Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha a bátyám nem...

Mit tegyek, ha a bátyám nem hagy békén és mindenben korlátoz? 17 éves vagyok. A többi lent.

Figyelt kérdés

A sztori a következő: Anyánk és Apánk meghalt, így a 28 éves bátyámhoz kerültem én és az öcséim.

Kedden elmaradt az utolsó órám, ezért kikísértem a barátnőmet a buszmegállóba. A busz fél óra múlva jött, addig beszélgettünk, és megvártam, hogy felszálljon a buszra. A bátyámnak (mivel ő a gondviselőm, vagy minek mondják ezt) meg a többi szülőnek elküldték e-mail-ban, hogy elmarad az utolsó óra. Amikor hazaértem, a bátyám lekevert nekem egy pofont és ordibált velem, mert halálra aggódta magát, hogy hol vagyok. Kedd óta az a szabály, hogy amikor elmegyek otthonról, akkor el kell küldenem óránként a tartózkodási helyemet, meg hoz-visz iskolába, meg szobafogság 2 hétig.

Tudom, hogy hibáztam, mert abban a fél órában halálra aggódta magát, hogy hol vagyok, de már nagyon elegem van belőle.

2019. márc. 16. 22:46
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Pont olyan, mint apa.
2019. márc. 16. 23:16
 12/31 anonim ***** válasza:
81%
Épp ezért kéne vele beszélni normálisan és megegyezni, hogy te is besegítesz neki az otthoni dolgokba és cserébe ő is engedjen meg többet. Mert azért azt remélem tudod, hogy megtehette volna azt is, hogy nem vállal titeket aztán mehettetek volna a zaciba. Ott meg nem lenne ennyire kinyílva a csipád. Úgyhogy lehet, hogy nem minta szülő, de hálásak lehettek, hogy elvállalt titeket.
2019. márc. 16. 23:17
 13/31 anonim ***** válasza:
68%

Jaj, dehogy aggódott a bratyó a kérdezőért, nehogy elhiggyétek! Ha aggódott volna, akkor egyszerűen felhívta volna és kész!

Ez valóban hatalommánia és - bármilyen furcsán hangzik - a pofon miatt gyerekbántalmazás.

Nyugodtan mondd meg a bátyádnak, hogy vegyen vissza az arcából, mert egyelőre ő követett el bűncselekményt a te sérelmedre és örüljön, ha nem jelented fel (persze neked sem lenne érdeked egy gyámügyes herce-hurca, meg a bátyádat se akard tönkre tenni).

A félórás késés miatti pofon és ordítás egy 17 évessel szemben nevetséges. Ennyi idősen simán bele kell férnie, ha fél-egy órával később érsz haza, mert sétáltál egyet, mert olyan kedved volt. Még akkor is bele kéne férnie, ha nem lenne mobiltelefonod, tehát nem lennél elérhető.

Mint ahogy belefért diákkoromban is, amikor még nem volt mobiltelefon. Iskola után haverokkal beszélgettünk. Vagy felugrottam hozzájuk. Vagy kerülő úton mentem haza, mert jólesett sétálni. (Vagy egyszer elmentünk vendéglátóipari egységbe egy pohár borra, bár ez akkor is tilos volt. :DDDD)

2019. márc. 16. 23:19
 14/31 anonim ***** válasza:
66%

Na, pont írtad közben, hogy nem volt nálad a telefon.

Miért nem? Pont ilyenkor jól jönne.

De mondom, ha nem vagy elérhető akkor is nevetséges, hogy fél-egy órát nem sétálhatsz iskola után.

Lehet egy indiszkrét kérdésem?

Te lány vagy és roma? Mert ha igen, akkor efféle "vigyázok a lányom (ill. szüleim helyett rám bízott húgom) ártatlanságára" szindróma van benne. Ami persze manapság már nevetséges, de ha ő ebben él benne, akkor így gondolkodik.

2019. márc. 16. 23:23
 15/31 A kérdező kommentje:
Lany vagyok. Nem roma. Artatlansag alatt mit ertesz?
2019. márc. 16. 23:26
 16/31 A kérdező kommentje:
Azért nem volt nálam, mert amikor indultam suliba, akkor tettem a töltőre, mert csa 20%on volt. Akkor meg minek vigyem?
2019. márc. 16. 23:28
 17/31 anonim ***** válasza:
16%

La la la la laaaaa

Sa la la laaa

KAMUKERDES

2019. márc. 16. 23:30
 18/31 anonim ***** válasza:
24%

Legyen nálad az a qrva telefon, legyen már ennyi eszed.

A bátyád meg egy erőszakos barom.

2019. márc. 16. 23:31
 19/31 anonim ***** válasza:
23%

Hát a szüzességedre.

Hagyományosan élő roma családoknál ez hasonló érték, mint mohamedánoknál. És ott is kb. az apa rendezi el a lánya házasságát. De nem vagy roma, akkor ez érdektelen.

2019. márc. 16. 23:31
 20/31 anonim ***** válasza:
67%

Tényleg szerencsétlenül jött ki, hogy pont aznap nem volt nálad a telefonod.

De az abszurd, hogy fényes nappal megerőszakolhatnak, emiatt nem mehetsz el a barátnőiddel fagyizni. Egy közlekedési balesetnek sokkal nagyobb esélye van.

Ahogy írod, apukád ugyanilyen kontrollmániás volt. Ezt a nevelési mintát látta a bátyád, tehát ezt követi. És sajnos ezt fogja majdani gyerekénél is.

Szerintem próbálj vele egyezkedni arról, hogy leveszel a válláról bizonyos terheket (pl. a házimunkában), cserébe ő nagyobb önállóságot engedjen. Nem tudom az öcsédék mennyi idősek, de ha 10 évesek elmúltak, akkor nemigen kell kísérgetni őket, tulajdonképpen csak a házimunka több, hogy ők is ott laknak.

2019. márc. 16. 23:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!