Hogyan reagálnál rá, ha a gyereked 12-13 évesen bejelentené, hogy terhes?
Szépen kézen fogva elmegyünk a rendőrségre feljelentést tenni. Jobban járnak, ha kaptárba kerül, mint ha az apja elkapja és kiheréli a pasiját.
Aztán leülünk, és megbeszéljük, hogy miért nem fogja megtartani. Kezdve azzal, hogy bele is halhat a szülésbe. De van kistesó, egész jól látja, mivel jár egy kisgyerek. Nem hiszem, hogy meg akarná tartani.
"viszont a gyerköcnek örvendenék nagyon"
MIVAN?? Annak, hogy az éppen felsős, általános iskolás gyereked terhes? 12-13 évesről van szó, nem 22-23-ról. Úristen, azért a fanatizmusnak is van egy határa.
Én inkább azt tartom felháborítónak, hogy itt sokan pofonokat osztanának meg a srácot herélnék ki... Hahó emberek, a gyereked olyan amilyennek neveled. Ha nem adsz át neki rendes emberi értékeket, és nem tanítod meg tisztelni a testét, nem tanítasz neki felelősséget akkor bizony ilyeneket fog csinálni. Ez rohadtul nem a gyerekek hibája, hanem a szülőké.
Amelyik lány normális értékeket kapott az egyrészt normális, felelősségteljes fiút választ, vagy ha mégsem akkor se lehet ilyenbe belevinni. Meg egy normális szülő-gyermek kapcsolatban ha minimálisan is de beszámol arról, hogy van valaki. És máris lehet neki beszélni a védekezés fontosságáról. De sokszor ez is magától jön, nekem szerintem soha senki nem kötötte a lelkemre, hogy védekezzek, mégis teljesen egyértelmű dolog volt, mert felelősségre neveltek.
1. Rohadtul csalodnek, mert ugy gondoltam eddig, hogy normalisan beszeltunk arrol, hogy mikortol nem korai a nemi elet (12-13 evesen korai)
2. Meg nagyobbat csalodnek, hogy a vedekezes fontossagarol is hiaba beszelgettunk
3. Orulnek, hogy el merte mondani
4. Kivancsi lennek, hogy sikerult kivitelezni (mindig tudom mikor-hol van)
5.Aggodnek erte, hogy az abortusz rendben menjen
Ennyi idosen egyertelmu, hogy nem tarthatjuk meg a babat.
6.Nagyon remelnem, hogy ez egy fajdalmas, de hasznos lecke szamara a tetteink kovetkezmenyeirol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!