Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnék e tekintetben...

Hogyan tudnék e tekintetben különbözni a szüleimtől?

Figyelt kérdés

Édesapám nagyon homofób, állandóan megy a bu. zizás, állítólag egyszer belekeveredett egy nagy verekedésbe, ahol melegeket vertek meg. Édesanyám liberálisnak vallja magát, és több tekintben az is, de ő sem tudja annyira elfogadni őket. Sokszor rászól apára, ha nagyon túllépi a határt, illetve ha mi nem hozzuk fel ezt a témát, ő sem kezd el fröcskölődni, csak ha már feljön a téma, egyből elkezdi: "B. UZIK"

Félreértés ne essék, én 100% heteró vagyok, nem magam miatt akarom elfogadni őket, csak én vallom, hogy mindnyájan egyenlőek vagyunk, senki sem több vagy kevesebb a másiknál, és nagyon jól tudom, hogyha olyan családban élnék, ahol elfogadnák őket, én is el bírnám fogadni őket 100 %-osan, de így bennem is van egy kis ellenszenv velük kapcsolatban.

Nagy mértékben segített a homoszexualitást elfogadni a kettő meleg "celebpárom", akik nyíltan nem mondták ki, hogy együtt vannak, csak az egész rajongótábor "shippeli" őket, így hát én is. Olyannyira szeretem őket, hogy az iskolai szekrénybe róluk ragasztottam ki képet.

A probléma ott van, hogy ők annyival másabbak, mint a "hétköznapi" melegek, hogy ha mindegyik meleg ilyen lenne, nekem semmi problémám nem lenne velük. Pl. ők is fiúk, mégsem sminkelik magukat, nem viselkednek (annyira) nőiesen, nem fröcskölődnek mindenkire, akik nem is tettek ellenük semmit, hogy "jAjJ, őK mEGvEtnEK mInKeT". Meg legtöbbször az a gondom, hogy az alapvető személyisége zavar egy emberben, és ezt elkönyvelem annak, hogy ez is azért van, mert meleg.

Ezt a kérdést nem provokálásnak, nem gyűlölet/veszekéskeltésnek írtam ki, senki ne értse úgy, hogy felé irányul a kérdésem. Megköszönöm, ha mindenki kultúrált hangnemben tudna válaszolni!

Puszi

2018. nov. 1. 17:15
 1/6 anonim ***** válasza:
31%

,,Puszi"

Te engem ne puszilgass oké? :D Kivéve ha lány vagy :)

2018. nov. 1. 17:23
 2/6 anonim ***** válasza:
88%
A leírtak alapján már most is nagy mértékben különbözöl a szüleitől, legalább is e tekintetben feltétlenül elfogadóbb és nyitottabb vagy.
2018. nov. 1. 17:53
 3/6 anonim ***** válasza:
87%

A helyedben azt mondanám apámnak, hogy az kiabál a leghangosabban, akinek a háza ég, a látens melegek szoktak ilyen idegbetegek lenni.

A melegség pont olyan, mint a szemszín és a lábméret, nem tehet senki róla, hogy így születik. Alapvetően ennyi erővel mindenkit lehetne valamiért gyűlölni.

2018. nov. 1. 18:10
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de azért neked se kevés sztereotípiát sikerült összerántanod így a végére ami azért nagyon erős általánosítás.

Az pedig nem elfogadás, hogy szerinted a sminkelős melegek nem rendes melegek, meg él a fejedben egy kép, hogy szerinted milyenek a rendes melegek.

Mondom ezt melegként úgy, hogy a smink téma tőlem is távol áll vagy épp a nőies viselkedés.

Persze ha valaki hülye az más kérdés, egy meleg is lehet hülye vagy épp nem kedves, de ezt kezeljük függetlenül az orientációjától

De az eredeti kérdésedre válaszolva, nem hinném, hogy erre különösebb hangsúlyt kéne fektetned mert már most is sikerült.

Ha mégis szeretnél valami plusszt, akkor csak simán ha úgy hozná az élet állj ki a véleményed mellett,HA AZ SZÜKSÉGES IS.

Merthogy a legtöbb homofób mint akár apád (már bocsánat de aki veri a melegeket az az), szóval nekik igazából ez hitkérdés, amit semmivel nem vehetsz el tőlük éppen ezért nem érdemes piszkálni őket, hacsak nem egy melegek kell megmenteni egy ilyen embertől pl.

2018. nov. 3. 09:34
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell különböznöd, és nem kell hasonlítanod!

Neked magadnak kell olyannak lenni, vagy válni, amilyen szeretnél.

A gyerek általában nem szokott hasonlítani gondolkodásban, viselkedésben a szüleihez. Bizonyos szokásokat, elveket átvesz ugyan, de sokban eltér tőlük.

te is más vagy, mert nem vallod azt, hogy a melegeket csak gyűlölni lehet.

Szerintem nem kell valakinek a homlokára írni azt, hogy szereti/elfogadja a melegeket.

A viselkedés az, ami meghatározó!

És, ha azt teszi, mint az előző hozzászóló is javasolt, hogy egy kínos helyzetben a melegek mellé áll, akkor tesz olyat, amit a szíve, az agya diktál!

Nem vár el semmi többet egy meleg sem!

2018. nov. 3. 19:23
 6/6 anonim ***** válasza:

"A probléma ott van, hogy ők annyival másabbak, mint a "hétköznapi" melegek"

Ez vicces. :D Hidd el a melegek többsége teljesen ugyan olyan mint a többi fiú/férfi akit ismersz. Az általad leírt kép nagyon sztereotip. Vannak feminin melegek is de nagyon sokan olyanok mint bárki más. Csak ők nem tűnnek fel, nem tűnnek ki, mert annyit látsz, hogy két srác megy valahova együtt, vagy együtt vásárolnak, élik az életük. A külvilág felé sokan "csak barátoknak" tűnnek. Hidd el, mi is olyanok vagyunk mint bárki más.

És ne görcsölj ezen az elfogadás dolgon. Ha mindenki annyira elfogadó lenne mint Te nem lenne semmi gond. Ezt sem kell túltolni.

2018. nov. 22. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!