Ilyen esetben mekkora összegű szülőtartást állapíthatnak meg?
"Ha éppen munkanélküli vagyok, vajon mekkora összegű tartást állapíthatnak meg?" - Kérdező, jó eséllyel semekkorát.
#5, ennek nem hogy az aktuális rezsimhez, de még a gengszterváltáshoz sincs köze, a szülőtartás mint a rokontartás egyik alesete az 1952-es Ptk-ban is kb ugyanúgy szerepel.
Az újdonság annyi - és ez a Kérdezőt épp nem érinti - hogy pár éve már nem csak a szülő, hanem a rászoruló szülőt gondozó magánszemély vagy intézmény is perelhet szülőtartásért. Régebben ezt csak maga a szülő tehette, most meg már a neki bevásárló szomszéd vagy a nyugdíjasház is, ha a szülő nem tudja megfizetni a gondozást.
Keresni keresett, hogy van-e munkám :D
Érdemtelenség szerintem nem állja meg a helyét, mert a nevelési kötelezettségének eleget tett, már ahogy.
Az zavar, hogy én amíg nyomorgok egy 2x3m-es szobában, addig ő seggére vert millióknak, most meg sír, hogy nincs pénze.
Remélem. És félre ne értsen senki, ha normálisan járt volna el velem nem lenne kérdés. Pl, ha tesóm kér segítséget nem is kérdés, hogy ahol csak lehet és tudok segítek.
De ez amit művelt anno, nem tudom és nem is akarom lenyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!