Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 27 évesen ha nem alszom...

27 évesen ha nem alszom itthon, vagy elmegyek, nagy perpatvar van belőle. A menekülés az egyetlen megoldás?

Figyelt kérdés
Éltem már külön pár évig, úgy adódott a helyzet, hogy haza kellett költöznöm. Ezt a lépést, pont a szüleim erőltették a legjobban, hogy nyugodtan jöjjek haza ideiglenesen, de már megbántam... Nos, 1 hónapja vagyok itt, és felfoghatatlan amit csinálnak. Igen, régen is hasonlóak voltak, de álmomban nem gondoltam hogy most ennyi idősen, egy külön élet után ez fogad. Nem tudok úgy kilépni az ajtón, hogy ne lenne veszekedés. Tudni akarják, hova megyek pontosan, kikkel, mit fogunk csinálni, mikor jövök. Ez már feszeget egy határt azért, de mivel semmi titkosat nem csinálok elmondom. Na, akkor ez sem elég nekik, beleszólnak hogy miért megyek oda, miért azokkal megyek, és hogy jöjjek haza hamarabb. Mindez hétvégére vonatkozik, nem arról van szó, hogy hétköznap felverem a lakást éjjel. Aztán volt olyan kétszer, hogy megmondtam előre, ma nem alszom itthon, hanem az xy-nál. Ebből akkora felháborodást hoztak ki, hogy csak pislogtam. Nem tudom, most idegesítsem magam vagy nevessek ezen az egészen, hogy azt hiszik 15 éves vagyok még. De valójában úgy érzem, valami baj van náluk lelkileg, és inkább segítenem kellene őket. Szép szóval nem tudok rájuk hatni, mindig jön a sértődés, meg az érzelmi terror... Ilyeneket mondanak gyakran, hogy ők hogy örülnek, annak hogy végre hazaköltöztem, olyan egyedül voltak, minek kell nekem eljárnom, inkább lennék velük, meg amúgy is egy csomó veszély leselkedik egy lányra. Szóval úgy érzem ez inkább pszihológiai probléma, de nem tudom mit kezdjek vele, hogy ne veszekedés, és akár rossz viszony legyen belőle. Leghamarabb december közepén tudok elköltözni újra (anyagi okok), de addig is mi legyen?
2018. okt. 16. 15:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
77%
Felnőtt ember had mozogjon már szabadon. Az meg h nem alszik otthon joga van mivel felnőtt.. A legtöbb családban a vallás a probléma..
2018. okt. 16. 19:10
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Az én szüleim is ilyenek. Sajnos teljesen mindegy, hány éves vagy, akár 60 is lehetsz, nem tudsz semmit tenni. Költözz el minél hamarabb, és soha többé ne hagyd rábeszélni magad újra a visszaköltözésre. Sajnos addig ki kell bírnod. Persze lehet velük harcolni, de felesleges, úgysem fognak megváltozni, csak te teszed tönkre magad.
2018. okt. 16. 19:16
 13/14 anonim válasza:
100%

Jaj, ugyanez van velem 20 évesen. De itt mindenki szétszedett, mikor kiírtam. Én 4 évig voltam kollégista, egyetemre haza (kellett) költöznöm, brutál ugyanaz, mint általánosban. Leordítanak, mint egy kisgyereket, nem mehetek sehova, kutatanak utánam. Betegen beküldenek suliba.

Nem lehet nekik szépen elmondani, mert ugyanúgy jön a kiabálás, "fogd be a szádat hülyegyerek".

Ők úgy képzelik, hogy szépen itt öregszem meg velük a terrojukban falun, a szülői házban, szépen szótfogadva. Már kinéztek nekem valami hülyegyereket, meg "beszéltem pár ismerőssel lesz itt munkád suli után". Azok után, amit velem tettek (titokban gyógyszerezés), még azt hiszik, hogy itt ápolom őket stb. Pedig kb. 10 éves korom óta az az álmom, hogy elhúzhassak innen végre.

Most úgy vagyok, hogy az országban sem akarok maradni.

2018. okt. 17. 11:44
 14/14 anonim ***** válasza:

fel kell pakolni és el kell költözni, más megoldás nincsen.

Egyrészt tényleg mérd fel még egyszer a lehetőségeidet. Nem tudsz decemberig kölcsönkérni, beköltözni valakinek a kisszobájába, hitelt felvenni, ideiglenesen lakótársakat keresni, vagy akárhogy máshogy meglógni?

Másrészt ha nagyon nem, akkor decemberig vérmérséklettől függően vagy húzd meg magad, ne menj bele a konfliktusba, inkább járj el kevesebbet és korábban, vagy állj a sarkadra és közöld hogy akkor te elmentél, x órakor, vagy holnap, vagy pénteken érkezel, és menj ki az ajtón.

Nem fogod tudni megnevelni őket, az ilyen szülők nem változnak, nem lehet meggyőzni őket hogy 27 évesen már önálló személy vagy, mert akkor már sikerült volna. Az egyetlen járható út hogy megmutatod nekik, nem vagy rájuk utalva.

2018. okt. 17. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!