Mit tehetnék, ha a szüleim ragaszkodnak a házassági szerződéshez, a vőlegényem viszont közölte, hogy akkor inkább ne is folytassuk?
Nyáron házasodnánk össze, úgy, hogy már van egy közös babánk (aki most lesz 1 éves májusban). Én tehetősebb családból származom, emiatt a szüleim hallani sem akarnak arról, hogy nem lesz szerződés. Eleinte azt hittem, hogy csak azért, mert nem kedvelik annyira a páromat, de tényleg sosem tudni, mit hoz a jövő. A pénz pedig képes megőrjíteni az embereket sajnos... És hiába vagyunk most hót szerelmesek, bármi lehet 15-20 év múlva, vagy akár hamarabb. Akkor meg nem akarnék ott állni, hogy minden, amit a házasság alatt szereztem, annak a felét viszi a párom.
Közben ő azt mondja, hogyha így állok ehhez, akkor hozzá se menjek, mert ez olyan, mintha már most a válásra készülnék. Meg hogy amiért ő nem gazdag, azért mi féltjük tőle a pénzünket, pedig ő van a picivel többet, mégsem nézem annyiba, hogy közös számlánk legyen, vagy hogy beavassam a pénzügyeimbe. Igen, ez igaz, de a lakás az enyém, a számlákat apuék fizetik, a pénzem nagyobb része is tőlük van (egyetemistaként lettem terhes). Tehát nagyban függök még tőlük. Ezzel sosem élnek vissza amúgy, meg segítenek ahol tudnak, de ezzel kapcsolatban nem akarnak engedni.
"Mindig én leszek a vagyonosabb"
1. pucér p*csára szültél-párod már most vagyonosabb
2. Nagybátyám is csóróbb volt, mint a felesége házasságkor, jelenleg 4x annyit keres
A házassági szerződéssel alapból egyetértek (külföldi férjem van, a válás igazi diplomáciai harc lenne, de a gyerekvállalásnál illetve jogi eseteknél egyszerűbb, ha házasok vagyunk)
Azonban szerintem ne házasodjatok össze, mert itt rengeteg bizalmi probléma van, emellett nem sokra tartod a majdani férjedet
Nem értem. A családod penzenek semmi köze a hazassagotokhoz.
Ami most neked megvan vagy ajándékba kapsz, az szerződés nélkül os a tied.
Az mindenesetre gyanús, ha a párod nagyon tiltakozik.
Te is jó helyre tetted fel a kérdést, a sok csoringer profi koze.
Igazad van, nem szabad kockára tenni a családi vagyont.
A párod így is jobban el, mint amit megengedhet magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!