Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti adnátok a Demetria nevet a...

Ti adnátok a Demetria nevet a lányotoknak?

Figyelt kérdés
Nagyon furcsa ez a név, de van benne valami szép. A becézése a Demi ami aranyos, és ha már felnőtt lehet Demetriának is szólítani, mivel a felnőttként mondjuk egy munkahelyen a Demi már elég komolytalan. Nektek mi a véleménye róla?

2019. jan. 5. 14:44
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Demi Moore is már elég rég a pályán van ahhoz, hogy egy világ ismerje a nevét. Idehaza én nem adnám.
2019. jan. 5. 15:23
 12/31 A kérdező kommentje:
Igen, de ha jól tudom (nem biztos hogy így van) Demi Moor-nak önmagában Demi a neve, mert a Demi önmagában is név, nem csak becézés. Demi Lovato-nak meg Demetria a neve, csak Deminek becézik.
2019. jan. 5. 15:26
 13/31 anonim ***** válasza:
81%
Itthon nem adnám. De nem rossz egyébként. Minden névvel lehet szóvicceket gyártani. Nem kell ahhoz különleges névnek lennie. Pl. Mell-inda, Enni-kő.
2019. jan. 5. 15:30
 14/31 anonim ***** válasza:
46%
Most komolyan egy drogfüggőről akarod elnevezni a gyereked?
2019. jan. 5. 15:30
 15/31 A kérdező kommentje:
Nekem nincs gyerekem. És ha lenne, nem valószínű, hogy ez lenne a neve, egyszerűen érdekel, hogy a közvélemény mit gondol róla.
2019. jan. 5. 15:32
 16/31 anonim ***** válasza:
82%
Nekem a demencia, és a dioptria ugrik be, vagyis nekem olyan, mintha ezt a két szót keverték volna össze. Nem adnám ezt a nevet a lányomnak, de még a fiamnak se:D
2019. jan. 5. 15:32
 17/31 anonim ***** válasza:
72%
Igen, ha cigány lennék.
2019. jan. 5. 15:39
 18/31 anonim ***** válasza:
76%
Nem adnám, olyan, mint egy betegség neve. Az egyik legrondább, amit eddig hallottam.
2019. jan. 5. 15:44
 19/31 anonim ***** válasza:
71%
Stranger things.
2019. jan. 5. 16:01
 20/31 anonim ***** válasza:
76%

Amikor én általános iskolás voltam, az egész suliban egyetlen kicsit fura nevű srác volt, Ivo, ő a családjával a délszláv háború elől menekült Magyarországra a családjával.

Aztán jöttek a cigányság körében népszerű, Dél-amerikai szappanoperákból vett latinos, spanyolos hangzású nevek, majd talán ennek ellensúlyozásaképpen a mélymagyarok körében a hungaropannon-ősszittya nevek.

A legújaabb trend meg ezek az abszolút magyartalan hangzású, időnként már az isten tudja miből, hogyan származtatott nevek, amiket ráadásul az a szellemi fogyatékosokból álló bizottság még engedélyez is.

Volt, aki a Fekália nevet akarta adni a gyerekének, mert fogalma sem volt, hogy mit jelent. Mikor medmondták neki, úgy döntött, legyen inkább Irma...

2019. jan. 5. 16:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!