Szerintetek normális, hogy anyukám ezt csinálja? 20/F
Nekem is tilos a szobámban étkezni, kivéve ilyen kekszek, müzli szeletek. Enni a nappaliban szoktam, ahol az étkező asztal is van.
De velem normálisan közlik, hogy ne vidd be a kaját, nem üvöltve. Szóval, amit csinálnak, nagyon nem normális. Meg lehet az mondani szép szóval is
Nálunk is az volt a "szabály", hogy az étkezőben, asztalnál eszünk. Én már 48 éves vagyok, egyedül élek, és sose viszek ételt más helyiségbe, mindig az asztalnál eszem. Szerintem legyen egy embernek 10-20-30 perce kultúráltan, egy étkezőasztalnál enni. Én nagyfokú illetlenségnek és neveletlenségnek tartom azt, ha valaki a szobában eszik.
Az üvöltözést viszont elítélem. Nyilván ők neveltek ilyenné, vagy csak szimplán elfelejtettek erre nevelni, és most jutott eszükbe, hogy ez így nincs rendben. Nekem 3 felnőtt gyerekem van, akik már "kirepültek", de sose jutott eszükbe elvonulni az étellel. Most nem azt mondom, hogy tévézés közben ne lehetne a kanapén megenni egy csomag ropit, de a főétkezések asztalnál történjenek. Sőt, nálunk a közös ebéd vagy vacsora is alap volt. Sajnos már ritkán adódik rá alkalom.
Sajnos a mai generáció ezt nem érti meg, mert már a családtagok is elhidegültek egymástól, és inkább számítógépeznek vagy telefonoznak a szobájukban evés közben is, minthogy fél órát együtt töltsenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!