Hogyan tudom kikerülni, hogy szülőtartást kelljen fizetnem majd?
19 éves vagyok. 11 éves koromban az anyám intézetbe adott, ott nőttem fel, 18 éves koromban kezdtem el a saját életem. Azóta egy éves munkaviszonyopm van, mellette még tanulok.
Anyám évek óta nem dolgozik, inni nagyon szeret. A TB-t nem fizeti, adót sem, a kapcsolatunk nem fényes. Attól tartok, ha nagyon megbetegszik, nekem kell fizetnem a kezelési költségeit. Nem jártam utána, hogy amikor 11 évesen otthonba kerültem, akkor lemondott e rólam, talán nem. Elvettek tőle közös megegyezéssel a gyámhivatallal.
Jelenleg az élettársával él, aki egy elmebajos alak, feljelentett engem könnyű testisértésért, amikor a nagyanyám házában jogatalanul tartózkodva elkezdett videóra venni. Én megpróbáltam kiverni a kezéből a telefont, amikor ő a falnak ment háttal és a földrecsúszott. Semmi baja nem lett, de a rendősrésgen feljelentett, mondván, hogy 3 hétre munkaképtelenné tettem. Mindkettő beteg, az anyám és a párja is, mentálisan. Egy éves ez a sztori, már az ügyészségen van az ügy. Megsértették a becsületemet, meghurcoltak és szégyenbe hoztak a munkahelyemen meg az iskolában is. Jövőhéten megyek ügyvédhez, megbeszélésre. Szerintetek is érdemes ügyvédet fogadnom?
Köszi a normális válaszokat.
Sima ügyed lesz. Egyrészt önhibájából nincs pénze, és még aktív korú, ha jól sejtem.
Másrészt érdemtelen, hisz 11 éves korod óta nem gondoskodik rólad.
Ez nem olyan hogy a fejedben húzzák.
Az első az, hogy megvizsgálják jogosan követel-e. A történeted alapján úgy fogja elutasítani őt a bíró ahogy van
Másodszor azt nézik hogy megengedheted-e magadnak az anyagi kiesést, és ha igen mennyit
ne aggódj, nem fogsz fizetni
Olvasd el a törvényt!
Magáról gondoskodni nem tudó, idős, beteg, munkára már nem képes (nyugdíjas korú, tehát 65 feletti) szülőnek ítélik meg, HA nem érdemtelen, és HA a saját létfenntartásod és a saját gyerekeid ellátását ez nem veszélyezteti. A rokontartás (Ez is az) havi 10-15 ezer.
Az nem úgy néz ki, hogy kipottyant egy gyereket, carik a fejére, aztán ha betölti a 18-at, akkor tartja a márkát, hogy tartsd el te egyedül. Szép is lenne...
Röviden: ne aggódj. Anyádnak kereken nulla esélye van szülőtartásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!