Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ciki hogy ennyi...

Szerintetek ciki hogy ennyi idősen nem tartok sehol?

Figyelt kérdés

Helyzetem a következő 26 éves vagyok, körübelül úgy 19 évesen érettségiztem le, viszont akkor az anyám már nem dolgozott, és nekem kellett helyette, és mivel eleve nehezen tanulok, nem sikerült csak 2-esre.

Apukám sem támogat, meg nem támogatott.

És igy nem vettek fel felsőoktatásra.

Beiratkoztam 19 évesen egy OKJ 2 éves képzésre 2012 tanévben. Elkezdtem, tetszett is, majd 2013 őszén közölték amikor 20 voltam, hogy már nem járhatok oda, mert abban az évben drasztikusan megváltoztatták az oktatási törvényeket, erről amúgy rengetek cikk volt, és nem járhattam ingyenesre már, tehát az utolsó évemet , nem járhattam ki nappalin.

Az nekem nagyon rosszul esett, akkor így elmentem dolgozni de nem sok választási lehetőségeim voltak.

Miután 2016ban "visszaváltoztatták" a törvényeket újra megprobáltam az OKJ, de sikertelenül, mert nem indult a képzés amire szerettem volna menni.

Igy tehát tavaly, amikor megporbáltam az egyetemre jelentkezni, nem vettek fel, az érettségim miatt, viszont az egyik budapesti egyetem pontosabban a METU, hirdetett 280 pont alatti diplomát ado képzést.

Erre jelentkeztem ez abbol állt hogy ki kellett tölteni egy tesztet, , és külföldi képzésre felvettek, majd onnan átlehetett jelentkezni Magyar alapképzésre, És most Pénzügyön vagyok.

Tanulás már jól megy.

Viszont csak ebben az egyetemben volt lehetsőég, más egyetemben fel sem vettek volna. És ezáltal diákmunkázhatok is , tehát van munkám.

Viszont, viszatérve ezeket így elmondva, hogy a sors engem valamiért kicseszett velem, nem tartok sehol 26 évesen, tehát nicns szakmám, és még diplomám sem, viszont folyamatban van, de 28-29 éves leszek mire végzek, és akkor leszek pályakezdő.

És szerintetek ez ciki? Hogy adig szüleimnél kell hogy lakjak, se barátnő se semmi, olyan vagyok mint egy nagy gyerek, diák aki tanul.

Más ilyen korban, már rég dolgozik a szakterületén, és van felesége családja stb.

Én pedig mégcsak tavaly lettem gólya az egyetemen :(

Félek attól hogy még 32 évesen is aszüleimnél fogok lakni.

Mit lehet tenni? Járjam végig az egyetemet ha már felvettek? Vagy lépjek ki, ? Csak akkor nem fogok találni munkát, igy hogy most tanulok meg legalább diákmunkázhatok, amennyi időm van persze tanulás mellett.

De havi keresetem ezáltal 26 évesen 100 ezret ha eléri.

26/F

2018. okt. 12. 23:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
51%
Figyi. Sokunknak, nekem se dobott sok jót a “gép”! Szerintem az a fontos, hogy képzd magad. Ez a metu egy sapka sz.rnak tűnik, de nem hoszem, hogy rosszabb lenne, mint a raklapszámra álló bölcsészek, vendéglátó stb moslékszakok, tehàt emiatt szerintem ne izgulj. Ma csak a papír számít sok helyen. Ha van hozzá tudásod, akkor seperc alatt elfelejtik, hogy milyen papírod van. Pl a párom bankszektorban dolgozik (250.000ft+/hó) középfokú végzettséggel. Már nyolcadik éve ott van és a szakma egyik legjobbja (nem értékesít, nem ügyfelezik.) szereti és nagyon tudja is a munkáját végezni. A korod miatt végképp ne izgulj. Én is 35 vagyok és csak lassú léptekkel tudunk előre haladni, mert albérletünk van. Ettől függetlenűl megtakarítunk, igyekszünk minél többet félretenni saját lakásra, ami 38-40 éves koromra várható. Nekünk sincs családi hátterünk, ezért lassú. Szóval fel a fejjel és haladj tovább. D tanulás meg a papír fontos. Eszembe jut egy ismerősöm. A Gábor Fénesen szerzett papírt (nagyon lenézett suli volt, volt, hogy álláshirdetésnél kiírták, hogy ők ne jelentkezzenek). Elképesztő koponya a fickó, most valamelyik minisztériumban dolgozik 400.000ft/hó fölött keres. Ne parázz. Képezd magad, dolgozz és haladj szépen előre! Sok sikert!!
2018. okt. 13. 07:04
 12/22 anonim ***** válasza:
17%
Egyáltalán nem ciki, sok korodbeli otthon ül és eltartják. Te legalább teszel valamit, hogy előrébb juss. Segítség nélkül nagyon nehéz ma saját lábra állni. Ez a "mindenáron akármilyen diplomát szerezni" szerintem is hülyeség, rengeteg szuper szakma van, amivel jól lehet keresni, na persze az igényekből az elején mindenkinek lejjebb kell adni. Hiszen kezdőként nem élhetsz úgy, mint aki 10-20 éve melózik és nincs hitele... Az asztalosok is marha jól keresnek ám, persze, akinek jó a kézügyessége, de többszörösét megkeresik, mint egy irodában dolgozó.
2018. okt. 13. 07:06
 13/22 anonim ***** válasza:
14%
Egyénként fizetős okj-n egy váll-bér, mképes, adótanácsadó olcsóbb és piacképesebb, mint a diploma. Olcsóbb is. Nálunk az irodában nincs diplomás könyvelő...
2018. okt. 13. 07:10
 14/22 anonim ***** válasza:
71%
Én 25 vagyok, egyetemre járok, és nem tartom cikinek, a szüleim támogatnak, nem engedik, hogy pénzt adjak a rezsibe, kajába, de azért néha én vásárolok be az ösztöndíjból, mert diákmelóra a szakom mellett nincs idő. De nem várják el. Az érettségi után nekem is kiesett két év, most kezdtem a mesterképzést. Szerintem ez egyáltalán nem ciki. Éppen eleget dolgozhatok majd életemben, miért ne tanulhatnám azt, amit szeretek, miért kéne cikinek éreznem? Ráadásul annyit besegítek itthon, a családi vállalkozásba, hogy apám azt mondja, nem tudja, mi lesz, ha dolgozni járok, és nem tudok segíteni.
2018. okt. 13. 07:15
 15/22 anonim ***** válasza:
40%
én OKJ-s képzésre mentem volna és utána, ha lenne már keresetem, akkor levelezőn egyetemre. amúgy levelezőn is van már államilag támogatott képzés, ami ingyenes és mellette lehetne dolgozni tisztességes fizetésért, nem diákmunkázni. 26 évesen már kellemetlenül érezném a 18-20 évesek között.
2018. okt. 13. 09:03
 16/22 anonim ***** válasza:
48%
nekem van a college-on egy 33 éves csoporttársam. persze mi mind ingyen tanulunk itt a UKban. tudom neked is ajánlani. és itt még a munkáért se ló f a s z pénzt fogsz kapni.
2018. okt. 13. 09:25
 17/22 anonim ***** válasza:
74%

Sokan 30-40 felett szereznek első vagy második diplomát és kezdenek egy új szakmában, váltanak.

Egy ismerősöm 50 körül nyargalt át egy teljesen más munkaterületre. Pár év alatt sikeres lett benne.

AZ egyetemet járd ki, legyen már meg a diplomád.

Azért 26 évesen kevésnek van családja.

2018. okt. 13. 09:25
 18/22 anonim ***** válasza:
3%
#14 viszont az eléggé rohadtul gáz hogy annyi idősen még anyádékon élősködsz és egy sz a r o s forintot nem adsz bele a közösbe 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
2018. okt. 13. 09:26
 19/22 anonim ***** válasza:
6%
hiába pontoztok le, a könyvelői munkakör számviteli része alig változik, az adózás követel sokkal mélyebb ismeretet, és van, ahol pénzügy-számvitel szakon az adó csak szabadon választott tárgy. Ezért igen, egyre inkább előnyben részesítjük azokat, akik okj-n csinálták (pláne ismerve a felsőoktatást, ahol sokszor közkézen keringenek a vizsgapéldák...) a mk-t.
2018. okt. 13. 09:30
 20/22 anonim ***** válasza:
0%
18-as Nincsen benne semmi gáz, megbeszélés kérdése.
2018. okt. 13. 09:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!