Mit szólnál, ha a 19 éves lányodnál füvet találnál és még utána be is vallja, hogy ő szívja?

akkor gondolom se kávé, se alkohol, se cigaretta sincs ugye??

ma 18:57
Okoska.
Kávé, cigi, alkohol ezek nem minősülnek drognak. Drogokról van szó, és nem kávéról. Ne keverd őket. Elég szomorú, hogy vannak akik szerint teljesen normális drogozni

Örülnék neki. Ha árusítja az rosszabb. :))
Elszivnank egy szálat beszélgetnek vele. Összesen annyi célom lenne hogy elérjem hogy más célja legyen az életben mint ilyet szivogatni de nem tiltással hanem beszélgetéssel mint két értelmes ember.
Tuti hogy lesz ilyen mert növekszik a lányom és továbbra is olyan apa maradok akivel lehet beszélni :)

Mivel én nem használtam sosem, így nem is tudok róla túl sok mindent. Ezért először is utana olvasnék a hatóanyagnak, hatásmechanizmusnak, mellékhatásoknak, addikciónak. Nyilván tudományos cikkeket olvasnék és nem nőklapja magazint vagy valami random blogot.
Ezután elbeszélgetnék vele. Mióta használja, milyen sűrűn, hogyan kezdte, kitől szerzi, mennyire megbízható a beszerzési hely, milyen formában fogysztja (jointként pl károsabb mint a pipából). Miért használja, mi a célja? Nagyon nem mindegy, hogy kéthetente baráti összejövetelen szívják szórakozásból vagy napi szinten használja mert másképp szarul érzi magát.
Ha tudatosan füvezne akkor annyit mindanék, hogy x mennyiségnél ne tartson magánál/otthon többen mert az már nem játék, egy ismerősöm emiatt lehet, hogy börtönbe megy mert gyanítják a dílerkedést is.
Ha úgy ítélném meg, hogy az egészségére káros akkor tanácsot adnék, segítenék változtatni, komolyabb probléma esetén orvosi segítséget ajánlanék. De mivel 18 elmúlt így nem kényszeríthetném (és nem is akarnám) semmire

Bámulatos, hogy a drogozás támogatok fel vannak pontozva, az aki ellenzi az le van pontozva.
Komolyan, ma már az a jó, azt kell támogatni, hogy drogos legyen a fiatal? aki így sem tud mit kezdeni magával, akkor legalább hülyítse magát droggal?
A fű illegális, büntetendő a használata, és az árusítása is. Mindegy mi okból, de tilos. Én nem veszek, nem használom. Ha valaki erre költi a pénzét vagy drogozik az az ő baja addig amíg csak magának árt.
Egyébként éppen pár hete voltam szemtanúja egy csúnya autó balesetnek. A vétkes sofőr be volt füvezve rendesen, szó szerint bűzlött a fűtől. A rendőrök is érezték, és közölték vele, hogy a füvezése miatt még nagyobb bajban lesz a bíróságon ha a másik vezető perre viszi. Nem kellett rábeszélnem a másik sofőrt, de mondtam neki, hogy 100%-ban mellette állok, és elmegyek a bíróságra mint tanú, mert remélem, hogy a drogozása miatt a vétkes sofőrt megbüntetik rendesen. Tegnap keresett fel a vétkes sofőr, hogy ha tudom beszéljem le a másik sofőrt a perről. Vele is közöltem, hogy eszem ágában sincs, sőt.. inkább biztatom. Tényleg remélem, hogy megbüntetik.. nyugodtan le lehet ezt is pontozni, hiszen drogellenes vagyok, de én akkor is azt mondom, hogy a drogok annyira eltompítják,lelassítják a reakcióidőt, az érzékelést, hogy fel sem fogják nemcsak maguknak árthatnak, hanem másoknak is.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!