Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan vehetném rá anyukámat,...

Hogyan vehetném rá anyukámat, hogy a nevelőapámat intse igényessebb viselkedésre?

Figyelt kérdés
A szüleim 4 éve elváltak, én apummal maradtam, de anyukámmal is jó a kapcsolatom. Neki 3 éve van egy élettársa, nincs vele különösebb gondom, egy valami mégis. Előljáróban tudni kell, hogy apu és az új barátnője Bécsbe költözött ősztől, én befejezem itt ezt az évet (most fogok érettségizni), aztán megyek én is ki, addig viszont anyuékhoz költöztem. A probélma az, hogy a nevelőapám nagyon igénytelen, péládul mikor ételt készít magának kézzel összetapogatja a kaját, majd a zsíros kezével mindent összetapogat a konyhában. Folyton zsíros a mikró, a sütő, minden fűszertartó, a konyhapult, a villanykapcsoló és összemorzsálja a padlót... rendet soha nem csinál maga után. A fürdőt is mindig minősíthetetlen állapotban hagyja ott. Szőröket hagy a mosdóban, a kádban, szappanmaradványos a csap, szét van dobálva minden... Én ettől nagyon undorodom, hiszen azt szoktam meg, ha valami nyomot hagy a kezemen, akkor megmosom azonnal, nem a használati tárgyakat fogodozom össze. Anyukám 3 műszakban dolgozik, sokat takarít, de nem győzi... Hogyan vehetném rá, hogy intse igényesebb viselkedésre a nevelőapámat? Úgy gondolom, hogy ez az ő érdeke is, hiszen a saját dolgát is megkönnyítené. Nekem mindig szól, ha pl hajszálat talál a házban (fenék alá érő hajam van, itthon mindig összefogom, nem fésülgetem össze-vissza lakásban, de néha el-el hullik 1-1 szál és olyankor üvölt velem).
2018. nov. 9. 16:52
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem "hátulról" próbáld megközelíteni a témát. Tehát a nevelőapádnak kezd el panaszkodni anyukádra, hogy micsoda dolog az már, hogy üvölt veled egyetlen hajszál miatt, mikor neki (nevelőapádnak) meg mindent szabad, és szépen sorold fel neki, hogy miket csinál. Neki szabad összefogdosni mindent zsíros kézzel, az nem baj, ha ő szőrszálakat hagy maga után, ha morzsázik, pedig ezek sokkal inkább kiakasztó dolgok, ezek miatt inkább pörölhetne. Kérd meg őt, hogy beszéljen anyáddal, hogy ne veszekedjen veled emiatt, említse meg saját magát nevelőapád anyukádnak, miszerint ő maga folyton piszkot csinál, de ezzel bezzeg még sincs gondja.

Csak leesik ebből a nevelőapádnak, hogy milyen igénytelenül viselkedik, és változtat.

2018. nov. 9. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!