Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Házimunka végzése, ha a...

Házimunka végzése, ha a szülőket zavarja a zaj - hogy oldjátok meg?

Figyelt kérdés

Nemrég álltam munkába teljes állásban. Eddig tanultam + részmunkaidő, volt amikor otthon voltam egész nap, így nem volt ilyen gondom, de most felmerült egy új gond, ami nagyon zavaró.

A probléma a következő: édesapám nem egy rugalmatlan ember, viszont egy valami szent és sérthetetlen számára: az otthon csendje. Ha ő otthon van, akkor nem lehet zajongani, még a vízforraló vagy a mikró miatt is zsémbeskedik.

Így pedig nem nagyon tudom megoldani a mosást és a porszívózást. Utóbbit még csak-csak, azt lehet 10 percig is csinálni, ha épp annyi idő adódik rá, de a mosógép az fixen zajong másfél-két órát, és édesapám nem hajlandó elviselni, hogy dübörög, mikor ő otthon lazítana. Már többször veszekedett velem emiatt, hogy akkor maradhatok, ha csendben bírok maradni.

(Azt ne írjátok, hogy költözzek el, mert éppen azon dolgozok, de még egy bő fél év, mire összegyűlik elég pénzem rá, addig nem tudok, viszont tiszta ruhákra addig is szükségem van.)

Másnak is van/volt ennyire csendmániás családtagja? Hogy oldotta meg a hasonló dolgokat? Hogy lehet így megcsinálni a házimunka hangos részét? Mit tehetnék?

2019. febr. 11. 09:47
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha zenét lehet bömböltetni, tegyél be egy monoton tuc-tuct, ami elnyomja a gép zaját.
2019. febr. 11. 11:01
 12/23 A kérdező kommentje:

Pár éve mondogatom, hogy ideje lenne lecserélni ezt a kövületet, szüleim ilyenkor egyetértően hümmögnek, aztán ennyiben maradunk.

Az üvöltő monoton tuc-tuctól meg én lennék zabos. :D

2019. febr. 11. 11:05
 13/23 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
Jogos, tényleg írtad, hogy otthon voltál. Vagy zenét kell betenni vagy új mosógépet kell venni közös költségvetésből. Ettől még édesapádnál van a probléma. Egyébként az ő cuccai mikor mósódtak ki, amikor még te tanultál és otthon voltál?
2019. febr. 11. 11:06
 14/23 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
Édesapád hümmöghet mosás alatt is, az is elnyomja a zajt, nem? Az új gépek kevesebb vizet és áramot fogyasztanak. Ez nem zavarja?
2019. febr. 11. 11:08
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél Te egy új mosógépet és amikor sikerül a költözés akkor már viheted a sajátod és a probléma is megvan oldva.
2019. febr. 11. 11:09
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Egy gyors kérdés: szüleid mosása mikor történik? Anyukád napközben el tudja intézni, míg apukád dolgozik?

Nyilván a ti ügyetek, hogyan szervezitek, de szerintem nagy butaság külön egy embernek a sajátját mosnia. Neked is van fehér meg színes ruhád. Olyan is, amit nem kell félteni, és olyan is, amit csak kímélő mosással szabad mosni. Mi értelme neked 5 fehér bugyival elindítanod a mosógépet, ha anyukád is elindítja a maguk fehérneműjével? Mi értelme egyetlen szép, féltős pulóverrel magában elindítani? Inkább összegezni kéne az egész családban az együtt mosható dolgokat (a család gondolom 3 főt jelent, szóval nem sok mosnivaló keletkezhet).

De ha akármi miatt is ez vitatéma, akkor mondd meg apukádnak, hogy menjen el másfél órára sétálni egyet. Szerintem ez heti 1-2 alkalmat jelent, ennyi mozgás nemhogy kell, de még nem is elégséges. Te meg a mosógép zörgése közben kiporszívózol.

A mikrohullámú sütőre már nem tudok mit mondani, mert gondolom az ebédet (meleg vacsorát) minden este úgy melegítenéd.

Apukád amúgy totál idegbajos, ha ilyenek zavarják, de értem, hogy ezzel a minősítéssel nem vagy előbbre.

2019. febr. 11. 11:32
 17/23 A kérdező kommentje:
A szüleim cuccait édesanyám kimossa napközben, otthon dolgozik, megoldja.
2019. febr. 11. 11:42
 18/23 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
Akkor vagy mossa ki a tiedet édesanyád, ahogy kimosta gyerekkoridban! Különben édesapád olyant vár el tőled, ami fizikailag lehetetlen.
2019. febr. 11. 12:01
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Hordd a ruháid Bubbles-ba. Vagy kérd meg anyukád, hogy indítsa el neked a programot, apukád nyugalma miatt.
2019. febr. 11. 12:16
 20/23 anonim ***** válasza:
Füldugó nem megoldás?
2019. febr. 12. 23:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!