Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért tiltja sok szülő a...

Miért tiltja sok szülő a szépségápolást?

Figyelt kérdés

Nem álltunk rosszul anyagilag, vagy legalábbis filléres gondjaink szerencsére nem voltak, apukám egy időben külföldön is dolgozott.

Ruhákat nem kaptunk, volt egy nadrágom meg 5-6 felsőm, ill egy pár cipőm per évszak, de ez akkor valahogy nem zavart, sose volt több, ill a lányok a környezetemben is max a kínaiból vásároltak, úgymond, ez volt az átlag.

Viszont apukám valamiért nagyon haragudott a smink és a kozmetikum minden formájáért, erre még anyu se mert pénzt adni, holott mindketten kerestek.

Többnyire volt otthon egy flakon olcsó sampon, meg egy olcsó tusfürdő nekünk, "gyerekeknek", a szülőknek meg egy-egy rendes átlagmárkás, mert hogy ők már nem pancsolják el.

Szóval a zsebpénzemből (heti 500Ft) többnyire sampont, hajbalzsamot, tusfürdőt, dezodort, ritkán sminket (fél évente egy korrektor és egy szempillaspirál) vettem.

Anyukám törődik magával, fodrászhoz, kozmetikushoz jár, festi a haját, sminkel, sőt, apu is nagyon igényes magára (3 hetente fodrász, jó minőségű parfüm, férfi létére nagy figyelmet fordít a bőrápolásra), nem is idősek (40-es korosztály voltak akkoriban).

Mégis vita volt a sminkből, a szőrtelenítésből, a jobb kozmetikumokból (tehát hogy ne literes csalánsampont és a legolcsóbb tusfürdőt kaphassuk, hanem dm sajátmárkásat, az se sokkal drágább, és jó)

14-19 éves korom közt volt ez az időszak, korábban engem se érdekelt, aztán elköltöztem.

2019. jan. 22. 15:23
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Van egy nem sokkal fiatalabb húgom, ezért írtam többesszámban.
2019. jan. 22. 15:25
 2/14 anonim ***** válasza:
80%
Sok szulo egy kutya, csak a minimumot hajlando megadni a gyereknek, azt is csak ugy, mintha kegyet gyakorolna. Majd ha oregek lesznek, jo lesz nekik is a legolcsobb oregek otthona. :)
2019. jan. 22. 15:28
 3/14 anonim ***** válasza:
72%
Sajnos sok szülő konzervatív, ilyen nevelést kaptak. Ha valakinek már illatosabb, fényesebb a haja, esetleg a bőrhibáit eltüntet korrektorral, kiemeli a szemét spirállal, fúj egy kis parfümöt és ízléses ruhákban jár, és mindezt fiatal korban, nekik már a feltűnősködést és kurv.lkodást jelenti sajnos.
2019. jan. 22. 15:31
 4/14 anonim ***** válasza:
37%

Mert magyarok 90 % még mindig igénytelen tudatatlan analfabéta,és összekapcsolják a igényességet magamra adást a prostisággal,a magamra figyelést(orvoshoz járás) a maga mutogatással.

Nálunk otthon a sima fürdésből apám patáliát csinált Anyámnak,h másoknak csinálja... Engem felpofozott egy száj fényért 17 évesen,meg mert nyáron mertem 40 fokban fürdőruhát venni a kertbe,engem is nőként kezelt tulajdonaként,olyan értelemben is sajnos nőként kezelt 12.17 éves koromig.... Le is léptem 18 évesen..

40N

2019. jan. 22. 15:34
 5/14 anonim ***** válasza:
5%
Miért nem használjátok anyukátok samponját, sminkjét, parfümjét? Nem engedi?
2019. jan. 22. 15:57
 6/14 anonim ***** válasza:
52%

Előző te használnád más cuccát,mert én nem,borotvát se fogkefét se rúzsát.. Azért 1 dm es tusi meg egy spilár nem vág földhöz egy családot h legyen külön egy tininek kamasznak.. De sajnos van ahol a kereső húsz évesnek is dugiszálni kell a borotvát tampont mert leribizik érte..

:(

40N

2019. jan. 22. 16:05
 7/14 anonim ***** válasza:
9%
A normális sminkkészlet, bőrápolási termékek nem olcsók, felnőtt fizetéshez vannak mérve, ezért ha a lányom olyan korba ér, akkor sajátot kap, és nem high endet, hanem jó minőségűt, de olcsóbbat és ha saját keresete, vagy zsebpénze lesz, arra költi amire akarja, akár magas minőségű kozmetikumokra is, de nem fogok azért duplán költeni, mert ketten használjuk azt, amit én vettem a saját fizetésemből. És nem is higiénikus. Egymás szeme, szája után, egymás bőre után, stb.
2019. jan. 22. 16:09
 8/14 anonim ***** válasza:
37%
Mert önző férgek.
2019. jan. 22. 19:26
 9/14 anonim ***** válasza:
83%

Én sem értettem soha. A melltartót is idesorolnám, hány kérdés van itt is ahol a szülő nem engedi a gyerekének a hordását mert fiatal és fölösleges... Ha van melle és zavarja, kapjon melltartót, vagy kis toppot.

"A normális sminkkészlet, bőrápolási termékek nem olcsók, felnőtt fizetéshez vannak mérve"

A drogériás középkategóriás termékek nem drágák, minőségükkel sincs gond. Na meg amit egyedül használ az többnyire nem fogy el 2 hetente, főleg a sminktermékek, azok hónapokat kibírnak és nem is egyszerre fogynak el. Felnőttként sem hagyok a boltban 10ezreket. Pár havonta egy korrektor, vagy szemceruza pedig aprópénz.

Hogy a sajátmárkás tisztálkodási szerekről ne is beszéljünk, egy rossmann vagy dm-es tusi kb 250ft, a sampon 400ft.

2019. jan. 23. 01:19
 10/14 anonim ***** válasza:
85%

Sokaknál szerintem nem az igénytelenség a gond (hiszen írod is, hogy a szüleid a maguk szépségápolását fontosnak tartják), hanem a gyerek gyermekkorának el nem engedése.

10-14 évesen a szülők kisgyerekként tekintenek még a gyerekükre, aki ártatlan és gyermeki érdeklődésű. A gyereknek pedig valóban nem kell ilyen-olyan sampon, balzsam, dezodor, borotva, megmosakszik azzal ami a fürdőszobában van mert nem érdekli ilyen szinten hogy hogy néz ki.

A felnövés jele az, amikor egy lány (és persze egy fiú is, de nő vagyok úgyhogy a saját perspektívámból tudok írni) észreveszi hogy szőrös a hónalja és kellemetlen szagú estére, és elhatározza hogy neki borotva meg dezodor kell. A felnövés jele amikor kitalálja hogy hosszú fényes hajat szeretne mint az aktuális kedvenc színésznőé, és hajbalzsamot akar használni. Amikor sminkelni akar, először csak kicsit, aztán jobban. És az is, amikor előkerül a melltartó, a tangabugyi vagy a csipkés fehérnemű, és a tampon kérdése is.

És hiába teljesen hétköznapi dolgok ezek, annyira túl vannak szexualizálva hogy a borotva, a tampon, a melltartó és a hajbalzsam elválasztja nem csak a lányt a nőtől, hanem az ártatlant a vonzótól és a szexitől, a szülők pedig nem szeretnék ebben a kontaxtusban látni a 13 éves lányukat, hiába lenne fontos az ő fejlőséséhez hogy kísérletezzen a nőiségével.

Így kerül tiltásra minden ami "nem való gyereknek", és ez a tiltás megmarad 16-17 éves korig, extrém esetekben tovább, egyszerűen azért, mert a szülő nem akarja elfogadni hogy lassan felnő a kicsi lánya.

2019. jan. 23. 01:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!