Ti beleszólnátok, idős anyukátok pénzügyi döntésébe?
Itt nem törödésröl van szó, hanem beleszólásról a másik dolgaiba.
NEm tudom, a kérdezö meg a 64%-os válaszoló mit szólna ahhoz, ha az anyukája/apukája/testvére kezdene beleszólni abba, hogy mire költi a pénzét, mit csináltat meg és mennyiért - de szerintem igencsak fel lenne háborodva rajta.
Ez fordítva is igaz, ha a kérdésben szereplö idös anyuka nem demens, akkor senkinek sincs joga okoskodni.
Sziasztok,
Úgy gondolom, hogy nem beleszólni kell a szüleink pénzügyeibe, vagy döntéseibe, hanem napi szinten jelen lenni az életében és amennyiben kéri, akkor tanácsot adni, vagy elmondani a véleményed ezzel kapcsolatban.
Természetesen nem ismerem a kapcsolatod minőségét anyukáddal, de én a saját példámból kiindulva kéretlenül nem szólok bele a szüleim életébe.
"a 64%-os válaszoló mit szólna ahhoz, ha az anyukája/apukája/testvére kezdene beleszólni abba, hogy mire költi a pénzét, mit csináltat meg és mennyiért - de szerintem igencsak fel lenne háborodva rajta."
Tévedsz, nagyon is örülök neki mindig, amikor elmondják a véleményüket, mert azt is figyelembe véve jobb döntéseket tudok hozni. Felnőtt ember végül persze azt csinál, amit akar, de egyáltalán nem mindegy, hogy kényszerből teszi-e ezt (mert senkije sincs, aki elláthatná véleménnyel, tanáccsal, újabb szempontokkal, stb. legalább a nagyobb kiadások előtt), vagy saját választásából, mert van családja, akik - akár a beleszólni akarás szándékával - mondják a magukét. Én nagyon is hálás vagyok érte, hogy vannak, akiket érdekel, hogy mi van velem - akár anyagi értelemben is.
"ha a kérdésben szereplö idös anyuka nem demens, akkor senkinek sincs joga okoskodni"
Ha már jogi kérdést csinálunk belőle: de igen, mindenkinek joga van okoskodni, hiszen szólásszabadság van, és ez ráadásul teljesen független attól, hogy demensekkel vagy nem demensekkel kommunikálunk-e épp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!