Miért baj ha tanulok?

Figyelt kérdés

Szeretnék tanulni és sokat is szoktam,mert állatorvos szeretnék lenni.Én teljesen önként tanulok sokat,nem mondja ezt nekem senki.Ezzel nincsen próblémám.Főként a családommal van.Állandóan szólnak nekem,hogy ne tanuljak már annyit,minek annyit tanulni,folyton csak tanulsz,hagyd már abba és stb. 11.-es vagyok idén lesz 3 tantárgyból kisérettségim.Jövőre 7 tárgyból kell majd érettségit tennem,amiből 2 emelt lesz.Így nem érzem teljesen jogosnak azt amiért a szüleim beszólnak.

Van egy bátyám aki 2 éve érettségizett ő nem tanult semmit.Vele folyton veszekedtek,hogy tanuljon.Velem pont az ellenkezőjét teszik.Anyukám még azt is szokta,hogy bejön a szobámba telefonálni vagy éppen enni.Ha szépen szólok neki,hogy nagyon sok tanulni valóm van megsértődik.Megértem,hogy velem akar lenni,de mindig kimegyek hozzá ha végeztem.Aztán megkérdezi,hogy mit kaptam ma mondom,hogy semmit erre elkezdi,hogy akkor minek járok suliba.

Nem bírja elviselni ha 8 órám van.Megkérdezi holnap hány órád lesz mondom,hogy 8 erre ő rávágja,hogy kikérő.Állandóan kiakar kérni az utolsó óráról,hogy hamarabb itthon legyek,de én nem szeretném,mert fontos tárgy van mindig 8.-ban.

Más osztály társamnak könyörögnie kell a kikérőért,de az én szüleimnek kell nekem könyörögnie,hogy jöjjek el előbb.

Nem értem miért csinálják ezt valamilyen szinten példát akarok nekik mutatni,hogy én nem olyan vagyok mint a bátyám vagy mint a velem egy koruak többsége(itt a nem vagy kevesett tanulásra célzom).

Osztály első vagyok és nem tudják megérteni ha nem tanulok akkor soha nem fognak fel venni az állatorvosira.

Az is a bajuk,hogy kevesebbet segítek a házi munkában.Van még egy ikernővérem is ő is tanul jó tanuló ő a második legjobb az osztályban,de ő nem annyit tanul mint én.Szoktam segíteni az állatainkat én etettem,gondozzom(nyulak,madarak,kutyák és macskák)felszoktam söpörni és elpakolgatni,de van,hogy 5-re érek haza és még tanulnom is kell.

Sütni szoktam,mert én csinálom a legjobb sütiket itthon ezért azt nekem kell.Van,hogy azt mondom nem,mert tanulnom kell.Általában hétvégén vállalom,de anya néha hétköznap is előáll azzal,hogy csináljak és ha visszautasítom megsértődik.

Ők szakmunkást végeztek a családban és távolabbról is egyik rokonunk sem végzett egyetemet,főiskolát így valamilyen szintem megis értem,de akkor sem kéne szinte lebeszélniük a tanulásról.

Ez helyes amit csinálnak?

Ez nekem se jó se nekik.

Mit csináljak?

2019. febr. 19. 16:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ha legközelebb valaki mondja, h túl sokat tanulsz, akkor mondd a következőt:

"Kifizeted majd felnőttként a számláimat? Adsz pénzt lakásra? Autóra? Gyerekre? Nem?! Akkor kuss!"

Szerintem hatékony lesz! :D

2019. febr. 19. 19:11
 12/13 anonim ***** válasza:
Csak tanulj és tanulj! Ne hagyd senkinek se, hogy befolyásoljon. Az én szüleim azt akarták, hogy szakmunkás legyek, de tudtam, hogy nem tudnak beleszólni igy egyetemre jöttem. Aztán egyetem meg azt mnodták, hogy menjek közmunkázni :DD Mikor már a szakmámban dolgoztam! Némi irigység is lappang azért szerintem a te szüleidben is.
2019. febr. 20. 17:02
 13/13 anonim válasza:
De szerencsések a szüleid! Bárcsak az én gyerekeim is ilyen céltudatosak és szorgalmasak lennének :-)
2019. febr. 22. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!