Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek normális, hogy...

Szerintetek normális, hogy anyukám ezt csinálja? 20/F

Figyelt kérdés
Ugyan kis problémának hangzik, de a lényeg, anyukámnál (és nevelőfaterommal) lakom, elég nagy a szobám, és bárhányszor be akarok vinni valami kaját, és itt enni meg az asztalomnál, anyám leüvölt, hogy be ne merjem vinni, meg minden. Most legutóbb megpróbáltam megint bevinni az ebédet, de utánam rohant és vagy 10 percig üvöltözött, hogy hozzam vissza, aztán kitépte a kezemből :D Szerintetek ez oké? A saját szobámra csak tudok annyira vigyázni, hogy ne borítsam fel, vagy ha mégis, feltakarítsam utána. Havonta fizetek 30ezret a közösbe, hogy itt lakjak, ezek után ennyi szerintem elvárható. Nevelőfaterom is leüvöltötte a fejem, hogy nekem itt nincs szobám, hanem vendég vagyok, és örüljek, hogy egyáltalán megtűrnek. Mi a véleményetek erről?
2018. dec. 7. 23:49
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Nekem is tilos a szobámban étkezni, kivéve ilyen kekszek, müzli szeletek. Enni a nappaliban szoktam, ahol az étkező asztal is van.

De velem normálisan közlik, hogy ne vidd be a kaját, nem üvöltve. Szóval, amit csinálnak, nagyon nem normális. Meg lehet az mondani szép szóval is

2018. dec. 8. 09:14
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Most így elgondolkodtam az alberletemben nincs is étkezőasztal ezért mindig a szobámban eszek. Sőt még a hűtőm is ott van, elég nagy szoba, bőven elfer. Mégsincs egy egér sem, csak tengerimalacok, de ketrecben tartom őket.
2018. dec. 8. 09:27
 23/25 anonim ***** válasza:
30%

Nálunk is az volt a "szabály", hogy az étkezőben, asztalnál eszünk. Én már 48 éves vagyok, egyedül élek, és sose viszek ételt más helyiségbe, mindig az asztalnál eszem. Szerintem legyen egy embernek 10-20-30 perce kultúráltan, egy étkezőasztalnál enni. Én nagyfokú illetlenségnek és neveletlenségnek tartom azt, ha valaki a szobában eszik.

Az üvöltözést viszont elítélem. Nyilván ők neveltek ilyenné, vagy csak szimplán elfelejtettek erre nevelni, és most jutott eszükbe, hogy ez így nincs rendben. Nekem 3 felnőtt gyerekem van, akik már "kirepültek", de sose jutott eszükbe elvonulni az étellel. Most nem azt mondom, hogy tévézés közben ne lehetne a kanapén megenni egy csomag ropit, de a főétkezések asztalnál történjenek. Sőt, nálunk a közös ebéd vagy vacsora is alap volt. Sajnos már ritkán adódik rá alkalom.

Sajnos a mai generáció ezt nem érti meg, mert már a családtagok is elhidegültek egymástól, és inkább számítógépeznek vagy telefonoznak a szobájukban evés közben is, minthogy fél órát együtt töltsenek.

2018. dec. 8. 09:27
 24/25 anonim ***** válasza:
72%
Ejj utolsó. Ha az én gyerekem vinné be a kaját a szobájába mondjuk mert épp nem főétkezés van hanem csak úgy megéhezett beviheti simán. Ha meg épp megfőztem akkor eszünk kinn. De érdemesítek annyira egy 20 éves férfit aki a gyerekem, hogy elmondom neki normális hangnemben hogy hova hova, a konyhában eszünk. És hidd el, megérti. Szerintem a kérdező is megértené. De eszembe se jutna kicibálni a kezéből a tálcát mint egy félőrült hárpia közben meg visítozni. xdd Egyszerűen csak nem szeretik őt.
2018. dec. 8. 12:35
 25/25 anonim ***** válasza:
34%
A nevelőapàd beszólàsa semmilyen szinten nem oké, ezen nincs mit ragozni. A kajàval részben egyetértek. Nàlunk is evés az ebédlőben, ebédlőasztalnàl van. Kajàt értsd vacsora, ebéd stb nem viszünk fel az emeleti hàlószobàkba. Nagyon ritkàn van, hogy tàlcàn eszünk szendvicset a nappaliban tv-előtt. Persze ràgcsàt, csokit, joghurtot igen. De alapvetően nagyobb étkezések az ebédlőben. Azért, mert szarni sem a szoba közepére szoktunk, megvan mindennek a helye. Illetve, mert együtt eszik a csalàd, nagyon ritka, hogy nem. Ilyenkor nem gépezünk, meg tv-t nézünk.
2018. dec. 8. 12:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!