Mennyire reális és megbízható diplomás fizetések találhatóak a felvi.hu-n?
A felvin a különböző szakoknál van 'végzés utáni kilátások' fül, amely tartalmazza a szakot végzettek 2017-es átlagos (gondolom kezdő) fizetését.
pl. [link]
Ezek az adatok mennyire reálisak, jól gondolom, hogy kezdőfizetés-e, vagy esetleg ebbe az átlagban az 5-10 éve a pályán lévő személyek fizetése is benne van?
Megnéztem az általam elvégzett szak statisztikáját.
Nekem nem tűnik valósnak a diplomás munkát végzők aránya, legalábbis akiknek közülünk jobban bejött az élet, azok szállodai recepción vagy valami irodai himi-humi munkán vannak, legtöbbünk meg csinálja, amit kap. Ha ez adminisztráció, akkor azt, de én pl. voltam árufeltöltő, most meg bolti eladó vagyok... Az átlagbér viszont egész biztosan nem stimmel. 2018-ban esetleg valós lehet a bruttó 230, de két éve hétszentség, hogy nem így volt.
@3
Egyrészt menjen SSC-be a hóhér és a két anyja, másrészt nálunk olyan színvonalas volt az oktatás, hogy legtöbbünk legfeljebb bemutatkozni tudott oroszul. Harmadrészt mondjuk jelentkeztem SSC-be is, még válaszra se méltattak ők sem, pedig az angolom jó. Nem mintha nagyon bánnám, inkább nem csinálok semmit a boltban nettó 170-ért heti 55 órában, mint idegen nyelven veszekedjek hülyékkel heti 40-ben nettó 250-ért.
Az én szakom kapcsán nonszensz 450-es bér szerepel. Ehhez képest én 180 brttót kapok és azon egyetemi csoporttársaim közt akivel tartom a kapcsolatot dobogós vagyok ezzel is, mert én azon kevesek egyike vagyok aki el tudott egyáltalán helyezkedni.... szóval a többség még 180 bruttót se kap miközben állítólag 450 a bér...
hogy ezt honnan szopták?
Ezek ÁTLAGbérek, szóval, ha vki jobban vagy rosszabbul keres - akár több mint 100 000 Ft-tal - az attól még lehet nagyából pontos, reális adat, az ÁTLAGra vonatkozóan. Illetve itt mindenkit belevesznek, aki azon a szakon végzett, mégha más munkakörben is dolgozik.
Az én szakomnál én reálisnak tartom az összeget: villamosmérnök 370 832 Ft/villamosmérnök (MSc) 445 489 Ft. (Ez nettó 246 603/296 250 Ft - adókedvezmény nélkül.)
Akik meg annyira háborognak, hogy nekik abszolút nem stimmel, azok elárulnák milyen szakon végeztek, és most milyen munkakörben dolgoznak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!