anonim ***** válasza:
48%
a 16. szülinapodról véletlen nem forgattak egy részt az MTV Sweet 16 című műsorába? ott szoktam látni ilyen elkényeztetett öntelt p**csákat, mikor kiverik a hisztit, hogy milyen rossz nekik, mert nem azt a kocsit kapták meg amit akartak :( azért remélem neked sikerült kisírni egy drága autót ha már így elrontották a szülinapod 😭😢
2019. márc. 18. 01:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!