Akit szeretetteljesen nevelnek a szülei, érzelmileg egészségesebb felnőtté válik?
Akkor válik valaki érzelmileg egészségessé, ha el tudja fogadni a világot és önmagát olyannak amilyen. Ha a problémákat nem kib+aszásnak, szívatásnak fogja fel, hanem egy lehetőségnek, hogy megmutathassa én mire vagyok képes, és kihívást lát benne.
Tehát a nevelésben az a lényeg, hogy az életre kell nevelni a gyereket. Jó emberismerettel rá kell érezni mire képes, mire hivatott a gyerek és olyan irányba kell terelni. Fontos hogy a gyerek életét ne mi akarjuk helyette élni. Fogadjuk el olyannak amilyen, vagyis ne ítélkezzünk róla. Ha a gyerek nem tudja értékelni, amit kap. Tudni kell elengedni a gyereket, hogy bizonyíthasson.
Szeretetteljesen nevelni nem lehet. A szülő sem kötelezhető, hogy szeresse a gyerekét. És a gyerek sem kötelezhető ugyanúgy. A lényeg a tisztelet! Hisz előfordulhat, hogy a gyerek és a szülő személyisége teljesen eltérő. Ha nagyon pátyolgatva van a gyerek, akkor gyámoltalan lesz, vagyis nem életre való és érzelmileg egy roncs lesz.
Folytatva a személyemről, mint pédárólírtakat : Éveken áthúzódó sok lelki munkával, a psziterapeutával együttműködve Kifejezetten egészséges lelkű lettem.
83F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!