Valami trauma miatt nem emlékszem dolgokra, vagy anyám akar bemesélni nekem dolgokat?
Teljesen elbizonytalanodtam miután beszéltem anyámmal telefonon,nem tudom hogy ő nem normális,vagy nekem nincsenek emlékképeim.Totál összevesztünk.40 éves leszek,ő 60.Felhívtam hogy lehet hogy megyek egy 20 éves osztálytalálkozóra,mert megkerestek.
Teljesen felkapta a vizet egyből,hogy azok után amik ott történtek,még meg merek jelenni ? Kérdeztem hogy mik után,mert nem emlékszem kirívó dolgokra.
Kérdezte,hogy szerintem az ott jó volt ? Mondtam hogy igen,voltak ivászatok,volt vmi öngyilkossági kísérletem ( nem a suli miatt),volt egy történés mikor megerőszakoltak ebben az időben(nem a suliban),szóval átgondoltam mindent hirtelen,mire gondolhat anyám,ami miatt feketebárány lehettem akkoriban.Én totál úgy emlékszem,hogy kitűnő tanuló voltam,én voltam kedvence pár tanárnak,és minden okés volt.
Anyám azt mondja hogy akkor ezek szerint más iskoláról beszélünk,mert őt mindig felhívták hogy a viselkedésemmel gondok vannak,meg hogy verekedtem.
Nő vagyok,nem emlékszek egy verekedésre sem.Mondtam anyámnak hogy akkor árulja el őszintén mik voltak,mik történtek,ő azt mondja erről nem akar beszélni,mert ha én ezekre nem emlékszek,ott gondok vannak.Hiába mondtam hogy mondja el,miért nem beszél őszintén,azt mondta hogy ez a téma úgy felidegesíti,hogy nincs mit mondania.
Teljesen összezavart.Olyan érzés mintha valamire rosszul emlékeznék,nekem van pár jó emlékem,pozitívan néztem eddig vissza ezekre az évekre,de most azt se tudom mit higgyek,főleg hogy nem akar erről beszélni.
Így el se merek menni,mert nem értem hogy milyen nagy gondok voltak amikről nem tudok.Amikor rákérdeztem anyámra,hogy ha voltak a suliból hívások a viselkedésemmel kapcsolatban,akkor miért nem mondta el,ezek szerint már akkoriban se volt őszinte,nem válaszolt rá.
De én rohadtul nem így emlékszem.Nem értem az egészet.Te hogy derítenéd ki most akkor mi van ?
(megj.: tudom hogy ha valami nagy trauma éri az embert,hajlamos dolgokat elfelejteni,elveszik valahol az éterben,mert volt 1-2 ilyen dolog az életemben,és az agy törli a részleteket tudattalanul,és visszaemlékezve nem tűnik olyan borzasztónak az egész).
Menj el és beszélj valamelyik normálisabb osztálytársaddal.
Ha elérsz valakit, akár a találkozó előtt is.
Menj el. Érintőlegesen (nem direktbe történő kérdezéssel) valahogy rákérdezhetsz, hogy emlékeznek -e ilyenre vagy hasonlóra...
Az ember hajlamos fájdalmakra felejtéssel reagálni, de valószínűleg nem ilyen mértékben...
Testvéred nincs esetleg, aki problémás volt iskolában? (esetleg veled kapcsolatban emlékszik arra, ami vele volt)...
Anyukád hozzáállását nem értem, vagyis azt, hogy nem akar beszélni dolgokról, de érdemes kideríteni mi volt, ami nem azt jelenti egyébként, hogy nem kéne elmenned. KÉt életbevágó traumát említettél: öngyilkossági kísérlet (aminek nyilván volt valami kiváltója) és egy nemi erőszak. Ezeket feldolgoztad pszichoterápia segítségével? Akkor nem jöttek fel egyéb emlékek azokból az időkből?
Hogy mit csinálnék a helyedben? Hosszútávon: ha még nem történt meg, pszichoterápia segítségével igyekeznék feldolgozni a régmúltban történteket. Rövid távon: felhívnám azt az osztálytársamat, akivel akkor a legbizalmasabb kapcsolatban voltam, aki valószínűleg tud az öngyilkossági kísérletről és az erőszakról is. Ma már ő is 40 éves ember, megérti, ha elmondod, hogy a történtek fényében nem biztos, hogy tiszták az emlékeid.
Egyébként az eddigi találkozókon nem voltál ott?
Menj el. Nem ismerem anyukádat de a sajátomból kiindulva a tinikort néha a szülő rosszabbul éli meg mint a gyerek. De ha tényleg igaz amit mond akkor is menj el. Felnőttetek. Sokszor ha az agy kitöröl valamit vissza lehet hozni az emléket, akár egy hanggal, arccal, egy jellegzetes szófordulattal, mondattal. Talán neked is segít ha látod az osztálytársaidat.
Az eddigi találkozókon nem került szóba vagy nem voltál ott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!