Szerintetek nem segít túl sokat a párom a gyerekkel kapcsolatosan?
Az a normális, ha apuka nem csupán segít, hanem részt vesz a gyereknevelésben. Ezt jó esetben ketten vállalatok...
Az emberek többségének a fejében tévhit el ezzel kapcsolatban.
A fürdetés, fektetés az egy normális szülőnek nem teher és nem munka, így a férjednek sem. A munkája mellett ilyenkor tud kapcsolatba kerülni a gyerekével. Hogy hétvégén is felkel hozzá, ezzel sincs gond, így mutatja ki feléd, hogy elismeri az egész heti munkádat.
Ahogy te is elismered az ő munkáját azzal, hogy mivel otthon vagy, nem vársz rá a főzéssel meg a takarítással.
Ne legyen lelkiismeret furdalásod, jól csináljátok!
Ez hol sok?
Sajnálatos, hogy szerinted ez sok segítség.
Az lenne a normális pont, hogy anya-apa ugyanúgy foglalkozik a gyerekkel, elvégre mindketten a szülei.
Oké, persze úgy, hogy te nem dolgozol, elvárható az, hogy ilyenkor a házi munkát magadra vállald, de mi lesz később, mikor visszamész dolgozni? Akkor is úgy gondolod, majd, hogy ez sok segítség?
Tehát nem csinál semmit, csak megfürdeti a gyereket esténként, lefekteti, meg hétvégén reggel ő kel fel hozzá. Vicces vagy :D Ez a soktól nagyon távol áll. Ha ennyit se csinálna, akkor nagyjából nulla lenne a gyerekével a kapcsolata. Azért az, hogy apuka eljár dolgozni, nem jelenti azt, hogy a gyerek körül neki egy szalmaszálat sem kell keresztbe tenni.
Nálunk amúgy a férjem MINDENT csinált a szoptatáson kívül. Pelenkázott, büfiztetett, altatott, játszott vele, sétálni vitte, öltöztette, fürdette, mikor már nem csak szopott a lányunk, etette stb. Nem azért, mert én egy lusta dög vagyok, és nem bírtam volna megcsinálni, hanem azért, mert igénye volt rá, hogy foglalkozzon a saját gyerekével. Így szinte felesben csináltuk. Nem volt lelkiismeret-furdalásom, örültem neki, hogy ilyen jó apa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!