Miért veszi zokon anyám, ha diplomás férjét akarok?
A családomban senkinek sincs egyetemi végzettsége, viszont nekem meglesz nemsokára a diplomám. De ez egy olyan karrier aminél sok esetben a mesterképzés sem elég és kell a doktori is. Viszont nem bánom, mert imádom ezt a szakterületet és a mindennapi életben is tudom hasznosítani a tudásom. Idáig viszont olyan férfiakkal voltam együtt akiknek nincs diplomájuk. Ez nekem sosem volt probléma, viszont nekik annál inkább. A volt barátom például ha valamit elmagyaráztam neki akkor viccet csinált belőle, nem figyelt rám, viszont ha más területen tudott valamivel többet, akkor egyből úgy kezelt mint egy ostobát. Ő előtte még hallgattam, hogy "a kétkezi munka az igazi munka" stb... Szóval mindig valahogy kisebbségi komplexust okozott a férfiakban az, hogy én mint nő leszek iskolázottabb.
Így elhatároztam, hogy csak diplomás pasival megyek el randira ezután. Anyámnak elmondtam ezt (neki érettségije sincs) és azóta azt hallgatom, hogy sok diploma nélküli művelt ember van és neki sincs felsőfokú végzettsége, mégis milyen művelt, hiszen a múltkor elolvasott egy romantikus könyvet ami a háborús időkben játszódik és azóta azt hallgatom, hogy ő történelmi könyveket olvas szabadidejében.
Ráadásul azóta azt hallgatom, hogy "mikor lesz már valaki? Ha nem lennék ilyen válogatós, akkor már rég gyerekem lehetne, de én lenézem a nem diplomásokat és ezzel őt is."
Mit mondhatnék neki, hogy megváltozzon a véleménye?
Meg az is, hogy "bevonzza". Hagyjuk már az ezotériát!
Igen, van olyan, hogy valaki hajlamos ugyanolyan típusnál kikötni újra és újra - de ha tudatosítja magában, hogy ez történik vele, akkor igenis változtathat rajta, vagy legalább megtanulhatja kezelni a helyzetet, ha megint előáll, nem pedig ugyanazokat a hibákat elkövetni újra és újra.
Kérdezőnek igaza van.
Sok mást is von maga után a diploma.Nálunk az volt, hogy egyforma végzettséggel és hasonló munkakörrel jöttünk össze annak idején a párommal.Fiatal voltam, még tanulni akarta,ő meg nem.Család, gyerekek mellett diplomáztam.
Ez azzal járt, magasabb pozíció munkában, vezető beosztás, jóval több fizetés.Diplomás munkatársak, évi 2-szer pár napos tréningek, munkahelyi rendezvények, stb.Párom ugyanabban a beosztásban dolgozott.
Egy idő után nem tetszett neki hogy több pénzt viszek haza, hogy munkatársaim diplomások,hogy vidékre járunk, stb.
Lényeg hogy bár én nem éreztettem, sőt pont azt éreztettem vele hogy mentálisan ő jobb mint én, csak én szorgalommal elértem ezt a végzettséget és pozíciót,mégis kisebbségi érzete lett és ez teljesen aláásta a kapcsolatunkat.Nem részlezezem, de vagyunk itt még gondolom, akik hasonló helyzetről tudnának írni.
Úgyhogy a nem diplomások ne vagdalkozzanak.Nem a papír miatt, hanem az abból kialakuló életmódváltás miatt távolodik el 2 ember.
Nyomorult hipergám sznob feminazi magtalan agyoniskolázott álintettelktuális beképzelt felfuvalkodott trendiagymosott p1tsa
Nálad minden férfi jobbat érdemel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!