Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Unokamániás szülővel mit...

Unokamániás szülővel mit lehet kezdeni? (Mármint azzal a típussal, aki folyton nyaggat, hogy unokát szeretne. )

Figyelt kérdés

A barátnőmmel már 2 éve élünk együtt, anyám pedig azóta teljesen rá van kattanva az unoka-témára. Minden találkozásnál rákérdez, utalásokat tesz, ha bármilyen módon szóba jön bármiféle gyerek, akkor sejtelmesen mosolyog, stb. Külön-külön is fáraszt ezzel minket.

Megmondtuk neki világosan és egyértelműen (többször is) hogy nem lesz gyerek, de ő ezt egyszerűen nem is tudom, nem fogja fel valahogy, mindig legyint, hogy ó, hát ha most nem, akkor majd lesz pár éven belül. Ha erre mondjuk neki, hogy nem, se most, se később, akkor csak felveszi a "na persze, majd meglátjuk" típusú mindentudó mosolyt, kis szünet, majd kezdi újra.

Kértem/kértük már szépen, hogy hagyja már a témát.

Leültem már vele beszélgetni, normálisan de határozottan a témáról, próbáltam megérteni, hogy miért ennyire fontos ez neki (szerinte a gyerekvállalás a legalapvetőbb dolog az ember életében, nem akarta megérteni, hogy egyáltalán miért kérdezek ilyet, szerinte teljesen nyilvánvaló)

Veszekedtem már vele, és közöltem kerek perec, hogy nem az ő dolga, ne szóljon bele, ez a kettőnk döntése.

Most az utóbbi egy évben a "meg se halljuk" taktikával próbálkozunk, hátha megunja ha semmit nem reagálunk a kérdéseire, megjegyzéseire, de egyáltalán nem úgy tűnik, mintha kezdené unni.

Egyébként nem arról van szó, hogy szegény meg lenne fosztva a nagyanyai örömöktől, a nővéremnek van két kislánya, nem is laknak messze, rendszeresen találkoznak, vigyáz a gyerekekre.

Az se lehet probléma, hogy már idős, és nem tud mit kezdeni magával, mert 54 éves, aktív élettel.

Egyszerűen csak szerinte "az élet rendje" a gyerekvállalás, ami alól nem lehet kibújni.

Apám egyetért vele, csak ő csendesebb típus, magától nem kezdi el mondani, de ő is teljesen egyetért, "kell" nekünk a gyerek.

Jóban vannak a barátnőmmel, de félek, hogy hosszútávon esetleg őt kezdenék "hibáztatni" emiatt.

Milyen lehetőség van még? Nyilván minden kapcsolat megszakítása, de ezzel nem szívesen élnék.

Le lehet valahogy állítani?

Valahogy meg lehet vele, velük értetni, hogy nem mindenki számára a gyerekvállalás az egyetlen értelme a létezésnek?

Vagy ha nem is értik meg, azt el lehet érni, hogy ne nyaggassanak?

Én 27 éves vagyok, a barátnőm 26.

2018. okt. 29. 16:19
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ! Mindenkinek megy a zöld!

Meg fogjuk próbálni ezt, hogy ha rákezd, akkor otthagyjuk, talán ebből majd ért. :(

Szerencsére nem egy nagyon haragos típus, szóval biztos rosszul fog esni neki, de kiheveri a kapcsolatunk, viszont talán lehetséges, hogy felfogja.

A levél nem rossz ötlet, köszi 12-es!

Mindenképp kipróbáljuk.

Halogatni, elodázni a problémát nem akarom, mert akkor se hagyná abba addig + akkor x év múlva jöhetnék újra feltenni ugyanezt a kérdést. :D

Meg azt kamaszkorom óta gyakran mondogatom, hogy 35 fölött holtbiztos, hogy nem vállalnék gyereket, még akkor se, ha alapból akarnék és szeretném őket. Fura lenne, hogy hirtelen mégis majd akkor.

A mindenféle meddőség, meg sterilség magyarázatokat nem kajálná meg - nálunk a vendég érezze otthon magát, tehát szüleim is, mikor nálunk vannak, magukat szolgálják ki a hűtőből, ha innának valamit, ott meg mindig látják a barátnőm fogamzásgátlóját.

Ráadásul évek óta mondom, hogy itt gyerek nem lesz, elég átlátszó lenne utána ezzel jönni. :)

Azt se hiszem, hogy nagyon elfogadná, hogy a barátnőmnek ilyen-olyan baja van, szerinte csak akarni kell, neki is volt/van valami egészségügyi problémája, ami miatt elméletileg meg se születhettem volna, valahogy mégis sikerült, szóval ő ezeket nem veszi komolyan, hiszen ő is tudott így szülni.

Meg egyébként se tartom jó megoldásnak a hazugságot.

2018. okt. 30. 09:15
 22/22 anonim ***** válasza:
60%

Nem tudom, hogy ami neked végleges, az a barátnődnek is az-e. Talán ezt érzi anyukád, vagy tudja hogy egy nőben, többnyire maga számára is váratlanul, egyszer csak feltör az anyaság iránti vágy. . Családunkban volt egy ilyen pár. Nagy volt az egyetértés kezdetben, aztán a lány a harminc felé elkezdte másképp érezni, egészen odáig menően, hogy igenis kell gyerek. Várt- várt a párjára, hátha ő is változik. Elmondta, hogy neki a régi egyezség már börtön,és ellenkezik a jelenlegi érzéseivel, de nem.

17 év után mentek szét, most a nő negyvenesként egy ovis kislány anyukája.

Lehet anyud azt látja, hogy megtaláltad az igazit, és szeretné tartósan melletted tudni. Házassággal, gyerekkel, ahogy a felelős felnőttet ő értelmezi.

2018. okt. 30. 09:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!