Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg szemtelen a kérésem,...

Tényleg szemtelen a kérésem, és ugráltatom őket? De hát fordítva nem lenne az?

Figyelt kérdés

Nem költöztem olyan nagyon messze a szüleimtől (kocsival olyan másfél óra az út), de délután 4 után NINCS tömegközlekedés a két város között (az utolsó vonat 2 körül megy, az utolsó busz 4 előtt valamivel) - valamint reggel sincs úgy tömegközlekedés, hogy 8-ra be tudjak érni tőlük a munkahelyemre.

Hétvégente x időnként meglátogatjuk szüleimet a párommal. De ők szeretnék, ha egyszer-egyszer meglátogatnám őket csak én is, hétköznap este. Olyan havonta, kéthavonta egy alkalmat emlegetnek.

Nincs autóm, és nem is áll szándékomban vásárolni és fenntartani egyet csak emiatt. Ahhoz viszont, amit ők szeretnének, kellene kocsi, máshogy nem megoldható. Mondtam nekik, hogy azzal a feltétellel mehet felőlem a dolog, ha eljönnek értem, mikor úgy alakul, és elvisznek.

Most emiatt teljes a felháborodás, hogy hogy lehetek ilyen p00fátlan, nehogy már nekik kelljen hurcolniuk engem, ne ugráltassam őket.

De fordítva meg oké lenne, hogy csak én ugráljak értük? Nem értik meg hogy nem akarok saját autót.

Tényleg túlzás amit kértem? Jogosan akadtak ki? Meg lehetne ezt oldani valahogy szerintetek?

2018. okt. 10. 10:28
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Természetesen nekik mindkettejüknek van kocsijuk! Ezt kifelejtettem.
2018. okt. 10. 10:31
 2/22 anonim válasza:
91%

Hát elég érdekes szituáció ez... Ha ők szeretnék, hogy menjél, de nincs hozzá semmi közlekedési eszköz, akkor valahol jogos a felvetésed...

Miért nem látogatnak meg ők téged? Akkor az nem kerül annyi oda-vissza útba, mintha elmennének érted meg visszavinnének.

2018. okt. 10. 10:31
 3/22 anonim ***** válasza:
8%
Miért nem tanulsz meg vezetni és vezeted alkalmanként az ő kocsijukat? Hány éves vagy?
2018. okt. 10. 10:32
 4/22 anonim ***** válasza:
14%
Gondolom, hogy a kijelentésed óta, már nem annyira akarnak látni...
2018. okt. 10. 10:34
 5/22 A kérdező kommentje:

2-es

Mivel 3 óra az út, csak ottalvós megoldással éri meg igazából, nálunk meg nincs hely arra, hogy bárki nálunk aludjon. Én meg náluk tudok..

3-as

Tudok vezetni, de nincs nálam a kocsijuk, kell nekik minden nap, nem hozhatom el hónapokra csak úgy. :D

4-es

De miért, akkor mit kellett volna reagálnom? Oké, akkor megyek gyalog?

2018. okt. 10. 10:43
 6/22 A kérdező kommentje:
28 vagyok, lemaradt.
2018. okt. 10. 10:43
 7/22 anonim ***** válasza:
87%

3

És az autó meg saját lábon megy haza ...

2018. okt. 10. 10:49
 8/22 anonim válasza:
87%

A 2-es vagyok megint :) Elég messze vagytok, szerintem inkább beszéljétek meg, hogy mondjuk havonta vagy ahogy jó, 1-1 pénteken elmész... Ez a hétköznap elég nehezen összehozható.

Nekünk is laknak közeli rokonok ekkora távolságra, sajnos mindig csak hétvégén tudunk találkozni...

2018. okt. 10. 10:49
 9/22 anonim ***** válasza:
96%
Természetesen nem szemtelen ez az igényed (ez nem is kérés, hiszen ők kértek téged), szerintem nem is gondoltak bele, hogy tömegközlekedéssel nem tudod megoldani. Hát, akkor nem mész. Lehetséges, hogy a párodra nem kíváncsiak, csak veled akarnak lenni, nem biztos, hogy neki minden alkalommal veled kéne mennie.
2018. okt. 10. 10:51
 10/22 A kérdező kommentje:

8-as

Pénteken ugyanúgy nem jár semmi 4 után. :)

Szombaton tudok, tudunk menni.

9-es

Nem gondoltak bele, de mióta felhívtam erre a figyelmüket, azóta se igazán érdekli őket ez az apróság. Szerintük kellene autót vennem, mert az "kell az életben maradáshoz". :)

A párommal meg így is kevesebb időt tudunk együtt tölteni, mint szeretnénk, nem fogunk külön mászkálni hétvégente... Főleg hogy pont a hétvégék rosszak, neki sokszor kell dolgoznia hétvégén is, ha végre szabad, akkor azt ki akarjuk használni.

Tudom, hogy sok családban nem szokás mindig "párostul" menni a szülőkhöz, de nálunk éppen hogy szüleim is mindig együtt mentek látogatóba nagyszüleimhez, szóval nem értem, miért lenne ez probléma pont nekik. Főleg, hogy kedvelik a páromat.

De külön ki is emelték, hogy ez így jó, hogy hétvégente megyünk együtt hozzájuk, csak jó lenne, ha hétköznap is "beugranék", mert bezzeg a tesóm is hetente-kéthetente náluk alszik egy hétköznap. Igen, csak elfelejtik, hogy ő fél óra autóútra lakik tőlük, munkából pedig lényegesen közelebb van neki a szüleink háza, mint a sajátja, így még időt is spórol ezzel a megoldással, ha úgy tetszik. :)

2018. okt. 10. 11:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!