Ott hagyom az egyetemet, de ezért miért kell fenyegetőzni?
2.évben vagyok jelenleg, de nagyon nem tetszik a szak amire járok (nemzetközi gazdálkodás). Nem azért hagyom ott a sulit, mert nem megy a tanulás, épp ellenkezőleg, nagyon egyszerű a szak, egyáltalán nincs benne semm kihívás és nem is tetszik. A leghülyébbek is simán végigcsinálják, szerintem én jóval többre vagyok képes. Van saját lakásom, egyedül élek egyetem óta, de mikor közöltem otthon a döntésem, anyum nagyon kiakadt. Úgy viselkedik mintha még mindig otthon élnék, és ők tartanának el, pedig nem, mert dolgozom. Eddig egy sz*r diákmelóm volt, viszont most találtam valami mást, ami nem teljesen legális, de nem is illegális. Úgymond a szürke mezőben van, de bajom nem lehet a dologból. 100x jobban fizet mint a diákmunka, úgyhogy mondanom sem kell, hogy végképp nem vagyok arra ösztönözve, hogy egésznap az egyetemen üljek. Ennek a munkának köszönhetően nagyon jól megélek, és nem is tervezek a jövőben változtatni.
Anyum viszont azzal fenyegetőzik, hogy ha abbahagyom az egyetemet, akkor költözhetek ki a lakásomból. A lakást egyébként ők vették, de nekem lett szánva, ugyanúgy ahogy húgom is kapott. Ezért sem érzem fairnak, ugyanis húgom nem jár egyetemre, okj-t tanul, mégis maradhat. Eléggé kettősmérce feeling. Anyám szerint, ha nem járok egyetemre, akkor vissza kéne költöznöm a szülői házba, és a lakást meg kiadnák. Szerencsére apa az én oldalom áll, ő azt mondja, hogy ha fenn tudom tartani a lakást, akkor maradhatok. Bőven fenn tudom tartani, köszönhetően a mostani munkámnak, és ez nekem így teljes mértékben megfelel. Valószínűleg anya csak fenyegetőzik, de nekem akarom elmérgesíteni a viszonyunkat, viszont erre a szakra semmiképp se akarok bejárni + haza se akarok költözni. Szerintetek ez normális egyébként, hogy anyum ilyenekkel fenyeget? Ha valamit valakinek ajándékba adok, akkor azzal a dologgal többé nem én rendelkezem.
Valami kompromisszum megoldás?
Jobb lesz majd a sitten ülni a "szürke, de nem lehet bajom belőle" munka miatt, ami baromi jól fizet, mint az egyetemen?
Ha majd egyszer valami normális, nem szürke, de mégis jól fizető munkát akarsz majd vállalni, miután a szürke munkával jól megjártad, akkor fogsz egy nagyot koppanni, hogy diploma nélkül sehová sem vesznek fel. Aztán egész életedben szívni fogsz, csak azért, mert most elgyerekeskedted a dolgot és nem volt benne annyi kitartás, hogy elvégezd azt az állítólag baromi könnyű egyetemet.
Anyád helyében én is kivenném a segged alól a lakást, és csak akkor kapnád vissza, ha folytatod az egyetemet.
A kérdésre: azért kell "fenyegetőzni", te kis elkényeztetett taknyos, mert a szülőnek az a feladata, hogy a számodra helyes döntések irányába motiváljon az életedben, nem pedig hogy asszisztáljon az elzüllésedhez.
Ja és ha annyira felnőttnek érzed magad, akkor bátran vásárolj vagy bérelj egy lakást a saját erődből, nem anyuciéból.
Szia,simán átjelntkezhetsz pénzügy és számvitelre,ott tanulod a könyvelést rendesen és nem is olyan könnyű szak...és idén fogok végezni. Neked simán be fogják számítani a krediteket,hiszen gazdálkodás azért van sok közös alapozó tárgy. Amúgy bejárni nappalin se kötelező sok órára,max gyakorlatra,de vannak tanárok akik ott sem vezetnek katalógust.Az más kérdés,hogy így tudod e telejsíteni a követelményt,hogy nem jársz be? Én sem jártam be egyébként és sikerült,bár sokat szenvedtem az tény,és kell sok ismerős jó kapcsoaltok,jó jegyzetek. Nem tudom mit szeretsz a könyvelésben,szerintem nagyon stresszes munka. De ha ezaz álmod akkor hajrá és szépen mondd el otthon,hogy átjelentkezel másik szakra meert az érdekel.Szerintem így már anuykád is elfogja fogadni.
Amúgy meg mit takar,hogy könyvelgetsz ezt azt? Remélem nem "elsimítod " a dolgokat,mert ez bizony nagyon is büntetendő és nem az ismerősödet nem a többieket fogják felelősségre vonni,hanem a könyvelőt!!! Szerintem ezzel nagyon ,de nagyon vigyázz!!Ez alap,volt is ilyen sztori itthon,hogy friss diplomás csajszi nem is tudta,hogy amúgy miket könyvelget és nem tudom hány évre lecsukták,elvileg elájult a tárgyaláson. Csak szólok.
Először is: nem kellene az OKJ-t elvből lehúzni.
OKJ-n tanulok vállalkozási mérlegképes könyvelőnek, mellette egyetemre járok gazdálkodási és menedzsment alapképzésre, tehát én is hasonlóan érzek; könnyűnek tartok a szakot. Viszont mivel én is szeretek könyvelni, és mindig is szerettem (közgazdasági szakközépbe - ma szakgimi- jártam), emiatt iratkoztam be OKJ-ra. Ha a könyveléssel akarsz foglalkozni, iratkozz át pénzügy-számvitelre, de ha direktebb tudásra vágysz, csináld meg a pénzügyi-számviteli ügyintézői okj-t, majd a mérlegképes könyvelőit, mert ebben aztán van kihívás bőven. Feketén könyvelni meg nem a legbiztosabb dolog, nem beszélve arról, hogy nem igazán tudhatod te a komplexebb dolgokat, azaz pl a piaci érték szabályait speciális esetekben. Ha esetleg hibázol valamit, nem csak a rossz könyvvezetèsed miatt fognak elővenni, hanem egyszerűen kontárnak fognak kikiáltani, egy kontárral meg a továbbiakban sem dolgozik senki szívesen.
Hú. Számomra elég érdekes hogy senkinek nem tűnt fel hogy a kérdezőre erőltetik az egyetemet, míg a húgának elég a mezei okj is. Ez mi? Elég beteg hozzáállás ez az anyja részéről.
Kérdező, szerintem hagyd az egyetemet, végezz el egy mérlegképes könyvelő okj-t, vagy valami hasonlót amivel könyvelő tudsz majd lenni, az illegális munkákkal pedig a helyedben nagyon is vigyáznék mert nem ér annyit az egész, hogyha esetleg lebuksz. Te te tudod..
Anyukád vette a lakást vagy apukád? Ha az előbbi akkor szívás, viszont ha az utóbbi és apukád támogat mindenben és anyukád nem adott bele egy ftot sem (ahogy ez lenni szokott), akkor cselekedj a belátásod szerint. Sok sikert!
"Anyum viszont azzal fenyegetőzik, hogy ha abbahagyom az egyetemet, akkor költözhetek ki a lakásomból." - Kérdező, ne foglalkozz a fenyegetőzéssel, alakítsd úgy a saját életed, ahogy a legjobbnak látod, elvégre a te életed, és nem az anyádé...
Egyébként is az ilyen "csak a legjobbat akaró" zsarnokoktól mentsen meg mindenkit az ég...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!