Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egészséges ennyire magára...

Egészséges ennyire magára hagyyni a gyereket?

Figyelt kérdés
A mostoha testvéreim egy időre hozzánk költöztek. De úgy látom egyáltalán nincs bennük semmi gyerekes. Mindenről ők gondoskodnak ami kell nekik. Semmit sem kérnek, se az apjuktól, se az anyámtól. Egyszer megkérdeztem a kislányt (12), hogy miért csinálják ezt. Erre az volt a válasz hogy így szokták meg. Például a lány hazaér a suliból 5 óra körül és, kimos, megfőz, kitakarít, hiába mondja anyám hogy nem kell. A fiú aki csak 16 éves, közölte az apjával hogy nem kell semmi pénz. Állítólag már megszokták hogy magukról gondoskodnak. Ilyet is mondott már a srác, hogy: "A diákmelóból még maradt annyi pénzem, hogy befizessem a telefonszámlákat, és az osztálypénzeket. Ha marad még valamennyi, talán meg tudok venni a húgomnak egy új fülhallgatót is." Volt ezeknek valaha is anyjuk, vagy egymást nevelték fel?
2018. nov. 7. 20:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
91%

Azért ne csak végletekben gondolkodjunk. Van nem kis külöbség aközött hogy tutujgatják és mindent a valaga alá raknak és harmincas mamahoteles lesz, és hogy a 12 éves gyakorlatilag az összes házimunkát elvégzi, a 16 éves meg magának fizeti az osztálypénzt, ami nem egy opcionális dolog.

Nem mondom hogy ördögtől való dolog ha egy tini házimunkát végez vagy dolgozik. De alapvetően akkor is gyerekek, akiket a szülőnek kell eltartania és ellátnia. Támogatom hogy bevonjuk a gyereket a főzésbe, de nem úgy hogy belökjük a konyhába, nesze itt van, ha éhes vagy főzzél. Támogatom hogy a gyerek dolgozzon ha extra pénz kell neki, teljesen normális hogy megdolgozik a fesztiváljegyéért, a márkás edzőcipőért vagy a legújabb iPhone-ért, később hogy gyűjt kocsira, albérletre. De nem telefonszámlára meg osztálypénzre meg a húga fülhallgatójára. Mi lez a következő, lakbért is fizessen szerencsétlen?

2018. nov. 7. 23:04
 12/21 anonim ***** válasza:
22%
Utolso Magyarországon minden gyerek lakbért fizet van aki 17 van aki 18 tol nem tudtad? Sokan ezért inkább egy koszos szobát lukat fizetnek mert ugyan ott vannak.. Magyar családokban érzelmek nincsenek, albérlők vannak x ember alszik egy házban ez a magyar család fogalma,tisztelet a 10 % kivételnek
2018. nov. 7. 23:08
 13/21 anonim ***** válasza:
61%

Utolsó, szerencsére én nem ezt tapasztalom.

Kérdező:

Semmi rossz nincs abban, amit leírtál. Egyedülálló anyjuk gondolom kénytelen volt bevonni a gyerekeiket, hogy normálissn túléljék a hétköznapokat.

2018. nov. 7. 23:53
 14/21 anonim ***** válasza:
50%
Én is így nevelem a lányaimat. Hogy miért? Koliban túl sok életképtelen csajt ismertem meg. Volt egy szobatársam, aki puffogva vonult be, hogy elromlott a tűzhely. Hiába nyomja be a gombot, nem gyullad. Ja hát, otthon anyu kapcsolta be az indukcióst, ez meg gáz, amit el is kell tekerni, meg be is kell gyújtani.
2018. nov. 8. 07:26
 15/21 anonim ***** válasza:
60%
Ahogy látom az emberek megint csak fekete-fehérben gondolkoznak :D
2018. nov. 8. 07:46
 16/21 anonim ***** válasza:
92%
Nem baj ha fenntartasokkal kezelem ezt a kérdést? Ti mit csinaltok, ha egy 12 evesnek kell mindezt megcsinalni suli utan? Oke, anyukad dolgozni járhat es lehet kesobb er haza, de sosincs kaja, kitakaritva es kimosva hogy ezt a kislany ugy erzi h potolnia kell??
2018. nov. 8. 08:25
 17/21 anonim ***** válasza:
45%

16

Ez a kérdést PONTOSAN miért vonatkozik a kérdező anyjára?!

Kérdező, egy egyedülálló anya gyerekei nyilván önállóbbak, mint akik nem azok. Abban pedig semmi retteneteset nem találok. Nyilván nem volt mögötte semmi rossz, hiszen azt a közös szülőtök sem hagyta volna, igaz?

2018. nov. 8. 08:44
 18/21 anonim ***** válasza:
88%
Egyedülálló anya vagyok 15 es 11 évessel de nekem ez abnormális. Egy gyerek legyen gyerek, ne felnőtt haztartásbeli. Az enyémek nem életképtelenek attól hogy nem suvickoljak a lakast egész nap es helyettem. Bármikor süt a lányom sütit, csinál egyszerű kajakat megjavit apró dolgokat HA ők ráernek pl szünet van és nekem dolgozni kell de nem napi szinten! Régcrossz ha egy egyedülállo anya tobb mint 8 órát dolgozik munkahelyen, akkor semmi ideje se marad a gyerekeire.
2018. nov. 8. 13:19
 19/21 anonim ***** válasza:
78%
Hát, 60 éve majdnem mindenki így nőtt fel. Akkor normális volt, manapság azért nem tűnik annak mert elkenyelmesedett eletet élünk
2018. nov. 8. 13:57
 20/21 anonim ***** válasza:
85%

Egyedülálló anyaként kikérem magamnak!

Szerintem ez nincs rendben, én nem hárítom a gyerekre a háztartást, bőven elég, ha a szobáját nagyjából rendben tartja és ha van kedve segít ebben abban.

Az enyém is szívesen süt vagy pakol be mosógépbe velem együtt, sőt néha egyedül is konyházik, de sosem feladatként vagy kényszerből vagy azért, mert nincs kaja, vagy mert úgy érzi segítenie kell nekem.

Ne fogjuk már ezt az egyedülálló anyaságra. A gyerekem azért csinál dolgokat szívesen, mert érdekli a főzés és mert sosem volt muszáj számára, ha pedig velem csinálta, az mindig pont olyan játék volt, mint a gyurmázás.

Ha a gyerekek úgy érzik, nekik ez is a feladatuk, akkor az bizony rémes. Tudom, mert én átéltem teljes családban felnőve.

Nem lettem önállóbb, mert anya közben folyton szapult vagy utólag kritizált, tiszta stressz volt megfelelő méretűre vágni a krumplit suli után, a kedvem is elment, mégis muszáj volt. Egész tini koromban úgy igyekeztem kerülni a házimunkát, ahogy csak bírtam, kilógni alóla, fiatal felnőttként is, amíg otthon laktam.

Érdekes, amint elköltöztem mindent csináltam és kitapasztaltam magamtól.

Szerintem mivel a háztartás vezetését nevetségesen könnyű elsajátítani, nem a gyerekkor része, mivel nem lesz több vele a gyerek semmilyen téren.

Ha majd ott tart, hogy gyermeke lesz és pl nem tudja mit csináljon a vérfolttal, mert nem jön ki, akkor ott leszek(és az internet is), hogy kemény fél perc alatt beszerezze ezt a tudást.

Erre semmi szükség gyerekkorban.

2018. nov. 8. 16:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!