Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rohadtul elegem van a túlzott...

Rohadtul elegem van a túlzott szigorból! Hogyan bírjam ki míg?

Figyelt kérdés
Nem mehetek akárhova ( nem mintha valami gáz vagy esetleg veszélyes helyre akarnék menni) nem csinalhatom azt amit akarok. Ez alatt azt értem mindig meg kell mondanom hova akarok menni kivel mit akarok csinálni mennyi idő lenne (mint pl találkozni a barátnőmmel s jól érezni magam). Mindig mindenhova engedély kell. Mindenről tudniuk kell. Rohadtul idegesítő. S mindig félek ha nem kicsit késnék otthonról s egyből SMS meg telefonálás. Mintha börtönben élnék. Mindenben korlátoznak. Pedig már 18 elmúltam. Míg van másfél évem a gimiben mielőtt elköltöznék egyetemre (nem, nem buktam meg hanem nálunk 5 év a gimi). Sokszor félek h mindig mindenben engedelmes legyek nehogy véletlen kicsússzon valami szitokszó a számon mert akkor míg a pénzt is megvonnák tőlem. Szeretnék hétvégén dolgozni de míg mindig nem találtam állást, de próbálkozom. Mindenkinél így van ez? Vagy csak nekem szigorúak ennyire? Néha eltűnnék csak úgy h kicsit felszívódnak de míg a szobámba is bejönnek ellenőrzi. Míg telefonozni se telefonozhatok előttük mert nem bírják s mindenféle jelzővel illetnek miatta. Hogyan bírjam míg ki ezt az időszakot? Kéne egy kis szabadság, csak az a gond h anyagilag tőllük függök ha dolgoznék se keresnék eleget szóval addig míg itt vagyok nem nagyon tudok mit tenni s egyre rosszabb.

2018. okt. 5. 15:58
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem is túlzás, amit a szüleid csinálnak. Az tök oké, hogy szólsz, ha elmész valahová, ez szerintem is alap, ha az ember együtt él valakivel. Én is mindig mondom a szüleimnek és a lakótársamnak is, mert így tudják, hogy nem vagyok elérhető, ne keressenek, ne lepődjenek meg ha nem vagyok otthon, mikor számíthatnak rám, mikor érek rá stb., szerintem ez alap. Viszont az már túlzás, ha tényleg mindenről be kell számolnod nekik és engedélyt kell érni, illetve már egy kis késésből is probléma van. Én ezt nem értem. Nekem már 9.-es koromban sem kellett engedélyt kérnem, akkor mehettem oda, amikor és ahová szerettem volna a barátaimmal. Abszolút rám volt bízva. Valamint max. este volt megszabva, hogy mikorra érjek haza, de 1 óra késéből akkor sem volt gond. Később már abszolút nem szóltak bele, nekem sem jutott eszembe, hogy engedélyt kérjek vagy ilyesmi.
2018. okt. 5. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!