Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Újra az anyámmal élek, nehezen...

Újra az anyámmal élek, nehezen viselem a hirtelen korlátozást, szabályozást. Mit tudnék tenni, hogy kicsit lazítson?

Figyelt kérdés

Kényszerhelyzet, nem így tervezte egyikünk sem. Én 13 évesen költöztem el tőlük apukámhoz, mert nagyon nem jöttem ki az új férjével, neki az volt a tanácsa, hogy ne figyeljek arra, amikkel piszkál a férje. Ilyen környezetben én nem akartam élni, ezért apához költöztem.Ő teljesen anya ellentéte.

Nem úgy kezelt, mint egy gyereket, nem akart korlátozni, szabályozni. Voltak szabályok, de amiket ő sem csinált meg, vagy amit nem szeretett, azt tőlem sem várta el. Amíg otthon laktam, nagyon jól kijöttünk egymással, nem voltak viták, veszekedések, engedett mindent és megbíztunk egymásban. 18 éves korom óta egyedül élek, a 4 év alatt eléggé hozzászoktam ehhez. Viszont most ugye itt van anya, és bevallom, nehéz.

Hogy folyamatosan bejön a szobámba, hogy mit csinálok, mit olvasok, mit nézek, miért nem mutatom meg a laptopomat. Vagy pl. bejön a tudtom nélkül, összepakol, átpakolja a sminkcuccaimat... Ez a másik háklim. Minőségi, high-end cuccokat használok, nagyon vigyázom rájuk. Mondtam, hogyha szeretné, megmutatom neki, melyik mire való, stb. De nem, őt ez nem érdekli. Erre látom, hogy a sminkfixálóm úgy fogy mostanában, mintha a csapba önteném, és kérdeztem, hogy nem-e használta. Erre kiderült, hogy de, csak éppen nem fixálóként, hanem azt fújta az arcára alvás előtt, mert azt hitte, ez arra van. Az előszoba szekrényen van 3 db parfümöm, mindig indulás előtt fújok magamra. Ő is használja, és nem 2-3 fújásra, hanem körbefújja az arcát, haját, aztán a ruháját is, így jó, hogy hamar elfogy az egész. Ha megyek valahová (pl. vacsorázni, moziba, bulizni), akkor hallgatom, hogy minek megyek már megint, alig vagyok itthon, minek költöm ilyenekre a pénzt, meg hogy töltsem le a filmet, ugyanolyan jó... Úgy viselkedik, mintha még mindig 13-14 éves lennék. És igen, néha már nem kedvesen szólok vissza, mikor este szeretnék egyedül pihenni, de ő bejön, pakol, nem hagy békén, faggat.

Apa nem csinálta ezt, meghagyta nekem a saját teremet. 14-15 éves koromban is kopogott, mielőtt bejött a szobámba, hiába az ő háza volt. Sosem volt hiszti amiatt, ha mentem valahová, annyit kért, hogy késő este inkább taxizzak és ha máshol alszok, írjak neki egy üzenetet.

2018. nov. 20. 15:49
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
92%

Becsüllek is, meg egyben egy nagy baleknak is tartalak. Becsüllek, mert annak ellenére befogadtad, hogy ő olyan "jó" anya volt, hogy inkább a f...t választotta helyetted, és beleegyezett, hogy a gyereke elköltözzön otthonról, mert nem jön ki az aktuális ágymelegítőjével. Na, ugyanezért vagy balek, mert ilyen húzások után befogadtad, és most tűröd amit csinál.

Lazítani aligha fog, nagyon úgy néz ki, most próbálja erőszakosan bepótolni azt az időt, amit nem veled töltött. Ezért jár ennyire a nyakadra, játsza a szülők gyöngyét.

2018. nov. 20. 17:38
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

"Mit tudnék tenni, hogy kicsit lazítson?"

Közöld vele.

Ha nem veszi a lapot, mehet isten hírével.

2018. nov. 20. 18:16
 13/25 anonim ***** válasza:
91%
Hát nagy hülye vagy, hogy beengedted! Dobd ki. Szó szerint! 1 hét határidő, annak leteltével holmija az utcára. Nincs más megoldás. Ha ezt nem teszed, mindaddig ottmarad, amíg él, neked pedig a házasságodat, a teljes életedet is tönkreteszi. Ne bízz benne! Neki esze ágában nincs tőled elmenni, nagyon jól elvan.
2018. nov. 20. 18:17
 14/25 anonim ***** válasza:
79%
Istenem ilyen bamba egy csajt. A sajat hazadban is szolgalelku vagy.
2018. nov. 20. 19:52
 15/25 anonim ***** válasza:
28%
Kölztözz el,gondolom anyuci itt se dolgozptt még egy napot se az a tipus költözik pasirol pasiria gyerekre,mert nincs hova,mindent használ,unatkozik, .. Költözz el őt meg kilakoltátják,ismerős nő ilyen szülőktől pasihoz,onnan anyoshoz majd vissza,ujabb pasihoz,meg ujabb pasihoz,elég gáz mikor a gyerek beközli h nincs otthona meg sose volt mert mindig vki házában dekkoltak anyuval..
2018. nov. 20. 20:47
 16/25 anonim ***** válasza:
91%

Hol laktatok 13 éves korodig?

Mért nem megy a szüleihez?

2018. nov. 20. 22:20
 17/25 anonim ***** válasza:
12%

Komolyan?

Bar csak ennyi problemam lenne az eletben.

Apad mindent megengedett...oke, de anyad is ahkgy elnezem indent megenged.

Neked az a bajod vele, hogy egyaltalan jelen van es

1.hasznalni meri a sminkfixalod

2. Tul sokat fuj magara a te parfurmjeidbol

Eddig ez ket pitianer dolog. Dugd el oket egy olyan helyre a lakasban, amit neki nem.mondasz meg es reggel bemesz a furdod be sminkelsz, fujsz indulsz dolgozni de elobb elrakod oket megint. Anyukadnak ha keresi oket megmondod elraktad mert azok a tieid es nem akarod hogy elhasznalja.

Jon a karacsony veszel neki ajandekba "occo sminket occso parfumot":-D.

Bemegy a szobadba, ereklodik, faggat...

Istenem az emberek mar csak ilyenek. Azt irod valik vagy most valt. Szerinted ot nem viselte meg a masodik valasa? Vagy nem.erdeklodhet oszinten irntad vagy vagyhat tarsasagra? Jo ertem en 22 evesen ez epp nem egyezik a te vagyaiddal, de talan tudsz kommunikalni vele, nem? Mar nem vagy 13 eves. Szepen leulsz vele elmondod anya ne gyere be a szobamba, mert amikor en oda bevonulok, akkor magam szeretnek lenni, de megigerem minden nap szanok 15 percet arra, hogy kicsit beszelgessunk (pl vacsorzz/reggelizz vele egyutt vagy igyatok meg egy teat egyutt minden este) es meghallgassalak. Csak ne vard el, hogy folyton veled lehyek hiszen mar evek ota magam elek es szeretek egyedul lenni.

Miert nem.tolzod le, miert mesz el stb is eleg pitianer dolog. Hiszen ugyis elmesz, ugyis moziba mesz stb. mondani azt mond amit akar, o sajnalja ra a penzt te nem. O peldaul nem sajnalja fujni a hajara ruhajara a sok parfumot te meg igen.

Ilyenkor mindig szajkozd ugyanazt es akkor majd megunja vagy ha nem akkor se kell ujabb es ujabb magyarazatokba bocsatkozni. Nekem nagyszuleimmel voltak ilyen problemaim, de mindg ugyanazt mondtam a vegen mar szinte rituale lett:-). Pelda: miert nem toltod inkabb le a filmet? Anya en imadom a hatalmas kivetitovasznat es a sok embert korulottem ezt a "mozi varazst" szeretem. (Ezzel ugyanis nem lehet vitatkozni otthon nem tud senki tizen huszon negyzetmeteres vasznat felhuzni:-)). De sokba kerul a letoltes ingyen van. Anya en erre sporolok, engem ez kapcsol ki es ekkor talalkozom a barataimmal is.

Ha nagyon nem erti akkor mondd azt, hogyha nem fejezi be es meg otszor megkerdezi akkor te ezekre soha tobbet nem fogsz semmit se valaszolni.

Es gondolj arra megis o nevelt 13 evig es pelenkazott, furdetett, etetettt, ruhazott...talan kibirod par honapig a jelenletet. Azert gondolj az elet mulandosagara is. (Ne csak a sminkfixalodra.)

2018. nov. 20. 22:45
 18/25 anonim ***** válasza:
91%
Attol h vki pelenkázott nincs joga rám költözni élősködni mindenemet magára fujkálni amiért én dolgoztam,a nyakamra járni,faggatni,felnőtt nőként a mozival pasival ottalvással elszámoltatni,idegelni,főleg a saját lajásomban ahol max megtürt személy,sok szülő akkor jön rá h tul sok volt ,mikor a gyereket el se éri már a facebokon se mert tiltva van minden felületen..
2018. nov. 20. 22:50
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Az a helyzet, hogy nem tudod egyszerre őt is és magadat is elégedetté tenni. Mivel te vagy az a személy, akire mindig 100%-ban számíthatsz, bármi is legyen, továbbá anyukád igényei az életedben való turkálásra messzemenőkig nem jogosak, azt javaslom magadhoz legyél lojális. Tedd számára világossá, hogy vagy visszavesz, vagy mehet amerre lát. Más megoldás nincs.
2018. nov. 21. 07:42
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Nehezen fogja fel szerintem hogy már felnőtt ember vagy és még mindig tiniként ismer, mert annyira el volt foglalva a volt férjével. Nem lehet szépen mondani hogy ezt hagyja abba, egyáltalán látod hogy keresne lakást? Szerintem elég valószínű hogy a nyakadra marad.
2018. nov. 21. 09:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!