Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ott hagyom az egyetemet, de...

Ott hagyom az egyetemet, de ezért miért kell fenyegetőzni?

Figyelt kérdés

2.évben vagyok jelenleg, de nagyon nem tetszik a szak amire járok (nemzetközi gazdálkodás). Nem azért hagyom ott a sulit, mert nem megy a tanulás, épp ellenkezőleg, nagyon egyszerű a szak, egyáltalán nincs benne semm kihívás és nem is tetszik. A leghülyébbek is simán végigcsinálják, szerintem én jóval többre vagyok képes. Van saját lakásom, egyedül élek egyetem óta, de mikor közöltem otthon a döntésem, anyum nagyon kiakadt. Úgy viselkedik mintha még mindig otthon élnék, és ők tartanának el, pedig nem, mert dolgozom. Eddig egy sz*r diákmelóm volt, viszont most találtam valami mást, ami nem teljesen legális, de nem is illegális. Úgymond a szürke mezőben van, de bajom nem lehet a dologból. 100x jobban fizet mint a diákmunka, úgyhogy mondanom sem kell, hogy végképp nem vagyok arra ösztönözve, hogy egésznap az egyetemen üljek. Ennek a munkának köszönhetően nagyon jól megélek, és nem is tervezek a jövőben változtatni.

Anyum viszont azzal fenyegetőzik, hogy ha abbahagyom az egyetemet, akkor költözhetek ki a lakásomból. A lakást egyébként ők vették, de nekem lett szánva, ugyanúgy ahogy húgom is kapott. Ezért sem érzem fairnak, ugyanis húgom nem jár egyetemre, okj-t tanul, mégis maradhat. Eléggé kettősmérce feeling. Anyám szerint, ha nem járok egyetemre, akkor vissza kéne költöznöm a szülői házba, és a lakást meg kiadnák. Szerencsére apa az én oldalom áll, ő azt mondja, hogy ha fenn tudom tartani a lakást, akkor maradhatok. Bőven fenn tudom tartani, köszönhetően a mostani munkámnak, és ez nekem így teljes mértékben megfelel. Valószínűleg anya csak fenyegetőzik, de nekem akarom elmérgesíteni a viszonyunkat, viszont erre a szakra semmiképp se akarok bejárni + haza se akarok költözni. Szerintetek ez normális egyébként, hogy anyum ilyenekkel fenyeget? Ha valamit valakinek ajándékba adok, akkor azzal a dologgal többé nem én rendelkezem.

Valami kompromisszum megoldás?

2019. febr. 24. 13:44
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek! Igazatok van a munkával kapcsolatban, hogy nem biztonságos teljesen, de ez csak átmeneti időszak. Nem komoly összegekről beszélünk ha könyvelni kell, de persze jobb lenne a full legális munka. A főnök nagyon elégedett velem, úgyhogy megmondtam neki, hogy márciustól csak tiszta munkákat vállalok el, vagy megyek máshova. Erre kicsit megijedt, mert elvileg itt is nagy a munkaerőhiány, úgyhogy megígérte, hogy ez változni fog. Meglátjuk mi lesz belőle.

#19 közösen vették.

2019. febr. 24. 16:11
 22/31 anonim ***** válasza:
33%
Ugyanannyi pénzt adtak bele vagy anyukád 200ezret, apukád meg nyolcmilliót? Mert nem mindegy.. Na de ha esetleg ugyanannyi összeget raktak bele a lakásodnak az árába, akkor anyukádnak is ugyanannyi joga van “beleszólni” a döntésedbe. A mérlegképes könyvelőt meg szerintem játszd be, azzal azt csinálhatod amit szeretnél és közben is olyan dolgokról tanulsz, + nem vállalsz többet annál amit a húgod csinál. Úgy egál lesz.
2019. febr. 24. 16:22
 23/31 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem onnantól kezdve, hogy neki adták nincs joguk beleszólni. Ez így nem ajándék, hanem teljesítménybér, már nem azért. Elég szomorú, ha ez ilyennek a függvénye.
2019. febr. 24. 16:34
 24/31 anonim ***** válasza:
78%
Na ezért nem fogadok el szülőtől lakást autot mert önzö és azért adja h sakkban tartson és ő mondja meg milyen ágyat vehetek.. Én mehetek de a feleségem nem költzhet be,aha,na inkább albérlet..
2019. febr. 24. 16:42
 25/31 anonim ***** válasza:
19%
ma 16:42 Nem majd a feleséged ingyen lakik abból a pénzből amiért a szüleid anno elég sokat dolgoztak.😂😂😂 Sweet dreams. Lónak a cafrangos fæszæ nem kéne..?? Menjen dolgozni..
2019. febr. 24. 16:48
 26/31 anonim ***** válasza:
69%
#25,pedig a #24-nek tökéletesen igaza van, az az "ajándék" ami mellé feltételeket mernek szabni, az nem ajándék, hanem zsarolás. Az efféle féregfajzatok azt hiszik, hogy a rongyos pénzükkel megvehetik a lelkedet...
2019. febr. 24. 17:20
 27/31 anonim ***** válasza:
81%
Dolgozik a nejem én is és bocs h együtt akartunk lakni házasként,a lakás is zsarolás volt h szétfurjon minket joanyám,és mi akartuk berendezni mekkora bün,de anyám még a tapéta szinét se engedte kiválasztani,ővé volt a haszonélvezet,senkit nem hivhattam fel,nem mehettem szorakozni,mert ellenőrizte,direkt közel vette,és folyton ott volt anyám és kutatott takaritott,bejárkált,ha nejem meglátta az ablakbol üvöltött h takarodjon el,hagyjuk nem oknélkül volt titkos két tanus esküvönk,vagyis apám ott volt a barátnőjével.. Inkább ne adott volna anyám semmit se,rajtam probálta leverni h apám végig tartott melette egy igazi nőt,aminek oka volt... Ja a szeretővel aki már apám felesége jobb a kapcsolatom,mindig is jobb volt,idegenekkel is. Na de azota lett sajátunk közös,vele meg nincs kapcsolat mert simán kidobott miután csak szerettem volna én berendezni ahol lakom,és azt bekölteztetni akivel összeházasodtam v hogy éltünk volna ő utcán v a saját lakásába,én bujkálva mentem volna át néha aludni felnőtt férfiként.. :O Én költöztem hozzá végül,most meg az övét kiadjuk plussz pénzért.. :( Megtanultam egy életre h jándékot soha,főleg frusztráltaktol irigyektől önzőektől...
2019. febr. 24. 17:43
 28/31 anonim ***** válasza:
Ha nagyon muszáj és nincs más lehetőséged; de talán úgyse tud sarokba szorítani, legalábbis, amig apud ottvan; tehát akkor vásárold meg azt a részt, amit az anyád adott bele; vagy nemtom, ez mennyire megoldható; de tényleg ez a zsarolás ez nem fer. Amúgyis , kinek a nevén van a lakás? Ha teljesen a tied, akkor a tied.
2019. febr. 24. 22:58
 29/31 A kérdező kommentje:
#28 az enyémen van. Nem fogok kiköltözni, már csak emiatt sem, de attól még nem szeretném anyámat magamra haragítani.
2019. febr. 25. 18:26
 30/31 anonim ***** válasza:
32%
Ha annyira könnyű miért nem végzed el ? Vicc vagy kérdező
2019. márc. 3. 01:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!