Mit tegyek apummal?

Figyelt kérdés

23 éves férfi vagyok, és elégé nehéz helyzetbe kerültem nem tudom mit tehetnék. Szóval az édesapám 73 éves vele élek Sopron mellett egy kisebb községben. Az önkormányzatnál dolgozok karbantartóként apám nyugdíjas. A faluban van egy családsegítő szervezet,ahova apám rendszeresen eljár, mivel ők segítenek neki a tartózását rendezni. Ez így rendben is lenne, keveset tartozkodóm otthon ezért ebbe a segítésbe én is belementem viszont mindennek is van határa!

Ma az egyik családsegítős hölgyike felhívott, hogy egyezek bele abba miszerint apukámat lefényképeznék egy történetet írnának a helyzetéről és ennek keretén belül beletennék a Kisalföld nevű újságba, mint rászoruló. A hölgy azt is említette hogy 150ezret kapna kézhez adómányként. Édesapám persze azonnal igent mondott erre, de bele se gondol hogy ez mekkora égés a faluban mindenki rólunk beszélne plusz egyáltalán nem szorul rá! 90 ezer nyugdíjat kap plusz a havonta jár neki 20 ezer forint fogyatékossági támogatás. Van neki MÁK kártyája amit arra kap hogy 'agyilag nem beszámítható'. Úgy értem 3.os korában kivették az iskolából mivel dolgoznia kellett a földeken sajnos olvasni nem tud vagy nagyon nehezen, írni csak a nevét tudja. Édesanyám 10 éves koromban elhunyt addig ő maradt vele otthon és kapott rá ápolási díjat havi 50 ezret. Mivel meghalt így ő nevelt engem, de teljesen normális stb. Csak ha pénzről van szó megbolondul. Egyáltalán nem szorul rá! Sőt! Ez a családsegítős nagyon erőlteti ezt. Apám hiszékeny, befolyásolható naiv. Mit tegyek? Ezért tudok perelni? Hiába mondom nem szorolunk rá csakazértis erőszakoskodik a hölgyike.

Amúgy is ha állítólag 150ezret kap akkor minek az újságba tenni? Valami alapítvány segítené őt. Mit tegyek? Nagyon kivagyok már ez miatt.

2019. febr. 28. 19:35
 1/4 anonim válasza:
Ha apukád fogyatékossági támogatást kap, ott a MÁK kártyája. Nincs neki gyámja? Ez lehetsz te is, ha apud tényleg nem beszámítható és nem lehet rábízni hogy az ügyeit saját maga intézze, lehet a legközelebbi hozzátartozó (te) a gyámja. Így ő semmibe nem tud beleegyezni a te alárírásod nélkül.
2019. febr. 28. 19:50
 2/4 kovpet ***** válasza:

Gondnokság alatt van és te vagy a gondnoka? Vagy miért hívott fel téged egyáltalán?

A képlet egyszerű: ha ő dönt, akkor te csak tanácsot adhatsz neki. Ha te döntesz, akkor meg nem érvelgetsz, hanem közlöd a döntésed.

Azt a pénzt meg valószínűleg sosem látnátok amúgy, de itt nem is ez a kérdés, szerintem.

2019. febr. 28. 19:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Elhiszem hogy égés de a faluba úgyis tudja mindenki.

3gyébként gondolom te vagy a gyámja ha téged felhivtak.

Ne egyezz bele.

2019. febr. 28. 20:44
 4/4 anonim ***** válasza:
Pontosan. Ha van gyámja, az sönthet az ilyen kérdesekben. Ha nincs neki, vagy van de az nem te vagy, akkor nem tudsz mit tenni. Felnőtt ember. Amúgy en is faluban lakom. Pontosan tudja mindenki, hogy a családgondozó kihez jár és miért . Persze nem a gondozótól, hanem ez a falu jellege miatt. Szóval szerintem sok új infót az ismerősök nem fognak megtudni. Emiatt nem aggódnék!
2019. márc. 2. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!