Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukámnál vagy apukámnál lakjak?

Anyukámnál vagy apukámnál lakjak?

Figyelt kérdés

A szüleim még 2015ben elváltak, nagyon rossz körülmények között. Folyton veszekedtek, az én és tesóim szeme láttára verekedtek, de ez most azt hiszem lényegtelen.

Apukám elvileg tele van tartozással. Anyum szerint külföldön közel 20millió ftal tartozik, de itt Magyarországon is rengeteg embernek.

Továbbá édesapám volt 5hónapot börtönbe, ezért anyukám állítása szerint nem kerülhetnénk hozzá a tesóimmal, ha mi úgy döntenénk (mivel büntetett előítéletű).

Viszont apával nagyon szoros lett a kapcsolatunk a testvéreimmel együtt, amióta anyával elváltak.

Mindhárman úgy érezzük, hogy nála sokkalta jobban éreznénk magunkat, mint édesanyámnál.

Anyát is nagyon szeretjük, viszont vele már nem olyan jó a kapcsolatunk. Sőtt! Egyre rosszabb. Ő is feszült, mi is feszültek vagyunk családi problémák miatt. Neki van egy barátja, akivel egyébként nem lenne bajunk, de anyánkat konkrétan hülyének nézi. Szerintünk csak kihasználja, viszont anya ehhez túl vakk. Mindegy is, ez végülis nem a mi dolgunk.

Történt valamelyik nap, hogy apát megverte egy cigány ember. Azért, mert több, mint két hónapja tartozik neki. A férfi számonkérte apát, hogy hol a pénze, mire apukám csak képen röhögte és mondta, hogy nem adja vissza. Ezért az a férfi behúzott neki egyet. Elvileg apum elterült és még a szemei is felakadtak.

Őszintén, én már nem tudom mi legyen. Egészen kiskorom óta úgymond "terrorizálva" vagyok/vagyunk a tesóimmal, legfőképp anyukám miatt. Ő azt mondja minden vitánknál, hogy hogyha apához kerülünk, drogosak leszünk és tele leszünk tartozásokkal. Ha meg nem kerülhetünk hozzá, akkor nevelőszülők/nevelőotthon, amit a testvéreimmel nagyon nem szeretnénk...

Mit tegyek?

2019. febr. 21. 18:50
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Valószínűleg anyukátokkal maradnék a helyetekben. Apukátokkal ettől függetlenül tarthatjátok a kapcsolatot, és ha esetleg azt látjátok, hogy változik, nincsen zűrös ügye, akkor is lehet lépni. Jelenpillanatban nem tűnik olyan vészesnek a helyzet, hogy mindenképpen most kelljen döntenetek. Ha 14 éves vagy, akkor gondolom most állsz középiskolai felvételi előtt. Esetleg lehet,hogy mégis megérné kollégiumba menned,hétvégén pedig ugyanúgy tudsz találkozni mindkét szülőddel.
2019. febr. 21. 20:58
 12/12 anonim ***** válasza:
0%

Nevelőszülők. Kész, ebben a helyzetben nincs jobb megoldás.

Apátokhoz mennétek arra már most felkészülhettek, hogy akiknek tartozik, azok titeket használnának ki, titeket bántanának, hogy apátok visszaadja a pénzt.

Anyátoknak meg a leírtak alapján csak a családi miatt kellettek.

Ne hidjétek azt, hogy annyira rosszak a nevelőszülők. Ez nem film, elég komolyan megválogatják ki lehet nevelőszülő, ki nem. Ismerek én is nevelőszülőket, onnan tudom. Náluk addig laknátok, amíg nem találnak új szülőt nektek. Testvéreket meg együtt szoktak elhelyezni nevelőszülőknél.

2019. febr. 22. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!