Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan békíthetném ki anyukámat?

Hogyan békíthetném ki anyukámat?

Figyelt kérdés
Két héttel ezelőtt csináltattam egy tetoválást a karomra. Nem túl nagy, nem is kirívó. Mikor anyukám meglátta nagyon dühös lett rám. Veszekedni kezdett velem, hogy ezt nem csinálhatom, hogy undorító ez a divat és hogy a generációm mennyire el van rontva ilyen téren. Erre azt mondtam neki, hogy pontosan azért nem érti, hogy miért tetszik ez nekem és, hogy ez miért ilyen népszerű ez, miért van ennyi tetovált ember, mert teljesen más generáció vagyunk(92-es vagyok), számomra ez már teljesen normális, fel sem tűnik ha valakin van tetoválás, míg ő mindig felháborodik, ha tetoválást lát valakin. Megsértődött rám, azóta hozzám sem szól. Nem válaszol az üzeneteimre, nem veszi fel nekem a telefont. A hétvégéket a nővérem és én is a szüleinknél szoktuk tölteni, ezt most is így volt, és ő se tegnap se ma nem szólt hozzám, még ha kérdezek valamit akkor sem. Már csomószor bocsánatot kértem tőle, próbáltam vele beszélni, de egyszerűen ignorál, pedig semmi bántót nem mondtam. Nagyon rossz ez nekem, nagyon bánt, hogy ennyite haragszik rám. Mit tehetnék annak érdekében, hogy megbékéljen? 26/l

2018. nov. 25. 16:59
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
44%
Jajj hetes. Inkább meg se szólaltál volna. XD
2018. nov. 25. 18:56
 12/25 Metionin ***** válasza:
85%
Sehogy, hagyd békén, majd lenyugszik. A legtöbb szülő azért csap az ilyenekért patáliát, mert elképzelik maguknak a tökéletes gyereket, aztán ha a gyerek azzal ellentétes tüneteket mutat, egyből robbannak. Akkor is ha a "gyerek" voltaképpen már felnőtt. A te anyukád szerint az álomgyerek nem visel tetkót. Te már igen, tehát csalódott az álomgyerekben. Ha a szülők felfognák hogy nem álomgyerekeket kellene kergetni, akkor hamarabb megtanulnák az ilyesfajta konfliktusokat is kezelni, aminek tipikus példája az hogy a gyerek olyan külsőt akar amilyen a szülőnek nem, de neki tetszik (persze ezt a gyerek korához illően). Te már felnőtt vagy, ergo senkinek semmi köze ahhoz hogy a saját testeddel mit csinálsz. A szüleidnek sem. Ha nem az álomgyereket hajszolná, ez olyan 18-20 éves korodban már feltűnt volna neki.
2018. nov. 25. 19:08
 13/25 anonim ***** válasza:
10%

Kozinseges tetovalas

Lejart elcsepelt kozonsege

Rozi edesanyam gyonyoru delfin sziv blabla

Soha nem veszunk fel senkit akinek lathato fehernemu trikobol kilogo tetkoja van

2018. nov. 25. 19:30
 14/25 anonim ***** válasza:
64%
Milyen tetkót csináltattál?
2018. nov. 25. 19:31
 15/25 anonim ***** válasza:
83%
Ötven évesek nem csinálhatnak tetkót? Oh, nem tudtam, hogy van rajta lejárat.
2018. nov. 25. 19:32
 16/25 anonim ***** válasza:
14%
Jaj csak ne mondd hogy az uj szerelmed nevet tetovaltattad magadra akit 2 honapja ismersz XD
2018. nov. 25. 19:38
 17/25 anonim ***** válasza:
45%
Ez a teljesen más generáció vagyunk egy baromi nagy hülyeség amúgy. Én 81-es vagyok, a kilencvenes évek közepétől gyakorlatilag minden (bunkó) embernek volt tetoválása, azt hittem már nem is menő, kétezres évek elején minden pitsa derekán volt hátul tetkó, ott nyomták a siófok beach-en tangában, pasikról már ne is beszéljünk, na de mindegy is, 26 éves vagy, azt varratsz magadra, amit akarsz, anyád majd abbahagyja ezt a hisztit, szerintem ne foglalkozzál vele.
2018. nov. 25. 19:43
 18/25 anonim ***** válasza:
70%
Helyedben ignorálnám az ilyen érzelmi zsaroló mérgező szülőt.
2018. nov. 25. 19:46
 19/25 A kérdező kommentje:

Mivel úgy látom izgatja a fantáziát, hát itt van:

Gyógyszertúladagolásom volt. Majdnem meghaltam, újraélesztettek. Átértékeltem az életem, teljesen. Mindent átgondoltam, ami eddig történt velem. Rájöttem, hogy mindig van valami, aminek lehet örülni, és hogy nem dobhatom el az életem.

A tetoválás egy virágzó rószát ábrázol, mert számomra a virágzás egy fajta újrakezdést szimbolizál.

2018. nov. 25. 20:15
 20/25 A kérdező kommentje:
*rózsát
2018. nov. 25. 20:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!