Szülők! Ti mit reagálnátok, ha a fiatok ezt tette volna? 20/F
Most volt a félév, és én otthagytam a sulit. Nem érdekel, unalmas és nem fogok a gép előtt ülni (programozó szak). Lementem a titkárságra és kiiratkoztam. A szüleim persze előtte már tudták.
Mit tanácsolnátok, merre tovább?
15!
De, kidobnám ha se tanulni nem tanul, se nem dolgozik. Nagykorú, önálló ember, nem nekem kell eltartani, ha nekij nincs kedve semmit se csinálni
Ez a szülőtől is függ.
Nyilván van olyan szülő, aki egy bizonyos korig, vagy egy bizonyos viselkedésnél hajlandó támogatni a nagykorú gyerekét.
Nem biztos, hogy el lehet ítélni érte. Lehet, hogy ennyi lehetősége van csak.
Egy szülőtől sem lehet elvárni, hogy feláldozza magát, vagy a gyerekét egy másik gyerekéért.
Persze az lenne a jó, ha megértő lenne, és támogatná tovább is - és ez nem csak pénzt jelenthet, hanem segítséget is az életvitelben.
De ezt nem mindenki tudja, vagy akarja megtenni.
Kötelezni meg nem lehet rá.
Szülőként én azon lennék igazán kibukva, hogy nem máshová váltott, hanem csak úgy abbahagyta. Gondolom, gimnáziumot végzett, tehát nulla szakképzettsége a minimálbéres tesco-s árufeltöltő karrierjére predesztinálja.
Mindig azt sulykolom: ne csak tagadd, amivel elégedetlen vagy, hanem mondd meg, hogy helyette mit szeretnél tanulni/dolgozni.
Én idén ballagtan volna , de ott hagytam a sulit mert bele fáradtak az egészbe . Nekem annyiba könnyű , hogy B katergias jogsim meg van és igen szüleim támogatnak , apum ahol dolgozik cég rengeteg beszállító van kisebb nagyobb kocsikkal és így tudtam egy furgonos céhgez be kerüli . Hátránya annyi , hogy nemzetköziben éjjel-nappal megyek Európán bellül . De szeretem csinálni .
Szüleimmel mindig meg beszéltünk mindent , kérdezték , hogy mit akarok akkor csinálni , mondtam , hogy fuvarozásban el helyezkedni alaktrész futár vagy furgonozás és furgonozni . Imádom a munkám . 19 évesen nekem ez a legjobb szeretek vezetni és utazni és járom Európát úgy hogy fizetnek is érte .
Eléd tenném az albérlet hirdetéseket, hogy válassz a pénzednek megfelelőt, mert ennyi volt, ha te végzettség nélkül akarsz élni, hajrá, tartsd el magad, majd három műszakos gyári melósként másképp fogod látni a dolgokat. Az tuti hogy egy perccel tovább se tartanálak el.
Tehát vagy mész albérletbe, vagy otthon fizetsz havonta 30 ezret a szobáért és még 30 at a rezsibe, és innentől kezdve magadnak állsz mindent.
Én nem mertem meglépni már fél éve azon rágódok első naptól, hogy hogyan iratkozzak ki, aztán jött ötlet, hogy akkor meló, találtam is fel is vettek VOLNA ha szülők nem beszélnek le, hogy " ááá fél év meg pár hét van vissza csináld meg nem kell három műszakba járni meg a város leghitványabb melóhelye" jól van hát mézesmadzag, aztán most meg szinte mindenből megbuktam , azt hallgatom, hogy hagyjam ott a francba és keressek munkát, most.... vagy tanuljak tovább , fizetik csak menjek. Kérdésem volt : hová? egész gyermekkorom arról szolt, hogy bármi amit csinálnék az vagy túl gyerekes vagy " nincs értelme" vagy " ne nyúlj hozzá elrontod" c. szöveg volt... szóval most kérdés, hogy humán vagy reál, vicc jelentkeztem sofőrnek aztán majd vagy hívnak vagy nem...
Ha értesz a számítógéphez menj el üzletkötőnek, én csak azért nem megyek mert nem értek a gépekhez.
én is 20/F :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!