Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek jogos, hogy...

Szerintetek jogos, hogy édesanyám ki akar dobni otthonról?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok. Az az igazság, hogy alkoholista vagyok, minden második nap leiszom magam, itthon a szobámban este-éjszaka. Depressziós tünetekkel kezdődött pár éve amit így kezeltem és mostanra ez a helyzet. Van munkám és a házimunkát teljesen ellátom, a közös költségekbe beleadom a részemet. Viszont ez a probléma azért súlyos az biztos.

Párkapcsolatom is van, a barátnőm egyetemre jár jelenleg, ő nem tud a dologról, titokban tartom mindenki előtt, hogy iszok csak anyám tud róla. Azzal is fenyegetőzik, hogy elmondja ezt a páromnak, igazából akkor vége is lenne a kapcsolatnak.

Le akarom tenni az italt, elvileg két éven belül összeköltözünk és akkor már tisztán akarok hozzá költözni, csak addig nem akarok hajléktalanná válni, mert ő kidob a lakásból. Igazából nincs félretett pénzem egy albérletbe költözéshez sem, viszont mostmár nagyon közel járok, hogy azt mondja édesanyám, hogy költözzek el.

2018. dec. 12. 19:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen jogos.

Es ne gyere nekem azzal hogy "majd" le akarod tenni a piat.

Rengeteg alkesszel a kornyezetemben elegge meg vagyok gyozodve hogy csak az nem tudja letenni a piat aki nem akarja.

2018. dec. 12. 20:46
 12/18 anonim válasza:
17%
Szerintem nem jogos. Támogatnia kéne téged, nem mégjobban belerúgni az amúgyis földön fetrengő emberbe. Próbálj meg vele beszélni, hogy szeretnéd letenni az italt, de szükséged van rá, és arra, hogy legyen egy biztos háttered. A barátnődnek viszont feltétlen el kell mondanod, mert ha egyszer kiderül, az sokkal fájdalmasabb lesz.
2018. dec. 12. 21:25
 13/18 anonim ***** válasza:
80%
Ne döljetek be, kamu kérdés unatkozó óvodástól...
2018. dec. 12. 22:19
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Milyen kapcsolat az, ahol ezt titkolni kell a párod elől? Igenis legyél őszinte, mondd el neki is,hogy milyen problémáid vannak.

Ha kell menjél elvonóra, tb-re ingyenes is lehet.

DE szerintem minden fejben dől el, neked kell elhatározni, hogy kész vége, nem iszol többet. Amit piára költenél, inkább tedd félre, alapozd meg a jövődet vele.

Ha nehéz, inni akarsz,akkor kérj segítséget a családodtól és a barátnődtől. Tereljék el a figyelmed, beszélgessetek, nézzetek egy filmet, bármi.

Idővel jobb lesz, tényleg fejben dől el, annyira függő még nem lehetsz szerintem,hogy ne menjen a leszokás.

Motiváld magad azzal,hogy összeköltözöl a barátnőddel.Hogy nem akarsz csalódást okozni neki és anyukádnak stb..

Egyébként ha piára van pénz, akkor albérletre is lenne. Neked kell felállítani a fontossági sorrendet.

Egyébként volt szerencsém olyan férfiakhoz,akiket az alkohol tett tönkre. Az egyik ismerősöm annyira elitta az agyát,hogy a saját családját is alig ismeri meg. Maga alá ürít és kb vegetál. Nem kéne ilyen sorsra jutni, az alkohol tönkre teszi a szervezetet. Lehet csak a májad áll majd le, de lehet az agyadra is rámegy és b..szhatod a szellemi munkádat a saját hülyeségede miatt

2018. dec. 13. 07:37
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Egy őszinte beszélgetés alkalmával kérj segítséget anyukádtól a leszokással kapcsolatban. Így talán már nem fog kidobni és segít is letenni az alkoholt.
2018. dec. 13. 09:57
 16/18 anonim ***** válasza:
Azért nincs pénzed albérletre, mert eliszod az összes pénzed.
2018. dec. 13. 23:54
 17/18 anonim ***** válasza:

Meg tudom érteni anyukádat, hogy elege lett ebből. Tudod te milyen büdös egy alkoholista szobája? Miért kellene neki ezt elviselnie a saját lakásában?

Egyébként meg beszélj vele, kérj segítséget, és ha komolyan gondolod, hogy leállsz az itallal, akkor kezd el most! Ne halogasd. Ha anyukád látja, hogy komolyan gondolod, akkor segíteni fog, és nem fog kidobni. De ehhez az is kell, hogy ne verd át.

2018. dec. 14. 13:33
 18/18 anonim ***** válasza:
jogos. a z alkoholista meg a drogos nem ember csak genetikai hulladek. mondom ezt ugy hogy a legkozelebbi hozzatartozom drog miatt lett ongyilkos 19 evesen.
2018. dec. 15. 05:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!