Hogyan reagálnál rá, ha a gyereked 12-13 évesen bejelentené, hogy terhes?
Meglepődnék, hogy van gyerekem.
ON. Abortusz.
Van egy 13 éves húgom, én 18 vagyok.
Világos, h a méhen belüli baba is ember, aki erőszak vagy felelőtlenség miatt, de megfogant, él már, keze-lába van, és a sztoriban a legártatlanabb, legvédtelenebb. Igen, még a 12-13 éves lánynál is ártatlanabb.
Ha a húgom bejelentené, h terhes, akkor az első meglepődés és fejmosás meg két pofon és beszélgetés meg megölelés után az első dolog lenne, h a terhesség a legbiztonságosabban menjen, jó orvos, stb, utána meg ha a babát nem tudnánk vállalni, örökbe adnánk szerető szülőkhöz.
Így a babát sem kell megölni (Néma sikoly c. filmet ajánlom mindenkinek, aki abortuszt javasol), fájdalom lenne a húgomnak megválni tőle nyilván, de tanul belőle egy életre, az örökbefogadó szülőknek sokéves álmuk teljesül talán, és a kicsi szeretetben nőne fel.
Szerintem ebben az esetben ez a legjobb forgatókönyv.
Felnevelni nem kell, elég, ha az életét nem veszed el.
Régen egyébként sokszor ekkora korban szültek már a lányok, tehát ritka az, h a terhesség veszélyeztetné az anya életét. Főleg h a menstruáció annak a jele, h a szervezet készen áll a babára.
Ha meg suliban kihagy egy évet emiatt, hát Istenem. Azalatt foglalkozik mással vagy magántanuló lesz. És nagyon sok anyaotthon van, sok esetben teljesen ingyenesen, pont az ilyen esetekre.
"Régen ebben a korban szültek"
Ja, jó sokan bele is haltak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!