Vallásos szülők! Mit szólnátok ha a 25 éves fiatok karácsonyi vacsorán beközölné, hogy ateista?
Én se vagyok vallásos, de ha engem zavar, amikor egy vallásos meg akar téríteni, akkor nyilván őket is zavarja, ha "ki" akarják téríteni őket. Megérteném, ha ez zavarná a szüleidet. El kell fogadják, hogy ateista vagy, de neked is el kell fogadnod, hogy ők hívők.
Agyfäszhoz csatlakozom.
Imádkoznék érte. És sajnálnám őt.
"Illetve jó lenne, ha ők is tudomásul vennék, hogy nincs semmiféle isten."
Belemennék a beszélgetésbe, hogy megtudjam, miért gondolja így, mi lehetett az, ami miatt elfordult a vallástól - és hogy segítsek neki meglátni, hogy mi az, amit félreért, és amit még nem tud. Hiteles forrásokhoz irányítanám őt információért.
"a vallások nagyon sok rosszat tettek a világgal már eddig is"
Nem a vallások, hanem az emberek. És nem csak a vallásokkal kapcsolatban, hanem azoktól teljesen függetlenül is. És akkor? Talán így kezdődhetne a beszélgetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!