Nagyon furcsa ez a név, de van benne valami szép. A becézése a Demi ami aranyos, és ha már felnőtt lehet Demetriának is szólítani, mivel a felnőttként mondjuk egy munkahelyen a Demi már elég komolytalan. Nektek mi a véleménye róla?
Én mindig azon gondolkodom, hogy vajon normálisak azok a szülők, akik hülye nevet adnak a gyereküknek "mert ez tetszett" alapon? Mert egy kutyának adhat az ember akármilyen nevet, nem fogja érdekelni, de emberi lényeket illene megtisztelni legalább egy normális névvel. Szerintem.
Bizonyos neveket nem hogy nem engedélyeznék, hanem megvizsgáltatnám, hogy az illető egyáltalán alkalmas-e egy gyermek felnevelésére.
Amúgy maga a név nem lenne sokkal borzalmasabb, mint sok más név. De tény, hogy nem szép. Dömetria - Döme lesz belőle, vagy Telemetria, Demencia, Dioptria. Inkább ez az indok hangzik hülyén, hogy "Mert a Demi jól hangzik és adok valami hülye nevet a lányomnak amit lehet Deminek becézni".
2019. jan. 5. 16:49
22/31 anonim válasza:
Nekem egyből a korábban szebb időket látott Demetrious Johnson jutott róla eszembe.
2019. jan. 5. 18:15
23/31 anonim válasza:
Démétér görög istennő nevéből ered. Nekem túl hosszú, a rövidebb neveket szeretem, de akkor se értem, mi itt ez a különlegesnév-ellenesség. Persze az emberek nagy része mindenkit utál, aki kilóg a sorból.
2019. jan. 5. 19:42
24/31 anonim válasza:
Sztem nagyon szép! Demetria.. Demi.. Demi Lovato jut eszembe aki gyönyörű!
2019. jan. 5. 21:21
25/31 anonim válasza:
Szintén a demenciára asszociáltam, így nem adnám.
Az adott sztárlányka életével nem vagyok tisztában, ettől függetlenül még szép név is lehetne, ha itthon nem lenne divat utálni mindent, ami eltérő.
Én nem adnám a gyerekemnek, de szép név. Viszont nem Deminek, hanem Triának vagy Trisnek becézném. :)
2019. jan. 5. 21:26
26/31 A kérdező kommentje:
A Tria nagyon jó ötlet!
2019. jan. 5. 21:40
27/31 anonim válasza:
Ez valami méréstechnikai kifejezés, mint a telemetria.
2019. jan. 6. 13:01
28/31 anonim válasza:
Várj, amíg anyakönyvezhető lesz a Demi is. Van már Kata, Panna, Nóra, Dóra, s ezek mind anyakönyvezhető becenevek. De úgy tudom, bizonyos összegért olyan keresztnevet adhatsz a gyerekednek, amilyet akarsz. Tudd meg a menetét, és nem kell ilyen hosszú névvel "megáldanod" szegény gyereket, hogy az első osztályban még a leírásával is kínlódjon. Ráadásul nem csak Deminek, vagy Triának, hanem Mettnek, vagy Metinek is becézhetik.
2019. jan. 6. 16:44
29/31 anonim válasza:
Jesszus hol éltek ti? Nekem általánosban is volt 2 Demetria nevű iskolatársam. Most középiskolában van egy Demetria nevű osztálytársam és még 3 embert tudok az iskolában akiket így hívnak. Emellett a neten is van egy csomó Demetria. Amúgy az én nevem is ritka volt még mikor kaptam mostmár az 5-7 éves kislányoknak a zömét Hannának hívják.. Ki tudja lehet mire a Demetriák felnőnek az ő nevüj lesz a legnépszerűbb.
2019. jan. 7. 00:44
30/31 anonim válasza:
Én adnám. De nekem magamnak is régi, latin nevem van, annyira nem szokványos, hogy mindig kétszer visszakérdeznek rá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!