Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg szemtelen a kérésem,...

Tényleg szemtelen a kérésem, és ugráltatom őket? De hát fordítva nem lenne az?

Figyelt kérdés

Nem költöztem olyan nagyon messze a szüleimtől (kocsival olyan másfél óra az út), de délután 4 után NINCS tömegközlekedés a két város között (az utolsó vonat 2 körül megy, az utolsó busz 4 előtt valamivel) - valamint reggel sincs úgy tömegközlekedés, hogy 8-ra be tudjak érni tőlük a munkahelyemre.

Hétvégente x időnként meglátogatjuk szüleimet a párommal. De ők szeretnék, ha egyszer-egyszer meglátogatnám őket csak én is, hétköznap este. Olyan havonta, kéthavonta egy alkalmat emlegetnek.

Nincs autóm, és nem is áll szándékomban vásárolni és fenntartani egyet csak emiatt. Ahhoz viszont, amit ők szeretnének, kellene kocsi, máshogy nem megoldható. Mondtam nekik, hogy azzal a feltétellel mehet felőlem a dolog, ha eljönnek értem, mikor úgy alakul, és elvisznek.

Most emiatt teljes a felháborodás, hogy hogy lehetek ilyen p00fátlan, nehogy már nekik kelljen hurcolniuk engem, ne ugráltassam őket.

De fordítva meg oké lenne, hogy csak én ugráljak értük? Nem értik meg hogy nem akarok saját autót.

Tényleg túlzás amit kértem? Jogosan akadtak ki? Meg lehetne ezt oldani valahogy szerintetek?

2018. okt. 10. 10:28
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Ezt most olvastam (kérdező később kommentje):

"A párommal meg így is kevesebb időt tudunk együtt tölteni, mint szeretnénk, nem fogunk külön mászkálni hétvégente... Főleg hogy pont a hétvégék rosszak, neki sokszor kell dolgoznia hétvégén is, ha végre szabad, akkor azt ki akarjuk használni."

Logikus lenne, hogy akkor menj hétvégén szüleidhez, amikor párod dolgozik. Így amikor nem dolgozik, kettesben tudnátok programot csinálni. Én biztos így tennék.

Amúgy neki nincsenek szülei? Ha vannak, őket is ilyen gyakorisággal látogatjátok? És együtt? Ha nem, miért nem?

2018. okt. 11. 12:41
 22/22 A kérdező kommentje:

13-as

Valóban nem, városban lakunk, viszont épp ez a város a végállomása a busznak is, vonatnak is, amik a szülővárosomból jönnek - szóval abba az irányba 4 után még a szomszéd faluig se nagyon lehet eljutni.

15-ös

Vonattal járok melóba, sokkal kényelmesebb és gyorsabb, mint kocsival állni a dugóban. :D

Az egyetlen ok, amiért valaha hajlandó lennék autót venni, az az, hogy HA lesz gyerekünk, ÉS úgy érezzük, hogy +1 autó kellene emiatt. Addig csak púp lenne a hátamon.

18-as

Nem igazán, este megvacsorázuk, beszélgetünk, aztán utána megy aludni mindenki. Barátok Köztöt senki se néz. :D

21-es

Akkor csinálok meg egy csomó otthoni teendőt, házimunkát, mikor ő dolgozik, én meg nem, hogy azzal se a közösből menjen az időnk. :D

Az ő szülei itt laknak 2 utcányira, őket úgy látogatjuk, hogy 2-3 havonta van náluk családi ebéd, amire megy a párom tesója a férjével, a párom nagypapája a párjával, meg mi ketten, ezen kívül meg opcionális, általában 1-2 hetente szoktunk beugrani pár percre, ha valami kell nekik tőlünk, vagy nekünk tőlük (Virághagyma, szerszám, kölcsönkönyv, tortarecept, akármi.) és akkor váltunk pár szót. Hozzájuk is mindig együtt megyünk.

2018. okt. 12. 10:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!