Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az normális, ha anyukám az...

Imjustcurious kérdése:

Az normális, ha anyukám az üzeneteimet olvashatja titokban? 16 éves vagyok és úgy érzem hogy azért ennyi magánszféra nekem is jár.

Figyelt kérdés
2018. okt. 10. 20:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
22%

10-es

Majd gondolod hogy egy 16 éves tini meg fogja mutatni az anyjának hogy xy azt írta hogy "hétvégén buli Alinál,ott lesz marcsa, meg kokó is, várunk, hozz piát."

Ne legyél már maiv. És úgy gondolom hogy amíg a szülő felel a gyerekért nem joga hanem kötelessége hogy mindenről tudomást szerezzen.

A nyíregyházi rendőrkapitány (akinek szintén tinik a gyerkei) mondta egy előadáson: "A tinik nevelésénél a legfontosabb a bizalom. Ennél csak egy dolog van ami még fontosabb: a rendszeres és következetes ellenőrzés."

Én is hiszem hogy ez így van.

2018. okt. 11. 08:23
 12/19 anonim ***** válasza:
94%
Na és utolsó, gondolod hogy az a tini, aki tudja, hogy az anyja titokban ag üzeneteit olvassa, nem csinál majd másik regisztrációt, amiről az majd nem tud? Kell a bizalom és kell az ellenőrzés. A bizalom nem azt jelenti, hogy xarok rá azg ellenőrzés pedig nem azt, hogy minden üzenetét elolvasom.
2018. okt. 11. 08:32
 13/19 anonim ***** válasza:
26%

Annyira azért nem titokban, mert ezek szerint a kisasszony tud róla. Különben nem lett volna mit kérdeznie.

Én megkérdezném, hogy milyen okot adtál arra, hogy nézegesse. Az előzményeket nem ismerjük.

Én egyik gyerekemét sem olvasgatom - sem titokban, sem nyilvánosan -, de nem is adtak rá okot, maximális a bizalom oda-vissza.

2018. okt. 11. 08:42
 14/19 anonim ***** válasza:
31%

12-es

Nem azt mondtam hogy minden lépését figyelni kell, vagy magánnyomozót ráállítani.

Elég ha a szülő képben van hogy kikkel barátkozik, azoknak milyen az értékrendjük, mivel töltik a szabadidejüket.

És nem kell állandóan a gyerek sarkában állni és beleszólni a dolgaiba.

Hagyni kell hogy önálló döntéseket hozzon, kis dolgokban hibázzon, abból tanul a legjobban.

De képben kell lenni és csak akkor beavatkozni ha feltétlen szükséges.

2018. okt. 11. 09:07
 15/19 anonim ***** válasza:
81%
Egyértelműen kell privát szféra, nem tudom, hogyan várjuk el, hogy felelősségteljes felnőtt legyen, ha belemászunk a magándolgaiba még ebben a korban is. Amúgyis, tini, nem fogja eltűrni csak úgy. S valószínűleg el tudja titkolni, amit akar. Értem én a féltést, de erre hivatkozva sem vehetjük el az emberek magánéletét s igen, az még sokkal kisebb gyereknek is jár, csak korlátozottabban. Hogyan fejlődjön ki és hogyan bízzon a szülőben az, akinek nincsenek meg az alapjogai, mert gyerek és eltartják?
2018. okt. 11. 12:37
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Nincs lekódolva a telefonod ? Ez eléggé csak részinformáció. Tettél valamit ami miatt elveszítette esetleg benned a bizalmát ? Egy lázadó lányka felháborodott kérdése miközben a hátterét nem is tudjuk.
2018. okt. 11. 22:02
 17/19 anonim ***** válasza:
84%

jók ezek a pofátlan szülők... az én telefonomba, üzeneteimbe, semmimbe nem nézett bele soha anyám, és mégis normális ember lettem. ha rossz társaságba keveredik, rossz hatással van a gyerekre egy társaság, az a viselkedésén úgyis meglátszik. vagy hogy várja a szülő, hogy a gyereke bízzon benne, amikor ő se bízik benne és folyamatosan ellenőrizgeti? ha tudni akarja anyuka, hogy kivel barátkozik a gyerek, kérdezze meg... mert lehet hazudik a gyerek? akkor valami már el lett b aszva annak a nevelésében.

ha tudnám vagy sejteném, hogy anyámnak lehetősége van belenézni a privát dolgaimba, tuti csinálnék másik profilt titokban. ha anyám ennyire semmibe venne, ennyire sz arnak gondolna, hogy neki ellenőrizgetni kell ahhoz, hogy ne legyek hülye, ennyire nem tudta megtanítani mi a jó és a rossz, ahhoz csak gratulálni tudnék neki. amint elköltöznék és eltartanám magam nem beszélnék vele többet.

meg ezek a parasztok is jók, akik azt gondolják hogy amíg a gyerek nem tudja eltartani magát, addig kussoljon és viseljen el mindent (vagy menjen mekibe dolgozni és tartsa el magát lol).

2018. okt. 13. 00:53
 18/19 anonim ***** válasza:
Ellenem is nyomoztak a szüleim régen. Tök hamar kimosták a levett de szennyesbe még le nem rakott nadrágomat hogy legyen indok kizsebezni. Plusz még az e-mail-ezés a fiatalok hobbija volt amikor valaki üzent apámnak hogy xy címre írja majd meg ezt meg azt. Ők engem kértek meg hogy lépjek be a sajátomban hogy onnan írhassanak. Mondtam hogy majd én megírom ha diktálják de ne garázdálkodjanak benne. Végül tesoméról írták felháborodottan hogy az én “szentélyembe” kán nem léphetnek be. Persze hisz tök durva levelezésem volt az első de titokban tartott csajommal( mennyire voltam bajnok forma legközelebb mi legyen a póz milyen előjátékkal stb) persze majd az ilyen levelek elé ültetem őket....
2020. dec. 14. 10:50
 19/19 Savlekotő ***** válasza:
21 17 nek minden szavával egyet értek..
2021. jan. 26. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!