Miért ragaszkodnak jobban a fiú gyermekükhöz a szülők?
Sok olyan ismerősöm van, aki az anyjával él huszonöt év felett is. És most ne azt az esetet vegyük, amikor anyagi okok miatt van ez a helyzet, hanem az anya nem akarja elengedni a fiát. A rosszabbik eset pedig amikor elengedte, tehát van saját lakása, de mégis beleszól az életébe, és ez nem feltétlen zavarja a fiút.
Lányokkal kapcsolatban még nem tapasztaltam ilyesmit, legfeljebb, hogy féltik az udvarlóktól, de azt sem ilyen súlyos módon, mint ahogy a fiukhoz ragaszkodnak a szülők.
Ez nem általánosítás, ennek tényleg van alapja. Nagyon sok esetben a fiúgyerek élvez elsőbbséget, ő a szent a szülők szemében.
Jó helyen élhetsz, első válaszadó, ha ez neked még nem szúrt szemet.
Az édesapám és a párom esetében is a lánnyal kivételeznek erőteljesen.
Persze biztos van ahol fordítva van
Pont az a kérdés, hogy miért?
Általánosítás ide vagy oda... nekem ez a tapasztalatom és nagyon megnehezíti a párkeresést, hogy ennyire csökken a hajlam az önállóságra a férfiakban. Nyilván a nők között is előfordul ez, de jelentősen többször tapasztalom az erősebbik nemnél.
Kedves kérdező!
Nálunk is ez a probléma, szóval van mit mondanom:
Szerintem mert fél az anyja, hogy egyedül marad, mert nincs férfi a háznál. Amikor apja látástól vakulásig dolgozik, fiúból rögtön férfi lesz az anyja szemében. Ugyanez a helyzet az elvált szülőknél.
Anyámnál ez már akkor kezdődött mikor még középiskolás voltam, szabályok, feltételek, aggódás, beleszólt az életembe. Észre sem vette, hogy én mit akarok, mik az igényeim a felnőtt kor küszöbén, nem törődött vele, csak az volt a fontos, hogy neki megfeleljek. Sajnos ez még a mai napig is tart, pedig már 23 éves vagyok. Már rég elköltöztem volna, de az akadályok miatt nem tehettem meg, EDDIG! -ja és én is keresem a barátnőmet.
Elegem van a kihez, hova, miért, minek és hasonló kérdésekhez, ezért elköltözöm tavasszal. Szerencsére van hova menni, (nem albérlet). Dolgozom, fizetésem van, megleszek. Tudom nehéz lesz az elején, de belejövök, így tanul az ember, ha éli a saját életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!