Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek nem segít túl...

Szerintetek nem segít túl sokat a párom a gyerekkel kapcsolatosan?

Figyelt kérdés
Néha olyan bűntudatom van hogy fetrengek egy kicsit míg ő a picit rendezi. Hàzimunkába ,kertimunkába semmit se kell segítenie azokat 100%osan elvégzem. De a picit általában ő fürdeti,fekteti, hétvégente reggel néha ő kel fel hozzá hogy tudjak tovább aludni. Mindenhol azt olvasom hogy az apuka alig segít, és néha tényleg bűntudatom van hogy vajon nem e sok neki a munka mellett? Most egy éves a pici. Néha olyan önzőnek tartom magam ezek miatt.
2018. nov. 25. 21:43
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
50%

Munkaba dolgozni sokkal könnyebb mint gyereket nevelni

Ott van cigiszunet , ebedszunet mig a gyereknevelesben nincs szinte

Kisgyerek mellett a kert is nagyon sok es a hazimunka

Egyiketeknek se könnyu nem mondom de megis a te helyzeted nehezebb es mindig az anya helyzete az , akarhogy osszák szorozzák

2018. nov. 26. 00:43
 12/24 anonim ***** válasza:
68%

a nő feladata a házimunka..

Miért is mert beléd nevelték te meg erre szocializáltad a pasast,én belém nem tudtak belém nevelni a szolga lelküséget ha beteg vagyok vagy 12 oráztam bizony a férjem magátol elmosogat mert az elejétől igy van nálunk nevelés nélkül is,pedig nem vagyok femina de hülye se... Neked nagyon sok gondod lesz..

2018. nov. 26. 00:47
 13/24 anonim ***** válasza:
94%
Eleve ott kezdünk, hogy a sajat gyerekemmel kapcsolatban nem "segitek", hanem nevelem ugyanugy mint az anyja.
2018. nov. 26. 05:42
 14/24 anonim ***** válasza:
26%

Aki szerint a férjnek kötelessége még a házimunkába is beszállni, az gondolom legalább heti két napot besegít a gyerek apjának az ő munkájában is igaz? Vagy ez csak fordítva működik?

Az meg hogy a munkában ilyen-olyan szünet van. Miért 47%-os, a te gyereked 0-24ben fent van? Mert a legtöbb gyerek először a fél napot végigalussza, majd napközben még 4-5 órát, utána napközben 2-3 órát, végül már megy óvodába. Tehát ne mártírkodjunk már. Munkahelyen nem lehet ledőlni picit, egy anya ezt megteheti.

2018. nov. 26. 07:00
 15/24 anonim ***** válasza:
42%

Nem sok, de nem is kevés. Ha otthon vagy egész nap a gyerekkel, és nem rontottad el a nevelését, akkor a házimunka mellett délután már van időd magadra is. Egy évesen már tud egyedül is játszani egy jól nevelt kicsi. Csak ma az anyák többsége nem tud elszakadni a gyerekétől, ezért a nap 24 órájáét rá áldozza, és nem jut ideje másra.

Egy 3 gyerekes anyuka.

2018. nov. 26. 08:08
 16/24 anonim ***** válasza:
71%
"Aki szerint a férjnek kötelessége még a házimunkába is beszállni, az gondolom legalább heti két napot besegít a gyerek apjának az ő munkájában is igaz? Vagy ez csak fordítva működik?" Az érvelésed ott megbukik hogy a házimunka NEM az ő dolga, még akkor sem ha egyes faszik szeretik cselédnek nézni a nőket. Az anya napi huszonnégy órában melózik a gyerek mellett. A férj csak nyolcban a munkahelyén. Igen, végezze otthon is a dolgát a pasi is- nem, ne segítsen, mert nem segítség hogy nem lőcsöli a saját feladatait a nőre "női munka " felkiáltással miközben ő csak a legkönnyebb dolgokat hajlandó megcsinálni,azt is úgy feltüntetve mintha kegyet gyakorolna.
2018. nov. 26. 08:35
 17/24 anonim ***** válasza:
69%
Miért lenne otthon egész nap a gyerekkel? Én pl. nem azért maradtam otthon a lányommal, hogy ő egyedül játsszon, én meg pucoljam a lakást. Mentünk mindenfelé, sétálni, játszótérre, kirándulni, babás/kisgyerekes programokra. Sokszor meglátogattuk a dédit. Ezek mellett a kis lakásunkat rendben tudtam tartani, de kertre már nem lett volna időm. Egy apa sem fog belehalni, ha a munkán kívül mást is csinál. A dolgozó anyák is munka után végzik a házimunkát, gyereknevelést.
2018. nov. 26. 08:41
 18/24 anonim válasza:
74%

Ne érezd magad rosszul egyáltalán! Ennél az én volt férjem is többet segített, ráadásul nekünk két kisgyerek van. A mostani párom meg méginkább segít magától, az én két gyerekemmel foglalkozik így, pluszba besegít a házimunkába is. Soha nem kértem, ő magától :) Úgy kell sokszor könyörögnöm, hogy pihenjen már végre.

Úgyhogy ne legyen lelkifurdalásod, ez nem számít soknak.

2018. nov. 26. 09:54
 19/24 anonim ***** válasza:
57%
"Munkahelyen nem lehet ledőlni picit, egy anya ezt megteheti." Persze, álmaiban. Addig végzi el a munkákat amíg a gyerek alszik. Minden kisgyerekes anyuka tudja hogy az alvás luxusnak számít az első egy-két évben.
2018. nov. 26. 11:24
 20/24 anonim ***** válasza:
57%
Egyeseknek milyen párja van, hogy ez SOK? Ez az alap kéne, hogy legyen. Ő gyereke is.
2018. nov. 26. 13:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!