Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnám ezt megbeszélni...

Hogyan tudnám ezt megbeszélni anyukámmal?

Figyelt kérdés
Helyzet: Anyukám nem igazán bírja az oroszokat. (SZU miatt) Én meg rajongok Oroszországért, meg a kultúrájáért. Azt tudom, hogy gazdasága nem is olyan rég eléggé mélyrepülésen ment keresztül, de én mégis oda vágyódok. Hogyan tudnám elmagyarázni anyukámnak azt, hogy az oroszok közül nem mind olyan mint akikkel kiskorában találkozott? Van neki egyébként Magyarországon élő orosz barátja, de valahogy nála mindig elfeledkezik arról, hogy ő is orosz. Interneten meg sok velem egyidős orosszal beszélek, és nagyon kedvesek. (Egyenlőre angolul kommunikálunk, mert az orosz tanulás még folyamatban van. 😊)

2018. okt. 12. 18:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
88%
Hány éves vagy?Hogy érted azt,hogy oda vágyódsz? Élni,cserediáknak,nyaralni? Mindenképpen jó,hogy érdekel egy kultúra,egy nyelv. Ezzel érvelj legfőképpen- a mai kamaszok többsége miket csinál... Te egy értelmes dolgot. Egyébként értelmes vitába is bele lehet menni - egy másik vélemény,szemszög szemben a Tieddel. Elmondja ő hogy látja- és kérd meg,a régi dolgokon kívül a jelenben mi a "problémája az oroszokkal. Ilyenek-olyanok"- választ kérdezd tovább- mondjon konkrét példát. Te is mondd el a vélményed. Lehet ebből amúgy közös programot is csinálni- főzzetek együtt valami orosz ételt. Azért a vodkát ne,ha kiskorú vagy😀 Lehet ezt ésszel is- de egy felnőtt ember vélményét megváltoztatni nehéz.
2018. okt. 12. 20:56
 12/21 anonim ***** válasza:
17%
Amugy Anyuci utálja az oroszokat de orosz barátja van de a kislány a hülye h vonzódik egy országhoz és csak a feszkó csinálás miatt vonzódik.. Anyuci képmutató itt..
2018. okt. 12. 20:58
 13/21 A kérdező kommentje:

11-esnek: A koromról annyit, hogy kiskorú vagyok. Az álmom az, hogy kint szeretnék élni, de nyaralásként mindenképp szeretnék eljutni, ha máshogy nem is. Köszönöm az ötletet, meg fogom próbálni.

Egyébként anyukámmal aránylag jó a kapcsolatuk, de ez most eléggé bezavart.

2018. okt. 12. 21:15
 14/21 anonim ***** válasza:
85%

Nagyon kiakasztó itt néhány válaszoló. Még azt állítják, hogy a Kérdező provokálja az anyját. :DDDDD

Ő Oroszországért rajong, én meg nagy fanja vagyok Írországnak, már egészen gyerekkorom óta, és ki is jöttem ide lakni. Ha még anyám ezért haragudna rám, vagy megpróbálta volna megakadályozni az álmom, elgondolkoztam volna rajta, hogy érdemes-e vele a kapcsolatot ápolnom.

2018. nov. 16. 12:10
 15/21 anonim ***** válasza:
64%
Szi kerdezo. Nem szeretnem ossztorni az allmaidat, de nem biztos h kint szeretnel elni, es ha kiskoru vagy, akkor plane nem biztos, h ekkorra baromsaggal kellene anyadat bosszantani. Fingod sincs az oroszokrol, az orosz kulturarol, leven h nem vagy orosz csalad tagja es nem jartal mwg a hatar kozeleben sem,szoval mielott jossz itt a vagalmaiddal, eloszor is el kene utazni, es helyben elni legalabb egy evet, mert az orosz cserediakok, akiket te ismerhetsz nem az atlag orosz polgar, a tankonyvi kultura pedig apro toredeke a valodi orosz kulturanak, persze mivel tini vagy nekem ugy sem hiszel, de hulye dolog olyanrol vitazni ami egy messzi vagyalom, csak mondom.
2018. nov. 16. 12:50
 16/21 A kérdező kommentje:
15-ös nem tudom, hogy honnan veszed, hogy nem tudok semmit az orosz kultúráról és, hogy nem átlag emberekkel levelezek. Ismerek átlagos oroszokat és már valamilyen szinten a mentalitásukat is megismertem, de természetesen ez sokkal hosszabb időt igényel és mélyebb kapcsolatokat. Nem áll szándékomban anyukámat idegesíteni, de a múltbéli rossz szovjet vezetés erősen megnehezíti azt, hogy anyukámat ne zavarja ez. De ha nem is megyek ki Oroszországba, attól még ugyanúgy rajongani fogok a kultúrájáért (például irodalmáért). Természetesen nem anyukám az egyetlen aki nem bírja az oroszokat, és mások is piszkálnak e miatt, de azért megiscsak az anyukám van rám legnagyobb hatással, még úgyis, hogy ő még finoman fogalmazott.
2018. nov. 16. 16:49
 17/21 anonim ***** válasza:
Akkor mashogy fogalmazol, megis, mi a jo eletert probalod elerni, h anyad szeresse az oroszokat, o valszeg fele annyit sem tud a valos orosz mentalitasrol, mint te, szerintem semmi ertelme meggyozni ot arrol h kedvelje oket, azt kene megertetned vele, h te elfogadod az allaspontjat, de nem ertesz vele egyet, viszont ezt tole is elvarod, ha pedig van annyirra intelegins, akkor rajon magatol, h tamogatnia kellene, de ha azzal kezded a dolgot, tinikent, h neked bejonnek az oroszok es szivesen kikoltoznel, akkor csak rontasz a helyzeteden, amugy meg, ez pont a bolhabol elefantot gyartas tortenete, a segget csinalsz a szadbol, o a negativ emlekei miatt dacolni fog veled, de h hagyod a fenebe, s 5 ev mulva ujra eloalsz, h most elugrasz sanktpeterburgba, akkor talan belatja, h nem egy mulo hobort az egesz
2018. nov. 17. 22:38
 18/21 anonim ***** válasza:
38%
Anyám utálja a brokkolit én szeretem,ez ennyi,ahol azon nyirja a szülő a gyereket h mást kedvel mint ő ott a kapcsolat szar..
2018. nov. 17. 22:40
 19/21 A kérdező kommentje:

17-es oh a kiköltözést meg sem említettem neki... Az már az én utam lesz, ha egyáltalán megtörténik. A cserediákságot felvetettem, de azt mondta, hogy szerinte rossz ötlet, mert önállótlan vagyok. (Itt nem Oroszországgal van a baja) De az orosz kulturális értékek közül sokat ő is szeret. Amúgy szerintem javult a helyzet, mert azt mondta, hogy az orosz ismerősét meghívja valamikor, mert azért ő tud is valamit Oroszországról és ő kiábrándít majd... (mert gyakran hazamegy Szentpétervárra) Orosz barátaimról nem tud anyukám, azt is kemény dolog lesz fölvezetni...

Köszönöm az eddigi válaszokat.

2018. nov. 19. 19:29
 20/21 anonim ***** válasza:
Hasonlóan érzek. Ha gondolod írj, és beszélhetnénk róla... persze csak ha nem baj...
2019. febr. 3. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!