"Bosszút" állnál ebben az esetben? Ha nincs már semmi más lehetőség?
Ha ő lenne a gyerekeim apja, akkor nem. Nem akarnám börtönviselt apával nehezíteni az életüket pluszban.
Egyébkent nálunk kísértetiesen hasonló a helyzet. Adósság a nevemen (közös), gyerektartás alig, házon fizetetlen devizahitel még pluszban. Fél éve élünk fele fizetésből, mint amit azelőtt kaptam. De élünk.
Én a kiutat keresem, küzdök, a bosszú hidegen hagy.
Ha a "bosszúval" 1. a gyerekek érzelmi biztonsága (pl. mert a gondozó szülő nyugodtabb lesz) javul, de semmiképpen nem romlik VAGY 2. az anyagi helyzetük javul, de semmiképpen sem romlik, akkor megtenném. Ne érezze már jól magát a káromra.
Egyébként az ő tartozásának a gondozó általi fizetésével eleve rossz a helyzet, de a másik fél kiiktatásával ez nem fog megszűnni.
Később esetleg mégis fizető jól menő adócsalót bemószerolni nem biztos, hogy megéri.
Nem vagyok az a csendben szenvedős típus, a börtönben meg vonják a keresetéből a gyerektartást.
Aki veszélybe sodorja a gyerekemet, az jobban jár, ha önként megássa a sírját. Minden követ megmozgatnék, hogy teljesen tönkretegyem. A hosszú nem jó szó, sokkal találóbb a megsemmisítés.
Nem adócsaló, nem ilyen jellegű, még börtönbe se menne sztem.
A gyerekeknek megnyugvás lenne a "kiiktatása", mert most két dolog közül válaszhatok, vagy mi megyünk tönkre vagy ő.
3#
De, a kiiktatással megszűnne a fizetés (tehát nem én fizetnem tovabb). Hosszú a sztori és bonyolult...
Lényeg, hogy őt nem érdekli hogy mi (a gyerekei) az utcára kerülünk.
Saját gyerekeit utcára teszi, eladósítja, és nem is fizet? Ilyet akkor is földönfutóvá tennék, ha nem követett el törvénytelenséget.
Keressetek egy ügyvédet, és ott szívassátok meg, ahol csak lehet.
Csak hogy le tudj pontozni: kezdetnek kiskorú veszélyeztetése, ha utcára teszi, és "veszelybe kerül az élete". 1-5 évig terjed.
Úgyhogy nagyon is jó esélye van börtönbe kerülni. 🤗
Innen lehet a vitát folytatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!