Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jó ötlet, hogy a vőlegényem...

Jó ötlet, hogy a vőlegényem hozzánk költözteti a "tinimami" lányát? Előre félek.

Figyelt kérdés

A lánya 16 évesen terhes lett, 17 volt, amikor szült (most 18). Már a terhesség alatt konfliktusok voltak az apjával, mert a párom mondta, hogy nem kéne megtartani, nagyon fiatal még, nem lesznek örökké együtt a fiúval. A lány amúgy jóképességű, okos (volt), senki nem is értette, hogy miért ragaszkodott ennyire az elképzeléséhez... Mindegy, az anyja mellette állt, és mondta, hogy igenis az lesz, amit a gyerek akar. Viszont aztán jött az, hogy a párom fizessen 2x annyi gyerektartást (úgy, hogy alapból 100 felett fizetett, és mellé a gyereknek is adott pénzt minden hétvégén), vegyük meg mi a babaholmikat, ruhákat és hogy a srácnak vegyünk egy autót... Ott mondta a vőlegényem, hogy elég, és leült a "gyerekekkel" beszélni, hogyha vállalják és akarják a babát, ne mástól várjanak mindent. Nyilván segítik őket, de azért a félmilliós babakocsi és a tizenezres babaruha ne legyen már alap. A lánya erre megsértődött, elmondta mindennek és hogy nem is szereti őt, mostantól ne is keresse. Sokáig nem beszéltek, és hiába nem mutatta a párom, tudtam, hogy rossz neki a kialakult helyzet.

A lány, és a barátja először a lány anyjánál laktak a babával, de aztán sok volt a vita így hármójuk között, ezért a fiúval és a babával különköltöztek, a fiú tesójának a lakásába. De aztán összevesztek, a lány a babával visszaköltözött az anyjához, de most onnan is jönne el, merthogy az anyja beleszól szerinte mindenbe, és nem akar ott maradni. Ekkor kereste meg az apját, hogy vegyen neki egy lakást. Ezt mondta nekem is a párom, és én kicsit kiakadtam, hogy mit gondol a lánya, nem keresi soha, a telefont se veszi fel neki, de mikor megszorul, azonnal jön és nyalizik, és mondtam a vőlegényemnek, hogy a legnagyobb hülyeség, amit tehet, ha most vesz neki egy lakást első szóra. Mondtam, hogy mutasson fel valamit, fejezze be az iskolát, tanuljon szakmát, vagy kezdjen valamit magával, de ez így nem oké. Erre most azzal jött haza, hogy akkor ideköltözteti a babával együtt a lányát. Nem örülök. A lány imád konfliktusokat generálni (ezt a saját nagyszülei mondták), általában unalmában ugrasztja össze a körülötte lévőket. A "babázáson kívül" semmi mást nem csinál, merthogy hiába is tanulna bármit, gyerek mellett úgysem tudna teljes állásban dolgozni, meg amúgyis sok helyen kizáró ok az, ha valaki anyuka, és hogy majd ha a baba nagyobb lesz, és iskolás, akkor leérettségizik. Tehát jónéhány évig nem akar semmit csinálni. Én ezen kivagyok, mert nyilván így hiába kapna lakást, fenntartani egy háztartást nem bírna. Mi nyáron összeházasodunk, tervben van a babaproject is, és nem úgy szeretnék anyuka lenni, hogy közben másik két gyerekre vigyázok itthon.

2019. febr. 10. 18:11
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
81%
Szóval kérdező ezek utánmit gondolsz? Sokan megírták a tutit, annyival tiszteld meg őket, hogy mégis mire jutottál?
2019. febr. 10. 20:20
 32/54 anonim ***** válasza:
15%
Ti normálisak vagytok? Azért dobjon el magától a kérdező 9 évet, mert a lányka ostoba volt, és most egy követelőző luvnya? Inkább a pénzcsapot kell elzárni, nem pedig a kérdezőnek szétmenni a párjával.
2019. febr. 10. 21:12
 33/54 anonim ***** válasza:
81%

Nem olvastam vegig a kommenteket.. nálunk a családban volt hasonló. A csaj terhes lett, nagypofaval elment egy putriba lakni, mert ő meg tudja csinálni. Nem jött össze. A sulit soha nem fejezte be. A szülés előtt mondták, hogy oda, ahol laknak nem viheti haza a babát. A lány hazaköltözött az apukájához a babával és a pasival. A pasi módszeresen kicsinálta az öreget. A végén egy csavarral kitették a saját lakásából (tudván, hogy soha nem jelentené fel a saját lányát).

Ne engedd, hogy oda költözzön, mert haza fogják vágni az egész életeteket. Meg kell oldani, hogy egy szobás albérletbe menjenek..

2019. febr. 10. 21:13
 34/54 anonim ***** válasza:
100%
32: oké, de ki dönt arról, hogy el legyen-e zárva a pénzcsap? Apuci. És ha apuci nem zárja el a pénzcsapot, mert a leírásból látszik, hogy gyenge hozzá az akaratereje / nem is gondolja, hogy ez baj... igen, 9 év sok idő, de akkor legyen plusz 9 pokol?
2019. febr. 10. 21:14
 35/54 anonim ***** válasza:
95%
32: olvasd már el hogy a kérdező miket írt le. A lány abszolút mindent megkap és azt tesz amit csak akar. Szerinted ha az apa odaköltözteti a közös otthonukba mit tesz az ilyen elkényeztetett kiscsaj aki még a sulit se hajlandó befejezni? Nyilván továbbra is kihasználja az apját meg jól szétrombolja a kapcsolatot. 9 év ide vagy oda, az apa mindig a lányát és a lánya álláspontját fogja preferálni ha érdekütközés van az asszonnyal szemben. Kb. házicseléd és bébiszitter szerepét fogja játszani a kérdező és ezt már rengetegen leírták előttem is. Mivel a kérdező még fiatal, esélye lenne találni valakit akinél ő az első számú a prioritásban a következő akár 99 évben... ahhoz képest meg mi az a 9 év amit ezzel az emberrel töltött aki ilyen ötlettel áll elő hogy feldúlja az alakulóban lévő családi fészket mert a tinilánya elf.ngja magát.
2019. febr. 10. 22:03
 36/54 anonim ***** válasza:
93%
Alapvetően abban látom a problémát, hogy a párod nem kezel partnerként, holott ez a ti életeket, a közös élettereetk a közös jövőtök. Igaz, hogy az ő lánya, na, de könyrgöm: akkor is a TI kettőtök életéről van szó, és a lánya felnőtt ember, nem kiskorú, akiről még köteles az apja gondoskodni. Azt most inkább nem minősítem, milyen jó reklám a lány arra, hogy milyen kiváló szülők kiváló nevelése, de ilyen döntést szerintem a párod nem hozhatna kategorikusan. Ráadásul láthatja, hogy még az anyjánál se volt maradása, aki támogatta ebben a féleszű tervben...Nálatok vajon mit művelne? Én a helyedben nem akarnám megtudni. Menjen a pasijához, ketten hozták össze ez a helyzetet, oldják meg ketten. Így hogy a lány se nem tanul, és annyi az életéről az elképzelése, hog ymajd apuci eltartja őt is, meg a gyerekét is, ő meg nem csinál semmit, mert kisgyerek, meg úgyse sikerül...Borítékolhatod, hogy az apja fogja eltartani és Te leszel hozzá a cseléd, akit majd sz..ba se vesz, de ugrálhatsz neki, különben pokollá teszi az életedet, de hogy elmenni nem fog tőletek, az biztos. Mindnehol kitelt a becsülete, nincs hova. Így más pasi se fogja a nakába venni, legfeljebb ideig - óráig lehet szerencséje, ha nagyon jó nő, de utána megint a ti nyakatokon kötne ki. Ilyen légkörben akarsz élni, gyereket vállani? Hogy állandóan ott lesz ő, amaga sajátos nevelési elvével, meg a saját gyerekével, aki alig lesz idősebb a te gyerekednél, de mindig ott lesz ellenpéldának, mert ugye a sajátodat akarhatod nevelni, de az övét max el tudod majd tűrni, és akkor magyarázd a sajátodatnak, hogy neki miért nem szabad, amit a másiknak igen, azt miér tnem cseszed le, azután miért pakolsz (mert pakolni fogsz, az anyja nem fog te meg élhetsz a disznóólban másként...) stb. Hát, 9 év ide-vagy oda, jó keresetű pasi, jó kapcsolat, nehéz feladni, ..de nekem ilyen életkilátás nem kellene! Egy 18 éves kiskirálylányt TE nem nem tudsz megnevelni. Max az élet, ha Apuka felfogná, hogy hosszú távon bizony az az egyetlen megoldás, ha elzárja a pénzcsapot, és ezzel rákényszeríti, hogy igenis kezdjen magával valamit.
2019. febr. 11. 04:36
 37/54 anonim ***** válasza:
74%
Szegény, naív kérdező. :) Ezért imádom a "korkülönbség csak egy szám" típusú embereket. Csak itt az a bibi, hogy teljesen más életszakaszban vagytok, az embernek már van gyereke, unokája is, volt már házas is, te meg eltűrsz mindent neki, hátha 9 év után elvesz, és neked is pottyant egy gyereket. Sajnállak kérdező, nyomorúságos egy életed lesz így, de hát aki kur**nak áll...
2019. febr. 11. 05:15
 38/54 anonim ***** válasza:
91%
Biztos olyan emberrel akarsz gyereket vállalni akinek ilyen lánya van? Ezt ketten hozták össze a volt feleséggel...
2019. febr. 11. 05:45
 39/54 anonim ***** válasza:
100%
20évesen én nem jöttem volna össze olyan 34éves pasival,akinek van gyereke.És nem tartom normálisnak azokat a 35 körüli pasikat,akik behálóznak 20éveseket,mert ők még naívak,és lehet őket formálni.Sok beleszólásod nincs,mivel nem a te házad,oda fog költözni a csaj,és ott vége lesz mindennek.
2019. febr. 11. 10:29
 40/54 anonim ***** válasza:
87%
Kérdező, szerintem szedd össze a holmidat, és szakítsál, költözzél el. Elhiszem, hogy 9 év után szar lesz most új befektetőt keresned, de ez is benne volt a pakliban sajnos.
2019. febr. 11. 10:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!