Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám miért néz le ennyire...

Anyukám miért néz le ennyire engem?

Figyelt kérdés
Mindig is színkitűnő tanuló voltam, és soha nem kértem segítséget ilyen esetben a szüleimtől. Általános suli 8.osztálya után végül gimibe mentem, és azt hiszem akkor haragudott meg anyám nagyon. Én sem szerettem volna gimibe menni, de pl.az egészségügyben nem tudom magam elképzelni(félek a vértől és a tűtől). Más suli se érdekelt igazán. Miután elkezdtem gimibe járni, akkor kezdett el mindenkinek a szája járni, hogy miért nem ide mentem, miért nem oda... Gimiben is sikerült tartanom az átlagom, viszont anyám nagyon lenéző. Most már az utolsó évemet járom a gimibe. Rengeteget veszekszik velem az miatt, hogy nem hogy valami szakmát tanultam volna ki, és mehetnék dolgozni 18 évesen. Múltkor hozzám vágta, hogy semmi sem lesz belőlem, és hogy 4 év után sem tudok elérni semmit(egyetem után). Ma mondta, hogy már alig várja, hogy kijárjam a gimit, és én utána mondtam neki, hogy szerinted az egyetemen nem kell pénzelned? Van egyébként ösztöndíjam már 1 éve, de elvette a bankkártyámat, és arról adogatja a kajára és a buszbérletre a pénzt. Na és itt jött az, hogy kiröhögött és az arcomba vágta, hogy én el sem jutok az egyetemig. Itt már elkezdtem könnyezni, hogy valaki hogy képes a saját gyerekét ennyire gátolni.. Fáj minden egyes szava, hogy ennyire nem lát bennem semmit, pedig a jegyeimre semmi panasz. Persze neki nagy a szája, pedig csak egy kereskedelmi sulit végzett és most hetente 2x kimegy a piacra árulni apró pénzért. Apu fizetéséből tengeti a mindennapjait. Mi a véleményetek erről a szülőről? Normális az ilyen hozzáállás? Bátyámra is ráerőltette a programozói sulit, most még is mással keresi a kenyerét külföldön, és évente 2x látogat csak haza. 18/L
2018. dec. 5. 16:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
72%
A gyerek ösztöndíja a gyereké mivel ő tanul érte anyu meg elveszi a kártyát és adagot rola, ez lopás,csak mondom magyar szülő ebben profi.. Anyukáknak sajnos büdös a munka ezért kell végre befejezni a szülés és a nők pénzelést,hátha elmennének munkába..
2018. dec. 5. 18:20
 12/21 anonim ***** válasza:
38%
Fuh hármaska. Nem irigyellek, no meg a gyerekeid sem (feltéve, hogy vannak). Szar egy megkeseredett, proli életed lehet.
2018. dec. 5. 18:22
 13/21 anonim ***** válasza:
46%

3as,hogy hogy miért kéne fizetnie? Talán mert ő szülte...? Xd

A kérdező akart megszületni, vagy az anyja csináltatta fel magát? Aha. Márpedig innentől köteles támogatni a gyereket jobb jövő felé.

2018. dec. 5. 18:29
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat. Egyáltalán nem várom el anyámtól, hogy ő nekem bármit is fizessen, mert világéletében egy fösvény volt, mindig is a testvéremtől és apámtól kaptam drágább holmikat (bútorokat a saját szobámba, biciklit), anyukám meg csak dirigált, hogy ha valami nem tetszik, akkor majd a saját pénzemből megteremtem magamnak. Állami ösztöndíjon vagyok, havonta kapok 50 eurót, abból sajnos kb 35 euró a havi bérletre megy el, a többi 15 euróból pedig a kaját kell beosztanom. Csak decemberben jön az első részlet, és addig most apum pénzét adagolja, de az orromra kötötte, hogy amint megérkezik, rögtön leveszi azt, amit idáig a buszjegyre fizetett. Nagyon sok gyerek 18 éves korára nem is járt soha dolgozni, még is el vannak kényeztetve, az mellett még is van a napi doboz cigijük, enni, inni is tudnak. Ha nem lenne állami ösztöndíjam, akkor is kéne valahogy fizetni ezt mind. Ha nem akar velem foglalkozni, akkor meg lemondhat rólam papíron, ha már szóban ennyire lealacsonyított.
2018. dec. 5. 19:52
 15/21 anonim ***** válasza:
0%

Nagykoru gyererol nem kell lemondani

Sok gyerek ? Kit erdekel mas ?

2018. dec. 5. 20:59
 16/21 anonim ***** válasza:
14%

Kérdező, előtted is ott van ám a munka lehetősége, mint rengeteg kamasz és egyetemista előtt. Én 16 éves koromtól dolgoztam nyáron, egyetemen évközben is, a bőr lesült volna a képemről ha amiatt hisztiztem volna hogy nem kapok pénzt otthon.

Az meg hogy jó tanuló vagy, mivel nincs más dolgod(munka) így elvárható.

2018. dec. 6. 06:44
 17/21 anonim ***** válasza:
20%

Nem nevelkedtem hidegtartásban, de felmegy az agyvizem, hogy olyanok mint a kérdező is, egy napot nem dolgoztak de a fenekük a földhöz verve visítanak hogy jajj gonosz apuci anyuci nem támogatja őket milliókkal, hiszen nem a szent gyermek őtökéletessége akart megszületni, és onnantól kezdve hatvan éves koráig lógó nyelvvel kell a kis fenekét nyalni,és azonnal teljesíteni minden óhaját, bármi áron nehogy rosszul érezze magát, mert nem kapja meg rögtön amit óhajt... hiszen megtisztelte a szüleit hogy méltóztatott édesanyja méhéből előmászni...

Imádom az ilyen lekényeztetett hisztil kölköket... a jogaikat tudják, de a kötelességeiket nem büdös nekik a munka, ők nagy felnőttek ,de mikor dolgozni kell hogy képzelik a szülők hiszen pici babák még de a bulikat meg minden állják nekik, mert az kötelesség..közben meg itt hordják le mindenféle szemétnek a szüleiket..két hatalmas pofon kell az ilyen fajtának nem apabank meg mamahotel. Sírnak milyen rossz nekik, de elköltözni nem akarnak mert akkor meg kéne mozdítani az édes pici kezecskéjüket és letörne a körmöcskéjük...

Ezen az oldalon csak a szülők szapulása meg a hiszti megy, de a hisztizők nem tudnak semmit felmutatni csak igények vannak..de azok nagyon. És igen inkább nem szülök mint egy ilyen legyen a gyerekem legyen.

Én is megkaptam mindent, ha teljesítettem a kötelességeimet.Ha nem, nem hisztiztem egy anonim oldalon.

2018. dec. 6. 16:49
 18/21 anonim ***** válasza:
71%

Hallod te nem vagy komplett kezeltesd magad.

Ki mondta hogy 60 éves koráig kellene támogatni? Az megvan hogy egy fiatalról beszélünk?

Tudja a kötelességét képzeld, hisz kiválóan tanul. Jelenleg ez a kötelessége!!! Mi a problémád? Tovább akar tanulni. Jahhh, hogy rohadjon meg a büdös kölke, mert a magadfajta szemébe csak az az ember, aki rögtön 16-17 évesen már megy a gyárba gürcölni 8elemivel, és nincs semmi célja az életben??

Mi az hogy méltóztatott előmászni az anyja méhéből? Te hallod magad? Olvasod mennyi mosék ömlik a szádból? Miért is nem az anyja az aki méltóztatta megcsinálni az apjával együtt, majd kikéri magának hogy a gyerek nincs el kenyéren-vízen és valamiféle csoda folytán esze is van, és vinni akarja valamire? A hozzád hasonlónak csak addig kell a gyerek míg jár utána a csp, meg egyéb segííílyke, majd rohadjon meg ahol van, költözzön el, és nettó 130nál ne merészeljen többet akarni, mert az már "elkényeztetettkölke".

És de hidegtartásban nevelkedél, onnan a habzó száj, minden olyan ember felé aki képeslenne az életben többre is mint te, akinek élete fő műve hogy már 26 évesen gürcölt, meg xart lapátolt. Igazad van, ne is tanuljon a gyereked se, ne legyenek igényei a jövőre nézve, érje csak be a nagy büdös semmivel amivel anyuci-apuci, még a végén frusztráltságot kelt a kedves szülőben.

2018. dec. 6. 19:04
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
már 16 évesen akrat lenni
2018. dec. 6. 19:06
 20/21 anonim ***** válasza:

Nem köteles pénzelnie az egyetemen. 18 leszel, felnőtt.

Amúgy az én anyám is ugyanilyen.

Középsuli után egy évet ki kellett hagynom, utána is csak levelezőn tudtam egyetemre menni, mert dolgoznom kellett, eltartani magam. Rezsibe be kellett szállnom, kaját stb mindent magamnak vettem.

Ő 2 év után otthagyta a gimit mert összejött apámmal... Ha egyetemen egy vizsgám közepes érdeményű lett, rögtön előadta magát, hogy ő mindig kitűnő tanuló volt...

2018. dec. 14. 20:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!