Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kezd elegem lenni, mit csináljak?

Kezd elegem lenni, mit csináljak?

Figyelt kérdés

A szüleim nem fogadják el hogy 3-as vagyok matekból!

Akármennyit tanulok én mindig csak hármasra jövök ki, már évek óta! Tudom hogy a matek kell meg minden de nekem az angol nyelv ami szimpi és amiből jó vagyok! Mindig ha rossz jegyet hozok, csak azzal jönnek hogy most gyakorolni fogok és tanulni! Egyszerűen nem akarják elfogadni hogy nem tudok 4-esre és 5-ösre megírni egy dolfozatot! Mit csináljak hogy elfogadják? Valaki segítsen! 😭

2018. okt. 5. 10:36
 1/5 A kérdező kommentje:
*dolgozatot bocs
2018. okt. 5. 10:37
 2/5 anonim ***** válasza:
86%
Lehet, hogy segítségre lenne szükséged. Egy jó magántanártól néhány óra csodákat tehet. Megkérhetnéd a szüleidet erre? (hányadikos vagy?)
2018. okt. 5. 10:41
 3/5 anonim ***** válasza:
65%

Én az ilyen kifogásokat sosem tudtam elfogadni. Egyszer volt egy rémes matek tanárom (szerencsére csak fél évig) felírt a táblára feladatokat, mi az óra alatt oldogattuk, ő meg körbejárt ki hogy halad. Persze azokhoz, hozzám, nem jött oda akiknek tényleg kellett volna a segítsége, mert hát "ha nem érted akkor nem lehet segíteni"

Az is elhangzott hogy "iratkozz át másik suliba" meg " te lány vagy, úgyhogy ne számítsd 3-nál jobbra"

Felhúztam magam és napi több órát gyakoroltam, a koliban a nevelő tanárral is azt tanultam és a kövi dolgozat 5-ös lett.

Igaz csak annyit kaptam, hogy "voltak kellemes meglepetések" majdnem bevertem a képét.

Egyetemen is kétszer buktam meg integrálás matekból, mondogatván magamnak, hogy ez egyszerűen lehetetlen és nekem ez nem megy. Amígy 3x-ra oda nem tettem magam és mindig újra megcsináltam 5x az órán kiszámolt feladatokat. Hirtelen 3 as lett a félévem.

Szóval egyszerű kifogásokat keresni, de nem jó út ha magadat próbálod átverni. El kell fogadni, hogy egyes esetekben csak akkor érsz el eredményeket, ha energiát fektetsz bele.

Mondjuk szerintem a 3 nem olyan vészes, de néhány dogára rá hasalhatsz hogy megnyugtasd a szüleidet.

2018. okt. 5. 11:16
 4/5 anonim ***** válasza:
Van olyan h diszgrafia/dislexia/discalculia (bocs h risszul irtam es nem tudom a harom kozulelyik a matek). Kerj egy normalis tanarodtol segitseget es menj el egy ilyen vizsgalatra!
2018. okt. 5. 13:36
 5/5 anonim ***** válasza:

Mond meg nekik, hogy "rendben, 4-es/5-ös leszek, de akkor apa/anya gyere kérlek és magyarázd el és csináljunk néhány feladatot".

Szinte biztosra veszem, hogy nem vagy hülye a matekhoz, csak le kellene melléd ülni és rendbe tenni a dolgokat. Főleg, amiatt mert nem szoktál hozzá a gondolkodáshoz.

2018. okt. 7. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!