Honnan tudhatom, ha a lányomat érdeklik már a fiúk?
8-assal és 9-essel tökéletesen egyetértek.
Ha van fiúja, az az ő dolga. Ha akarja, elmondja. Nem mondta, tehát vagy nincs, vagy nem akar róla beszélni. Ha faggatod, a lehető legrosszabbat teszed: még jobban be fog zárkózni.
Ettől függetlenül, azért arról lehet beszélgetni, hogy kikkel csinál programot és mit szoktak csinálni. Semmi extra, semmi számon kérős hangulat, csak egyszerűen, ahogy a testvérünket megkérdeznénk.
igen, én is féltem ezt a lányt, egy olyan anya mellett, akinek azt sem mesélheti el, hogy kikkel és mit csinál, mégis mi tartsa őt meg? remélem van valakije akiben bízhat és aki képes nevelni terelgetni őt.
én húsz vagyok, de soha nem éreztem úgy, hogy titkolóznom kéne anyu előtt... és természetes a mai napig, hogy amikor elmesélem mit csinltam a héten, hogy elmondom, hogy kikkel találkoztam, milyen progjamjaim voltak... mert miért ne mesélném el?
és ja, csinálok marhaságokat, és elmesélem. minek tagadjam le, tudja hogy zakkant a gyereke, de legalább bízik benne.
8-9: Az hogy valaki fordulhat a szüleihez, ha segítségre van szükséges, pl. egy lány, aki életében először menne nőgyógyászhoz, nem azt jelenti, hogy elmeséli a szexuális életét és hogy kivel, mit csinál.
De igenis jó, és normális, és egyáltalán nem perverz, ha valaki fordulhat a szüleihez, ha valami gond van, vagy valami kérdése van.
Ez a normális. Nem pedig a szintén semmit sem tudó, 15 éves haverok véleményét szentnek tekinteni.
Nem véletlen itt sem a sok hülye terhes lehetek-e kérdés. Látszik, hogy sokaknál a béka segge alatt van a szexuális kultúra, vagy nem beszélnek senkivel sem, mert tabutéma.
Kérdező, az, hogy téged sokáig nem érdekeltek, egy dolog.
Én meg már 6 évesen szerelmes voltam (tudom, ez cukin-gyerekesen hangzik, de több, mint 10 évig tartott, bár végig plátói maradt)
Szóval sose tudni..
16 évesen nyugodt lehetsz, hogy már fiúzik. A beszélgetést már korábban kellett volna kezdeni, 12 év körül, akkor talán megosztaná veled a dolgait.
Óvatosan, négyszemközt próbáld meg megkérdezni, hogy áll a fiúkkal. A lényeg, hogy meghallgasd és irányt mutass neki, ne dorgáld meg és ne akarj szigorú lenni, mert akkor tuti csakazért is az ellenkezőt fogja tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!