Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülőtartás, mire számíthatok?

Szülőtartás, mire számíthatok?

Figyelt kérdés

Csonka családban nőttem fel, albérletben élek más több, mint 15 éve. Most anyám kitalálta, hogy szülőtartásra perel, rokkantnyugdíjas. Megromlott anno a kapcsolatunk, mert neki már gyerekkoromban is az volt a terve, hogy a gyerek dolga a szülőt eltartani.

Keresetem most csak a munkanélküli járadék, mert felmondtam nemrégen, a keresetem nem érte el a nettó 190e forintot, lehet soknak hangzik, de úgy, hogy albérletet fizetek, úgy már nem.

Mire számíthatok? Fogadok ügyvédet, de első körben itt érdeklődöm.

2018. okt. 29. 10:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
84%

mert neki már gyerekkoromban is az volt a terve, hogy a gyerek dolga a szülőt eltartani.

Legközelebb nyugodtan kerdezz vissza hogy o meddig is tartotta el a saját szüleit?

2018. okt. 29. 12:40
 12/18 anonim ***** válasza:
41%

Ha eltekozolta a vagyonat, akkor nem erdemes a szulotartasra.

Ha van hazastarsa, akkor sem.

Ha megis megitelik, koltozz kulfoldre, ott szinte lehetetlen behajtani rajtad.

[link]

2018. okt. 29. 13:03
 13/18 anonim ***** válasza:
52%

Amiket leírtál sajnálatosak.

valószínűleg minden édesanyád betegségeire vezethető vissza.

Nekem is van rokonom,aki mentális betegként nevelt fel 2 gyereket,ő egy alkoholista apa mellől menekült el a gyerekekkel.

Most is nehéz az élete,de sosem jutna eszébe,hogy a felnőtt gyerekeit lehúzza,mert nekik is nehéz az élet.

2018. okt. 29. 14:33
 14/18 A kérdező kommentje:

Mondjuk az egészben azt nem értem, ha elvették a rokkant nyugdíját, akkor miért nem keres munkát?

Gondolom, ha majd megkapja az öregségi nyugdíját, akkor már nem lesz jogosult a tartásra? Mert másfél év múlva eléri azt a kort.

2018. okt. 29. 14:48
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha a megélhetésedet veszélyezteti már eleve a bíróság nem fog erre kötelezni. A másik az hogy ha anyukád nem önhibájából jutott erre a helyzetre, mert attól hogy rokkantnyugdíjas lehet hogy még dolgozhatna, mert nem mindegy milyen mértékben lett nála megállapítva ez. Meg persze az sem mindegy mennyit kap. Ha nettó 50 ezren felül kap akkor sem kérhet tartásdíjat már.

Ennek rengeteg ága van, meg módszere. Ha ő úgy dönt hogy perre viszi a dolgot, elviheti, de előtte ügyvéddel kell konzultálnia aki alaposan minden papírját megnézi mielőtt a bíró elé mennek, és ha az ügyvéd látja hogy próbálkozni sincs értelme, mert az költséggel jár, és ha ok nélkül még is belevág akkor a per költségét még ha nem is vezet eredményre őt fogja terhelni, nem téged!

Már alapból ott elfog vérezni ha kiderül hogy nem jogosult rá.

Sokan a szülőtartással nincsenek tisztában mit hogyan kell stb... Csak akkor kötelezhetnek egy gyereket erre ha a szülője tényleg annyira gáz helyzetben van hogy erre rá van szorulva mert éhezik. De persze az sem mindegy miért éhezik, mert ha dohányzik és arra megy el a pénz akkor már önhibájából jutott erre. Ha hitel tartozása van az megint más, de ott is felmérik a helyzetet, hogy ha eddig megtudott lenni és nem változtak a kiadások amit igazolni kell a legapróbb cetlitől kezdve mindent, már ott is lehet buktató. Meg ha mégis oda kerül a sor hogy téged beidéznek amire kutya köteles vagy elmenni akkor is a te dolgaidat is átvizsgálják ami nem 1-2 nap hanem több hónap is lehet akár, és ha látják hogy egyrészt nincs rendszeres jövedelmed, másrészt albérletet fizetsz, rezsit fizetsz, kajádat fizeted és éppen kijössz belőle, már nem kötelezhetnek semmire, mert akkor a te megélhetésed kerül veszélybe!

2018. okt. 29. 17:44
 16/18 anonim ***** válasza:

Az itt a baj,hogy a rokkant emberektől elveszik.De akik kapják azok sem tudnak normálisan megélni belőle.

A legnagyobb baj az,hogy általában pont az ilyen emberek gyerekeinek sem könnyű az élete,mert nem volt könnyű gyerekkoruk.

2018. okt. 29. 17:56
 17/18 anonim ***** válasza:
63%
Én felvettem külföldi férjem nevét h ne találjanak rám,mert csak pénzért kelennék..
2018. okt. 30. 00:06
 18/18 anonim ***** válasza:
Utolsó: ennyire buta vagy? Nehogy azt hidd, ha felveszed a férjed nevét, attól kezdve eltüntél - ugyanúgy megtalálnak, ha valamiért kell, ugyanis anyakönyvezés mindenhol van!
2018. okt. 30. 07:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!